Εκτός Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ο Γιώργος Κιμούλης

Εκτός Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ο Γιώργος Κιμούλης
Ο Γιώργος Κιμούλης Eurokinissi

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ανακοίνωσε ότι απομακρύνει τον ηθοποιό Γιώργο Κιμούλη από το φετινό του πρόγραμμα και την παράσταση "Φιλοκτήτης" σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Εκτός Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τέθηκε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Κιμούλης, μετά τις καταγγελίες συναδέλφων του για ψυχολογική, λεκτική και σωματική βία.

Στην ανακοίνωση του Φεστιβάλ αναφέρεται πως «είχε σχεδιάσει να εντάξει στο φετινό του πρόγραμμα την παράσταση ‘Φιλοκτήτης’, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη για το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου».

Ωστόσο, «υπό τη βαριά σκιά των τελευταίων εξελίξεων, και συγκεκριμένα των δημοσιοποιημένων επώνυμων καταγγελιών συναδέλφων του κ. Γ. Κιμούλη για προσβολή της προσωπικότητάς τους, οδηγηθήκαμε στην δυσάρεστη, πλην όμως επιβεβλημένη, απόφαση να μην συμπεριλάβουμε τον συγκεκριμένο ηθοποιό στην ομάδα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τη φετινή χρονιά».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Φεστιβάλ Αθηνών:

«Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου είχε σχεδιάσει να εντάξει στο φετινό του πρόγραμμα την παράσταση «Φιλοκτήτης», σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη για το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Υπό τη βαριά σκιά των τελευταίων εξελίξεων, και συγκεκριμένα των δημοσιοποιημένων επώνυμων καταγγελιών συναδέλφων του κ. Γ. Κιμούλη για προσβολή της προσωπικότητάς τους, οδηγηθήκαμε στην δυσάρεστη, πλην όμως επιβεβλημένη, απόφαση να μην συμπεριλάβουμε τον συγκεκριμένο ηθοποιό στην ομάδα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τη φετινή χρονιά.

Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση βρίσκεται σε συνεννόηση με τον παραγωγό και τον σκηνοθέτη της παράσταση, για την εξασφάλιση νέας συμφωνίας για το φετινό πρόγραμμα, με το ίδιο ή με άλλο έργο, με γνώμονα την διασφάλιση των υπόλοιπων μελών του θιάσου.

Πρόθεσή μας δεν είναι να δράσουμε τιμωρητικά, ούτε να ούτε να υποκαταστήσουμε τα δικαστήρια. Όμως, θα ήταν ανεύθυνο από πλευράς μας εάν παραβλέπαμε τις σκληρές και επώνυμες μαρτυρίες επαγγελματιών του χώρου μας για αντιδεοντολογικές πρακτικές και συμπεριφορές που κάθε άλλο παρά τιμούν την Τέχνη και τους ανθρώπους της.»

Οι καταγγελίες κατά του Γιώργου Κιμούλη

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 26/1, στον απόηχο των αποκαλύψεων της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, η ηθοποιός Ζέτα Δούκα, κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια της παράστασης “Closer” (σεζόν 2008-2009) υπέστη σωματική, ψυχολογική και λεκτική βία από τον Γιώργο Κιμούλη, σε βαθμό που αρρώσταινε λόγω της ψυχολογικής της κατάστασης. Αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που ο συγκεκριμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης, όπως ισχυρίζεται, την έβρισε και την κλώτσησε, όταν δεν έκανε αυτό που της είπε: «Ένα βράδυ, όταν καιγόταν η Αθήνα με τα γεγονότα για τον Γρηγορόπουλο, έστειλε έναν συνάδελφο να μου πει να βγω στη σκηνή και να πω ότι ακυρώνεται η παράσταση. Όταν πήγα να τον ρωτήσω γιατί δεν το λέει αυτός ως επικεφαλής, με έβρισε, με κλώτσησε και είπε “Οκ, πάμε τρίτο κουδούνι”» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τις καταγγελίες ακολούθησε αγωγή και μήνυση από τον Γιώργο Κιμούλη, ο οποίος σε δηλώσεις του στο News 24/7 διέψευσε τα όσα κατήγγειλε η κυρία Δούκα: «Ανοίγει ένας ασκός του Αιόλου με ανόητες καταγγελίες τύπου ‘με κοίταξε στραβά ο τάδε’ με αποτέλεσμα – και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο – στον μέλλοντα χρόνο η πραγματική καταγγελία, όπως ήταν αυτή της κυρίας Μπεκατώρου, να μην έχει αξία. Είναι τραγικό αυτό το μοδάτο πράγμα που πάει να ξεκινήσει αυτήν τη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά. Η Ζέτα Δούκα δε μίλησε για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά για κατάχρηση θέσης, εξουσίας και για χειριστικές συμπεριφορές μέσα στο εργασιακό πλαίσιο όπου βρισκόταν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη Ζέτα Δούκα ακολούθησαν και άλλες ηθοποιοί, οι οποίες αποκάλυψαν τα προβλήματα που είχαν κατά τη συνεργασία τους με τον Γιώργο Κιμούλη μεταξύ των οποίων η Ευδοκία Ρουμελιώτη, η Κατερίνα Λέχου, η Αιμιλία Υψηλάντη, η Κατερίνα Γερονικολού, η Τζένη Ιωακειμίδου, η Αλεξάνδρα Ταβουλάρη κ.ά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα