Στριμάρουν τώρα: Ο σκηνοθέτης της “Αμελί” επιστρέφει με ταινία στο Netflix

Στριμάρουν τώρα: Ο σκηνοθέτης της “Αμελί” επιστρέφει με ταινία στο Netflix

Σινεμά από το σπίτι, κάθε εβδομάδα. Οι τοπ επιλογές, διαλεγμένες κάθε εβδομάδα από το NEWS 24/7.

Πολλές οι streaming επιλογές στο ελληνικό ίντερνετ, γι’αυτό κι εμείς διαλέγουμε κάθε εβδομάδα τους τοπ τίτλους που αξίζει να δοκιμάσεις. Σήμερα έχουμε την επιστροφή ενός σημαντικού Γάλλου σκηνοθέτη, κλασικό φιλμ με Μπόγκαρτ-Χέπμπορν, ένα young adult διαμαντάκι και σινεφιλικές προτάσεις.

***

Bigbug

Η επιστροφή του σκηνοθέτη του “Αμελί”, Ζαν-Πιερ Ζενέ, 9 χρόνια μετά την τελευταία του ταινία και 18 χρόνια μετά τους “Ατέλειωτους Αρραβώνες”, την πιο πρόσφατη δηλαδή ταινία του με μια κάποια απήχηση. Το νέο του φιλμ, επιστημονικής φαντασίας για το Netflix, έχει για πρωταγωνιστή την σταθερή φιγούρα της φιλμογραφίας του, Ντομινίκ Πινιόν και διαθέτει ένα ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Στο 2045, σε έναν κόσμο όπου τα πάντα γίνονται με την βοήθεια ρομότ, ένα γκρουπ ανθρώπων βρίσκονται αποκλεισμένοι για το δικό τους καλό, από τα ρομπότ-οικιακούς βοηθούς – την ώρα που έξω, μαίνεται η επανάσταση μηχανών.

Στριμάρει: Netflix

The Sky is Everywhere

Μια από τις πιο ιδιαίτερες φωνές του μοντέρνου ανεξάρτητου αμερικάνικου σινεμά, η Τζόζεφιν Ντέκερ (“Shirley”, “Madeline’s Madeline”), επιστρέφει με μια νέα ταινία για λογαριασμό της Α24, της διασημότερης ανεξάρτητης εταιρείας διανομής στην Αμερική. Η ταινία είναι βασισμένη στο young adult βιβλίο της Τζάντι Νέλσον, για μια 17χρονη κοπέλα που έχει μόλις χάσει την μεγαλύτερη αδερφή της. Παρότι έχει μουσικό ταλέντο και φιλοδοξία, δεν έχει γράψει ακόμα τη δική της μουσική. Στο σχολείο, ένα χαρισματικό αγόρι κάνει την εμφάνισή του κι η Λένι έρχεται κοντά του. Ανάμεσα στην αίσθηση απώλειας και στα καρδιοχτύπια του πρώτου έρωτα, εμπνέεται για το πρώτο της τραγούδι. Ιδανική πρόταση για στριμάρισμα Αγίου Βαλεντίνου.

Στριμάρει: Apple TV+

Η Κόλαση του Ανρί-Ζορζ Κλουζό

To 1964 o Ανρί-Ζορζ Κλουζό διαλέγει τη Ρόμι Σνάιντερ και τον Σέρζε Ρεγκιάνι ως πρωταγωνιστές της «Κόλασης». Το αινιγματικό πρότζεκτ θα εστίαζε σε έναν μάνατζερ ξενοδοχείου που καταλαμβάνεται από τους δαίμονες της ζήλιας και επρόκειτο να είναι το κινηματογραφικό γεγονός της δεκαετίας, με τον Κλουζώ να έχει στη διάθεσή του λευκή επιταγή κι ένα μεγάλο μπάτζετ. Όμως στη διάρκεια των γυρισμάτων τα πάντα πάνε στραβά και το σχέδιο εγκαταλείπεται, αφήνοντας στη μέση κάτι που επρόκειτο να γράψει ιστορία.

Επρόκειτο να είναι το κινηματογραφικό γεγονός των ‘60s. Αντ’αυτού, το πρότζεκτ εγκαταλείφθηκε την τρίτη βδομάδα γυρισμάτων αφήνοντας ένα αριστούργημα ανολοκλήρωτο. Ολοκληρωμένη το 2009 ως μια μίξη μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, αυτή η «Κόλαση» αποτελεί ένα φιλμικό κειμήλιο και μια ματιά σε έναν παράλληλο κόσμο ομορφιάς.

Στριμάρει: Cinobo

Personal Shopper: Η Βοηθός

Με την Κρίστεν Στιούαρτ επιτέλους υποψήφια πρώτη φορά για Όσκαρ ερμηνείας (με το έξοχο, επερχόμενο “Spencer”), αξίζει να επισκεφθούμε ξανά την κορυφαία ίσως ερμηνεία της καριέρας της, στο φιλμ του γάλλου Ολιβιέ Ασαγιάς.

Στην ταινία, η Στιούαρτ παίζει τη Μορίν, μια νεαρή Αμερικανίδα που ζει στο Παρίσι και εργάζεται ως προσωπική βοηθός αγορών μιας διασημότητας. Επίσης, πιθανώς να διαθέτει την ψυχική ικανότητα να επικοινωνεί με πνεύματα, όπως ο δίδυμος αδερφός της, Λούις, ο οποίος πέθανε πρόσφατα. Σύντομα, η Μορίν θα αρχίσει να λαμβάνει διάφορα μυστηριώδη μηνύματα, από μια άγνωστη πηγή.

Ο Ασαγιάς συνεργάζεται με την Στιούαρτ για δεύτερη φορά μετά τα «Σύννεφα του Σιλς Μαρία» (για το οποίο η ηθοποιός έγινε η πρώτη αμερικανίδα στην ιστορία που τιμάται με το γαλλικό βραβείο Σεζάρ ερμηνείας), σε μια ιστορία φαντασμάτων, η οποία εκτυλίσσεται στα άδυτα του κόσμου της μόδας του Παρισιού.

Στριμάρει: Viva

Η Βασίλισσα της Αφρικής

Η κλασική ταινία του Τζον Χιούστον με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και την Κάθριν Χέπμπορν είναι ξανά διαθέσιμη ονλάιν. Ο Μπόγκαρτ παίζει έναν μέθυσο τυχοδιώκτη που μαζί με την σκληρή ηρωίδα της Χέπμπορν προσπαθούν να διασχίσουν έναν ποταμό του Κονγκό κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου, με τους Γερμανούς στο κατόπι τους.

Η ταινία, που θεωρείται μια από κορυφαίες αμερικάνικες όλων των εποχών, τιμήθηκε με Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Μπόγκαρτ, ενώ Χιούστον και Χέπμπορν ήταν επίοης στις υποψηφιότητες, για Α’ Γυναικείο, Σκηνοθεσία και Σενάριο.

Στριμάρει: mubi

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα