Η Μουσική Τεχνόπολη επιστρέφει δριμύτερη με 14 συναυλιακές στάσεις

Η Μουσική Τεχνόπολη επιστρέφει δριμύτερη με 14 συναυλιακές στάσεις
Vangelis Patsialos

14 δυνατές συναυλιακές βραδιές περιμένουν το αθηναϊκό -και όχι μόνο κοινό- μ' ένα πρόγραμμα για όλα τα γούστα - Ο Πρόεδρος της Τεχνόπολης, Κωνσταντίνος Δέδες κάνει έναν απολογισμό του πρώτου μέρους της Μουσικής Τεχνόπολης και μας προετοιμάζει για το τι θα δούμε τον Σεπτέμβριο.

Όσοι πιστεύουν πως οι μεγάλες συναυλίες είναι συνώνυμες του καλοκαιριού κάνουν λάθος και μάλιστα μεγάλο. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στα συναυλιακά ραντεβού του Σεπτεμβρίου και θα καταλάβει πως τα live επιστρέφουν και μάλιστα δριμύτερα στο κλεινόν άστυ.

Στην καρδιά της Αθήνας, τις εντυπώσεις κλέβει η επιστροφή της Μουσικής Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων που ανάβει και πάλι τα φώτα της από τις 2 έως τις 16 Σεπτεμβρίου και υποδέχεται αγαπημένους καλλιτέχνες, ανερχόμενα ονόματα, διεθνή σχήματα και φεστιβάλ σε ένα πρόγραμμα για όλα τα γούστα.

Ο Κωνσταντίνος Δέδες, ο ιδιαίτερα ενεργός και εξωστρεφής Πρόεδρος της Τεχνόπολης, κάνει στο NEWS 24/7 έναν μικρό απολογισμό του πρώτου μέρους της Μουσικής Τεχνόπολης που έλαβε χώρα από τον Μάιο έως τον Ιούλιο λέγοντας πως “ο στόχος πέτυχε γιατί ο κόσμος ήρθε, διασκέδασε, πέρασε καλά. Το στοίχημά μας είναι να ανεβάζουμε τον πήχη κάθε χρόνο, προσφέροντας πάντα κάτι καλύτερο. Σε έναν συναυλιακό χώρο η επιτυχία είναι σίγουρα μετρήσιμη κρίνοντας από την προσέλευση. Και φέτος στο πρώτο μέρος της Μουσικής Τεχνόπολης είχαμε πολλές sold out συναυλίες, αλλά και άκρως θετικό feedback από την ανταπόκριση του κόσμου, το πόσο ωραία περάσανε.

Ο Κωνσταντίνος Δέδες

Άλλωστε, η φετινή έναρξη της Μουσικής Τεχνόπολης ήταν εξαιρετικά δυνατή. Φιλοξενήσαμε το πρώτο προσβάσιμο hip hop festival της πόλης στο πλαίσιο του Athens City Festival, γιορτάσαμε τα 10 χρόνια του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου με τον Vassiliko με μια μεγάλη συναυλία, με zero waste χαρακτήρα, όπου μειώσαμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα με τη χρήση αποκλειστικά επαναχρησιμοποιούμενων ποτηριών, ενώ διοργανώσαμε επίσης ένα ακόμα επιτυχημένο Athens Jazz που στην 22η διοργάνωσή του συγκέντρωσε πάνω από 50.000 επισκέπτες και που κάθε χρόνο μάς αποδεικνύει πόσο αγαπάει ο κόσμος την συναυλιακή πλευρά της Τεχνόπολης”.

Vangelis Patsialos

14 ιδανικές μουσικές βραδιές για όλους

Από τις 2 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 14 δυνατές μουσικές βραδιές ολοκληρώνουν τη φετινή Μουσική Τεχνόπολη με τον πιο ιδανικό και ετερόκλητο τρόπο στην καρδιά της βιομηχανικής ιστορίας της Αθήνας..

“Το δεύτερο μέρος του συναυλιακού προγράμματος είναι τόσο ωραίο και τόσο πλούσιο που πραγματικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια συναυλία. Είναι τόσο διαφορετικοί οι καλλιτέχνες που θα φιλοξενηθούν, αντιπροσωπεύουν πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής, οπότε πραγματικά ανυπομονώ για όλες τις συναυλίες” σημειώνει ο κ. Δέδες.

Η αρχή γίνεται με το εκρηκτικό «Καθαρτήριο» του Βέβηλου το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, με το Gimme Shelter Open Air Fest να ακολουθεί την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου φέρνοντας στη σκηνή -για πρώτη φορά ως headliners- τους Firewind, μαζί με τους Timo Tolkki’s Strato, τις Nervosa, αλλά και τους Lazy Man’s Load. Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου ο εκρηκτικός Γιάννης Αγγελάκας ανεβαίνει στη σκηνή, ενώ την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, η Μαρίνα Σπανού μαζί με την μπάντα της λέει το δικό της αντίο στο καλοκαίρι που πέρασε, ενώ την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου η Ιουλία Καραπατάκη έρχεται με ένα πρόγραμμα γεμάτο διασκευές, παραδοσιακά, έντεχνα, παλιά αλλά και νέα λαϊκά τραγούδια.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Τα δυνατά vibes του Off The Hook Festival γεμίζουν και φέτος την Τεχνόπολη σε ένα διήμερο αφιέρωμα στην κουλτούρα της hip hop σκηνής την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου. Με full-on ενέργεια έρχεται η απρόβλεπτη Ματούλα Ζαμάνη την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, έτοιμη να ξεσηκώσει το κοινό με το πλούσιο ρεπερτόριο και τον αυθορμητισμό της, δίνοντας την επόμενη μέρα (Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου) τη σκυτάλη στον μοναδικό Αλκίνοο Ιωαννίδη που έχοντας ενωθεί ξανά με την μπάντα του μετά από δύο δεκαετίες, ανεβαίνουν στη σκηνή της Τεχνόπολης για ένα πολυαναμενόμενο ραντεβού με το αθηναϊκό κοινό..

