Κάννες 2015: Τα 10 trending topics της #1ης μέρας

Κάννες 2015: Τα 10 trending topics της #1ης μέρας

Η πρώτη ημέρα του 68ου Φεστιβάλ Καννών βρήκε την Κατρίν Ντενέβ ως απόλυτη σταρ του ευρωπαϊκού σινεμά, την αστυνομία σε επιφυλακή και τις πρώτες ταινίες του Διαγωνιστικού προγράμματος σε απόλυτη σύγχυση

Μπορεί το φετινό Φεστιβάλ Καννών να ξεκίνησε με μια μικρή ταινία – «Με το Κεφάλι Ψηλά» της Εμανουέλ Μπερκό – κόντρα στα μεγαλοπρεπή ανοίγματα του παρελθόντος, αλλά αυτό δεν μείωσε στο ελάχιστο τη συρροή λαμπερών σταρ που πάτησαν το φρεσκοπλυμένο πρώτο κόκκινο χαλί της διοργάνωσης στέλνοντας το μήνυμα πως το glam είναι εδώ, ενωμένο δυνατό ακόμη και σε μια διοργάνωση που τελεί υπό συνθήκες υψίστης ασφαλείας.

To 68o Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 13 έως τις 24 Μαΐου. Τo Flix βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Φυσικά, η ταινία της Εμανουέλ Μπερκό δεν επιλέχθηκε τυχαία, αφού το Φεστιβάλ χτύπησε τρία στα τρία – ταινία από γυναίκα σκηνοθέτη (η δεύτερη που ανοίγει το Φεστιβάλ εδώ και 68 χρόνια), ταινία γαλλική για στήριξη του εγχώριου προϊόντος και ταινία με πρωταγωνίστρια την Κατρίν Ντενέβ ώστε να εξασφαλιστεί τουλάχιστον η μεγαλύτερη σταρ του ευρωπαϊκού σινεμά στην έναρξη του.

Αυτά είναι τα 10 trending topics της πρώτης ημέρας του 68ου Φεστιβάλ Καννών

 

1. Ολα είναι Κατρίν Ντενέβ

Η Κατρίν Ντενέβ ήρθε στις Κάννες ως πρωταγωνίστρια της ταινίας της Εμανουέλ Μπερκό, ως η τελευταία μεγάλη σταρ του ευρωπαϊκού σινεμά και ως η απόλυτη θεά.

 

Οταν ρωτήθηκε για το σατιρικό εξώφυλλο του Charlie Hebdo που σχολιάζει τα κιλά της, απάντησε με συγκρατημένο χιούμορ: «Ελπίζω να είναι αστείο, αν και κακόβουλο» ( διαβάστε εδώ ολόκληρο το σχόλιο της), ενώ σχολίασε και την εποχή των social media αναφερόμενη στην πρόσφατη πολυσυζητημένη συνεντευξή της ( διαβάστε εδώ αναλυτικά) όπου είχε δηλώσει πως «Δεν υπάρχουν πια σταρ στη Γαλλία, Oύτε οι Κάννες έχουν το γκλάμουρ που είχαν…»:

«Είναι τα κοινωνικά δίκτυα που δεν επιτρέπουν πια στους ανθρώπους να ονειρεύονται τους σταρς. Η ιδιωτική ζωή των διασήμων προβάλλεται αδιάκοπα στα κοινωνικά δίκτυα, κάποιοι ποστάρουν οι ίδιοι και τις πιο ιδιωτικές τους στιγμές. Το βρίσκω λυπηρό. Το να είσαι σταρ εμπεριέχει γκλάμουρ και μυστικότητα. Είναι δύσκολο να κρατήσεις οποιοδήποτε μυστήριο στις μέρες μας.»

Η μεγάλη μέρα της Κατρίν Ντενέβ έληξε με το πρώτο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ.

 

 

Μαζί με τον Μπενουά Μαζιμέλ, τη σκηνοθέτη Εμανουέλ Μπερκό και τον μικρό πρωταγωνιστή Ροντ Παραντότ

Διαβάστε ακόμη: Διαβάστε εδώ αναλυτικά τη γνώμη του Flix για το «Με το Κεφάλι Ψηλά».

 

 

 

 

2. To φόρεμα της Λουπίτα Νιόνγκ’ο έκλεψε κάθε πιθανή παράσταση. Δικαίως!

Ηταν πράσινο, Gucci, αέρινο, συνοδεύτηκε με κοσμήματα Chopard έγινε meme και έκανε την πρωταγωνίστρια του «Star Wars: The Force Awakens» το πρώτο high του φετινού κόκκινου χαλιού των Καννών.

 

3. Πόσοι αστυνομικοί χωράνε στην Κρουαζέτ;

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς πάνω από 1000, αφού οι Κάννες βρίσκονται σε ασφυκτικό κλοιό υψίστης ασφαλείας, όπως κάθε χρόνο αλλά ειδικότερα φέτος λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι το χειμώνα που μας πέρασε και την πρόσφατη κλοπή της μπουτίκ του οίκου Cartier στην Κρουαζέτ. Διαβάστε εδώ αναλυτικά για όλα τα μέτρα που κάνουν τις Κάννες το πιο ασφαλές φεστιβάλ του κόσμου.

CANNES, FRANCE - MAY 13: Jury Presidents Joel and Ethan Coen attend the Jury photocall during the 68th annual Cannes Film Festival on May 13, 2015 in Cannes, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images) Getty Images

 

4. Οι αδελφοί Κοέν δεν θα έβλεπαν ποτέ τον Λόρενς της Αραβίας σε smartphone

Στη συνέντευξη τύπου της φετινής κριτικής επιτροπής του Διαγωνιστικού Προγράμματος, ο Τζόελ και ο Ιθαν Κοέν απάντησαν σε ερώτηση σχετικά με τη νέα εποχή της τηλεόρασης (το Netflix, το Amazon, τις πλατφόρμες Video On Demand) και απάντησαν: «Πως νιώθουμε για το γεγονός πως ο κόσμος βλέπει τον “Λόρενς της Αραβίας” στο iPhone του; Υπάρχει κάτι πραγματικά σπουδαίο στο να κάθεσαι μαζί με ένα μεγάλο κοινό ανθρώπων στην ίδια αίθουσα βλέποντας μια ταινία σε μια τεράστια κινηματογραφική οθόνη». Ο νοών νοείτω.

Όσο για τα χρέη τους ως Πρόεδροι της φετινής κριτικής επιτροπής ο Τζόελ Κοέν σχολίασε: «Δεν είμαστε εδώ ως κριτικοί κινηματογράφου. Δεν είναι αυτή η αποστολή μας. Όσο για τη σχέση μας με τους κριτικούς, είναι ένα θέμα στο οποίο θα προτιμούσα να μην προχωρήσουμε…»

 

5. Κόκκινο χαλί μέχρι θανάτου

Εδώ οι παρουσίες που ξεχώρισαν από το χθεσινό πρώτο κόκκινο χαλί:

 

H Τζούλιαν Μουρ με κοσμήματα Chopard υπογράφει αυτόγραφα

 

H Ναόμι Γουότς απαστράπτουσα

 

H κριτική επιτροπή σε απαρτία

 

H Ιζαμπέλα Ροσελίνι με κοσμήματα Chopard και ένα φόρεμα Stella McCartney

Διαβάστε επίσης: Το Φεστιβάλ Καννών λέει adieu στα selfies στο κόκκινο χαλί

 

6. Η Μιράντα Τζουλάι το δήλωσε: η ταινία που περιμένει από τις φετινές Κάννες είναι το «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου.

Δείτε εδώ τις νέες εικόνες από το «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου.

 

7. O Χιροκάζου Κόρε-Εντα κάνει το δικό του τρυφερό, οικογενειακό σινεμά no matter what!

Το να αγαπάς τον άνθρωπο, παρόλο που τον κοιτάς κατάματα αποτυπώνοντας όλες τις αδυναμίες, τις ανασφάλειες και τις ατέλειες του, δεν είναι μία ποιότητα ξεχωριστή από όλα αυτά που σε κάνουν μεγάλο κινηματογραφιστή. Κι ο Χιροκάζου Κόρε-Εντα αποδεικνύει ταινία με ταινία, ότι διαθέτει μία συγκινητική φυσική ευγένεια κι έναν βαθύ ανθρωπισμό που δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο ακόμα και τον θεατή που τελικά θα καταλήξει να μην του αρέσουν τα φιλμ του.

 

8. Η Κέιτ Μπλάνσετ υπήρξε και λεσβία!

Σε συνέντευξή της στο Variety με αφορμή την παγκόσμια πρεμιέρα του «Carol» του Τοντ Χέινς, η Κέιτ Μπλάνσετ απάντησε ανοιχτά στο αν είχε σχέσεις με γυναίκες. «Στις ταινίες ή στη ζωή;», απάντησε. Διαβάστε ολόκληρη τη συνεντευξή της εδώ.

_1-salma_9426.jpg _1-salma_9426.jpg

 

9. Τα «Παραμύθια των Παραμυθιών» του Ματέο Γκαρόνε δεν είχαν και πολύ happy end

O Ιταλός σκηνοθέτης του «Gomorra» και του «Reality» επέστρεψε στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ με μια τύπου υπεραπαραγωγή – κάτι ανάμεσα στο γκροτέσκο και τη φτηνή φαντασμαγορία – με διεθνές καστ και υπέρ του δέοντος φαντασία, ισοπεδώνοντας την αναγεννησιακή υφή των ιστοριών του Τζιανμπατίστα Μπαζίλε από τον 17ο αιώνα με φλυαριά που μυρίζει ναφθαλίνη και το στόμφο του Γιάννη Σμαραγδή. Πρώτος Ιταλός έξω – απομένουν ο Πάολο Σορεντίνο με το «Youth» και ο Νάνι Μορέτι με το «Mia Madre». Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix για τα «Παραμύθια των Παραμυθιών».

© GC Images,

 
© SIPA/REX Shutterstock

 

10. O Τομ Χάρντι έφτασε στις Κάννες

Και αυτό ήταν αρκετό για να προκαλέσει πανικό στο αεροδρόμιο της Νίκαιας – όχι τόσο μεγάλο όσο αυτόν που θα προκληθεί στην επίσημη πρεμιέρα του «Mad Max: Fury Road» την Πέμπη το βράδυ όταν ο Χάρντι θα περπατήσει μαζί με τη Σαρλίζ Θερόν στο κόκκινο χαλί. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για το «Mad Max: Fury Road».

Πηγή: Flix.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα