Κριτικές ταινιών της εβδομάδας με καλύτερη το ''Amour''

Κριτικές ταινιών της εβδομάδας με καλύτερη το ''Amour''

Μία ταινία του Μίκαελ Χάνεκε που αποτελεί για τους περισσότερους μία από τις ομορφότερες ιστορίες αγάπης των τελευταίων δεκαετιών

Επιμέλεια: Λήδα Γαλανού

Όχι απλώς ο φετινός Χρυσός Φοίνικας των Καννών, όχι μόνο η καλύτερη ταινία του Μίκαελ Χάνεκε, αλλά και μια από τις ομορφότερες ιστορίες αγάπης του σύγχρονου σινεμά.

Ο Ζορζ και η Αν είναι παντρεμένοι όλοι τους τη ζωή: το κομμάτι της ζωής τους που είναι κοινή είναι μεγαλύτερο από εκείνο που έχουν ζήσει χώρια. Είναι μεγαλοαστοί, ζουν σ’ ένα υπέροχο σπίτι στο κέντρο του Παρισιού, γεμάτο βιβλία, δίσκους, ένα πιάνο, πίνακες, δείγματα μιας εσωτερικής καλλιέργειας και μιας αγάπης για το ωραίο.

Διαβάζουν ακόμα τα καινούρια μυθιστορήματα, πηγαίνουν σε κονσέρτα, προσθέτουν αναμνήσεις στις μέρες τους. Γυρίζοντας ένα βράδυ στο σπίτι, κάποιος έχει αποπειραθεί να παραβιάσει την πόρτα τους. Η Αν κοιμάται ανήσυχα.

Την επόμενη μέρα, η «εισβολή» έρχεται όχι από έξω, αλλά από πολύ μέσα: η Αν παθαίνει ένα εγκεφαλικό, αργότερα ένα ακόμα, η κατάστασή της χειροτερεύει διαρκώς και ο Ζορζ τη φροντίζει, όπως μόνο εκείνος ξέρει και μπορεί, σαν ένα μικρό, αδύναμο παιδί που χρειάζεται τη βοήθειά του, σα φρουρός και προστάτης της δικής τους ιστορίας.

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική στο Flix

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο Flix

Διαβάστε ακόμα:

* Όλες οι κριτικές της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας, αλλά και αναζήτηση όλων των αιθουσών της χώρας στο Flix

SHARE:

24Media Network