Λάνθιμος: Μήνυμα συμπαράστασης για τη διάσωση Ιντεάλ, Άστορ, Ίριδα

Λάνθιμος: Μήνυμα συμπαράστασης για τη διάσωση Ιντεάλ, Άστορ, Ίριδα
Γιώργος Λάνθιμος Menelaos Myrillas / SOOC

Τη στήριξή του σε όσους αγωνίζονται για τη διάσωση των κινηματογράφων Ιντεάλ, Άστορ και Ίριδα εξέφρασε ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος. "Παρακαλώ τους αρμόδιους να κάνουν ότι είναι απαραίτητο για να χαρακτηριστούν αυτοί οι κινηματογράφοι διατηρητέοι" τόνισε.

Μήνυμα συμπαράστασης σε όσους αγωνίζονται για τη διάσωση ιστορικών κινηματογράφων στο κέντρο της Αθήνας (Ιντεάλ, Άστορ και Ίριδα) έστειλε ο Γιώργος Λάνθιμος με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Συγκεκριμένα, ο διάσημος Έλληνας σκηνοθέτης, ανέφερε πως “θα ήθελα να προσθέσω και εγώ τη φωνή μου σε όσους τον τελευταίο καιρό εκφράζουν την ανησυχία τους για τον αφανισμό των ιστορικών κινηματογράφων από το κέντρο της Αθήνας. Αυτή τη στιγμή κινδυνεύει το Ιντεάλ, το Άστορ, η Ίριδα και να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στην προσπάθειά μου να διασωθούν”.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Λάνθιμος τόνισε πως “είναι αυτονόητο ότι καταλαβαίνουμε την αξία τους κοινωνικά και πολιτιστικά στο κέντρο μιας τέτοιας πόλης”.

“Παρακαλώ τους αρμόδιους και όσους έχουν την πραγματική δύναμη, να κάνουν αυτό που είναι απαραίτητο για να χαρακτηριστούν αυτοί οι κινηματογράφοι διατηρητέοι ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους και το έργο που παρέχουν τόσα χρόνια σε τόσες γενιές ανθρώπων”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα