Μέχρι Το Τέλος

Μέχρι Το Τέλος

Στη δεύτερη ταινία του ως σκηνοθέτης ο Τόμι Λι Τζοουνς παραδίδει ένα μεστό, μελαγχολικό και -κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει- ένα φεμινιστικό γουέστερν.

Επιμέλεια: Γιώργος Κρασσακοπούλος

Στη Νεμπράσκα του 1854 και συγκεκριμένα στη θεοφοβούμενη κοινωνία μιας τυχάρπαστης συνοριακής κωμόπολης ζει μια μοναχική παρουσία, ονόματι Μαίρη Μπι Κούντι. Οι εκπρόσωποι της εκεί εκκλησίας έχουν αναθέσει στη Μαίρη τη συνοδεία τριών παρανοϊκών γυναικών προς τα σύνορα με την ανατολή. Στο δρόμο για τα σύνορα, η Μαίρη θα σώσει τη ζωή του Μπρίγκς, ενός μυστηριώδη παράνομου δραπέτη, ο οποίος δέχεται να τη συνοδεύσει στην αποστολή της, με αντάλλαγμα 300 δολάρια τα οποία θα χρεωθούν, αν και μόνο αν, καταφέρει να εγγυηθεί ότι θα φτάσουν όλοι στο προορισμό τους, σώοι και αβλαβείς.

Κοντινό σε τόνο στις «Τρεις Ταφές του Μελκιάδες Εστράντα», στον ώριμο τρόπο με τον οποίο κοιτάζει του ήρωές και τις συνθήκες στους, στην ήρεμη μεθοδικότητα με την οποία μπαίνει κάτω από το δέρμα τους και στην γαλήνια μα βαθιά μελαγχολική ματιά του με την οποία κοιτάζει την ζωή, το «The Homesman» είναι αναγνωρίσιμα έργο ενός σκηνοθέτη με μια συγκροτημένη και έντονη άποψη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο flix.gr

Διαβάστε ακόμη:

Οχι ένα ακόμη γουέστερν. Τρέιλερ για το «The Homesman» του Τόμι Λι Τζόουνς

SHARE:

24Media Network