Συνέχεια την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου με την…«Τελευταία συναυλία» του Σπύρου Γραμμένου, αλλά και τους διαχρονικούς Χειμερινούς Κολυμβητές που ακολουθούν την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου και συναντιούνται επί σκηνής σε «Κάτι σαν φεστιβάλ» με τους λάτρεις των μουσικών «πειραμάτων», τους Kadinelia και τους Usurum. Την επόμενη μέρα, οι ατακαδόροι Χατζηφραγκέτα κάνουν… απόβαση στην Τεχνόπολη, ενώ οι θρυλικές μπάντες-σύμβολο Μωρά στη Φωτιά και Panx Romana ενώνονται για το «Μανιφέστο της καρδιάς μας» την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου σε ένα live με special guest το Τσιμέντο.

Τέλος,οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Allah-Las από την Καλιφόρνια θα «σερφάρουν» στην Τεχνόπολη μαζί με τους Underground Youth και Antonin το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, κλείνοντας την αυλαία με κύματα 60’s νοσταλγίας και θετικών vibes που θα μας κάνουν να ανυπομονούμε για το επόμενο καλοκαίρι – και φυσικά για την επόμενη Μουσική Τεχνόπολη, την αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια των Αθηναίων και των επισκεπτών της πόλης!

Η Ματούλα Ζαμάνη

Μουσική Τεχνόπολη και τουρισμός

Η Τεχνόπολη μπορεί στη συνείδηση των περισσοτέρων να έχει εγγραφεί ως συναυλιακός χώρος, όμως δεν είναι μόνο αυτό. Είναι, ταυτόχρονα, ένα από τα καλύτερα σωζόμενα βιομηχανικά μνημεία της Ευρώπης, ένα μουσείο που το επισκέπτονται κάθε χρόνο σχολεία απ’ όλη τη χώρα, έχει δράσεις για παιδιά και οικογένειες, φιλοξενεί σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες και χαρίζει μία ολοκληρωμένη εμπειρία. Υπάρχει σύνδεση με του τοπόσημου αυτού με τον τουρισμό;

“Η Τεχνόπολη είναι από τους χώρους στην Αθήνα που μπορεί να το συνδυάσει αυτό, βρισκόμενη μάλιστα σε κεντρικό σημείο, πολύ εύκολα προσβάσιμο με τα μέσα. Είναι ένας χώρος που έχει ιστορία και μνήμες, αποτελεί ένα ζωντανό μουσείο στο κέντρο της πόλης και αυτό το αξιοποιούμε στον καλύτερο βαθμό και πάντα με σεβασμό” σημειώνει ο κ. Δέδες και προσθέτει: “την ώρα που παρακολουθείς μια συναυλία, βρίσκεσαι ταυτόχρονα στην καρδιά της βιομηχανικής ιστορίας της πόλης μας. Αυτό είναι ιδιαίτερα ελκυστικό τόσο για τους Αθηναίους όσο και για τους επισκέπτες από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι μπορούν να ανακαλύψουν το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας, καθώς και να ξεναγηθούν στους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου ή στις εκθέσεις που φιλοξενούνται κατά καιρούς”.

Οι Χατζηφραγκέτα

Κοιτάζοντας το μέλλον…

Ποιο όμως είναι το όραμα του Προέδρου της Τεχνόπολης και τι θα άλλαζε; “Στην Τεχνόπολη δε θέλεις να αλλάξεις κάτι, όποιος προσπαθήσει να το κάνει αυτό θα κάνει λάθος. Θεωρώ ότι η Τεχνόπολη δεν χρειάζεται να αλλάξει απολύτως τίποτα, είναι από μόνη της αρκετά ικανή να προσκαλέσει και να διασκεδάσει τον επισκέπτη της. Αυτό που θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε –κάτι που είναι και το προσωπικό μου όραμα– είναι η 100% προσβασιμότητα με ασφάλεια στους χώρους της.

Γιατί, όπως καταλαβαίνετε, σε ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο, όπως είναι η Τεχνόπολη, οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να παρέμβουμε για να επιτραπεί και να επιτευχθεί αυτό, είναι περιορισμένοι. Επίσης, θέλουμε να απλώσουμε τη βεντάλια των επισκεπτών: όταν κάποιος μας επισκεφθεί με αφορμή μια συναυλία του αγαπημένου του καλλιτέχνη, θα θέλαμε να τον δούμε να επιστρέφει σε κάποια άλλη, διαφορετική δράση της Τεχνόπολης”, απαντά.

  • Περισσότερες πληροφορίες: www.athens-technopolis.gr
  • Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr και στο δίκτυο των μεταπωλητών του

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα