Δύο γυναίκες ηθοποιοί καταγγέλλουν τη σεξουαλική παρενόχληση στον αφρικανικό κινηματογράφο

Δύο γυναίκες ηθοποιοί καταγγέλλουν τη σεξουαλική παρενόχληση στον αφρικανικό κινηματογράφο
Γυναίκες στην Αφρική φωτογραφίες αρχείου gaborbasch

Δύο γαλλίδες ηθοποιοί καταγγέλουν την σεξουαλική παρενόχληση που υπάρχει στον αφρικανικό κινηματογράφο και προτείνουν την κυκλοφορία του hashtag #Memepaspeur

Εμπνευσμένες από το κίνημα #metoo , δύο γυναίκες ηθοποιοί, η γαλλίδα Ναντέζ Μποζόν – Ντιάν και η Μπουργκιναμπέ Άζατα Σόρο, αφού εμφανίστηκαν στο παναφρικανικό φεστιβάλ κινηματογράφου και τηλεόρασης του Ouagadougou (Φεσπάσο), κατηγόρησαν τους αφρικανούς κινηματογραφιστές για σεξουαλική παρενόχληση και για προσβολή τους.

”Έφτασε η ώρα να μιλήσουμε. Ο φόβος πρέπει να αλλάξει στρατόπεδο”, δήλωσε η Nadège Beausson-Diagne, δημοφιλής κυρίως για τον ρόλο της στη γαλλική σειρά ”Plus belle la vie” και την συμμετοχή της στην ταινία “Bienvenue chez les Ch’tis΄΄. ”Δημιουργήθηκε το κίνημα #Metoo στην Αμερική, το #Balancetonporc στη Γαλλία, αλλά στην Αφρική κανείς δεν έχει μιλήσει ακόμα και αυτό δεν συμβαίνει επειδή δεν υπάρχει πρόβλημα και εκεί. Το πρόβλημα υπάρχει και εκεί παντού, και αγγίζει γυναίκες ηθοποιούς, αλλά ακόμα και διευθύντριες, σεναριογράφους, τεχνικούς ΄΄,δήλωσε η 46χρονη ηθοποιός.

Κλείνοντας, πρότεινε το νέο κίνημα #Memepaspeur ,το οποίο ”πρέπει να απελευθερώσει το γυναικείο λόγο στην Αφρική”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα