Μπισμπίκης εναντίον Σταμουλακάτου: Ελεύθερες online οι ταινίες “Νανά” και “Όλα για Όλα” του Μαρίνου Σκλαβουνάκη

Μπισμπίκης εναντίον Σταμουλακάτου: Ελεύθερες online οι ταινίες “Νανά” και “Όλα για Όλα” του Μαρίνου Σκλαβουνάκη

Διαθέσιμες ελεύθερα στο YouTube είναι οι δύο μικρού μήκους ταινίες του Μαρίνου Σκλαβουνάκη, παραγωγού των "Μαγνητικών Πεδίων".

Διαθέσιμες στο διαδίκτυο είναι οι δύο μικρού μήκους ταινίες του Μαρίνου Σκλαβουνάκη ”Νανά”, βασισμένη σε ένα διήγημα του μουσικού Δημήτρη Μητσοτάκη από τη συλλογή “Τα Σκισμένα Ημερολόγια”, και το ”Όλα για όλα”, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει ένα απολαυστικό μπρα ντε φερ ανάμεσα στους δύο φοβερούς πρωταγωνιστές Βασίλη Μπισμπίκη και Στάθη Σταμουλακάτο, με cameo εμφάνιση του Γιάννη Οικονομίδη.

Ο Μαρίνος Σκλαβουνάκης, πρωτοπαρουσίασε το 2018 την ταινία του ”Όλα για όλα” στο Φεστιβάλ Δράμας, όπου συζητήθηκε για το έξυπνο, γεμάτο ανατροπές σενάριο, τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών του Βασίλη Μπισμπίκη και Στάθη Σταμουλακάτου, τις καλτ σκηνές, αλλά και την cameo εμφάνιση του σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, υπέγραψε (μαζί με τον Γιώργο Καρναβά και τον Γιώργο Γούση) την παραγωγή της πολυβραβευμένης ταινίας-φαινόμενο ”Μαγνητικά Πεδία”, στήνοντας την ταινία, με πρωταγωνιστές την Έλενα Τοπαλίδου και τον Αντώνη Τσιοτσιόπουλο, στην πατρίδα του, την Κεφαλονιά.

ΝΑΝΑ

Η “Νανά” είναι η νέα μικρού μήκους ταινία του Μαρίνου Σκλαβουνάκη που βασίζεται σε ένα διήγημα του μουσικού Δημήτρη Μητσοτάκη από τη συλλογή “Τα σκισμένα ημερολόγια” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τόπος.

Στην ταινία, η μοίρα ενώνει μια παρέα τεσσάρων φοιτητών μεταφέροντας τους από την φοιτητική ανεμελιά και την αθωότητα στην σκληρή πραγματικότητα που θα τους μεταμορφώσει τις ζωές. Χώρος δράσης η πίστα ενός ρεμπετάδικου.

«Η ταινία στην ρίζα της ασχολείται με την τοξική αρρενωπότητα και τις πατριαρχικές αντιλήψεις όπως παρουσιάζονται στους κύριους αντρικούς ρόλους με διαφορετικές σε καθέναν από αυτούς διαβαθμίσεις», λέει ο Σκλαβουνάκης. «Αυτά όμως προσκρούουν, όχι σε έναν παθητικό γυναικείο χαρακτήρα, αλλά σε έναν πολύπλοκο και ίσως αμφιλεγόμενο χαρακτήρα, που τον διακρίνει η νεανική ακατέργαστη αντιδραστικότητα. Η σύγκρουση πραγματοποιείται μέσα στο πλαίσιο της νεανικής ανεμελιάς και της έντονης νεανικής ερωτικής επιθυμίας.

Η πραγματικότητα όμως μέσα από την τυχαιότητα και πολυπλοκότητα της ζωής μπορεί να γίνει ισοπεδωτική. Η τελική έκβαση των γεγονότων στην ταινία δεν προκαλείται από την σεξουαλική επιθυμία αλλά από την ανάγκη για δύναμη, εξουσία, και έλεγχο».

Παίζουν: Νίνα Φώσκολου, Ρήγας Σκεπετάρης, Δημήτρης Κυρατσούδης, Σπύρος Ασημένιος και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Mουσική παίζουν οι ΡΕΜΠΕΛΕΤΙΚΟ.

Δείτε την ταινία εδώ.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ

Ταυτόχρονα, κυκλοφορεί, επίσης ελεύθερη στο διαδίκτυο, η ταινία ”Όλα για όλα”, ένα εκπληκτικό μπρα ντε φερ μεταξύ Βασίλη Μπισμπίκη και Στάθη Σταμουλακάτου. Η ταινία γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Κεφαλονιά. Ο Μιχάλης είναι χρεωμένος στις τράπεζες και σε μια απεγνωσμένη, ύστατη προσπάθεια, χρεώνεται σε έναν τοκογλύφο. Ο Αντρέας, φίλος του Μιχάλη θέλει να τον βοηθήσει. Η μόνη λύση είναι να μπει ένα στοίχημα, στο οποίο θα τα παίξει όλα για όλα.

Παίζουν: Βασίλης Μπισμπίκης, Στάθης Σταμουλακάτος, Γιάννης Οικονομίδης, Θεόδωρος Κανδηλιώτης, Πέτρος Ζερβός

Δείτε την ταινία εδώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα