8 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τον Jacob Collier

Διαβάζεται σε 3'
O Jacob Collier
O Jacob Collier

Ο 28χρονος Jacob Collier, από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες της νέας γενιάς, «ο πολύχρωμος Mozart της Gen Z» συμφωνα με τους New York Times, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Δημοτικό θέατρο του Λυκαβηττού στις 13 Ιουλίου 2024.

Αναγνωρισμένος από κοινό, κριτικούς και μουσικούς, ο 28χρονος παραγωγός, πολυοργανίστας και συνθέτης Jacob Collier μετρά ήδη 6 βραβεία Grammy καθώς και έντεκα υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένου του Άλμπουμ της Χρονιάς το 2021. Είναι ο πρώτος Βρετανός καλλιτέχνης που έχει κερδίσει 5 Grammy για το καθένα από τα 4 πρώτα άλμπουμ του.

Με την καινούργια του δισκογραφική δουλειά, Djesse Vol. 4, ο Collier επιχειρεί να ξεπεράσει ακόμα περισσότερο τα σύνορα της μουσικής του διαδρομής και να “πλέξει” με ευφάνταστο τρόπο όλα τα μουσικά είδη (τζαζ, φανκ, σοουλ, ποπ και κλασσική μουσική) πάντα με τον δικό του ξεχωριστό «καλειδοσκοπικό» τρόπο.

8 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τον Jacob Collier

O Jacob Collier
O Jacob Collier
  1. Mεγάλωσε σε ένα μουσικό σπίτι. H μητέρα του Suzie Collier είναι βιολονίστρια, μαέστρος και δασκάλα στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου, που σημαίνει ότι ξεκίνησε το ταξίδι του στη μουσική σε πολύ νεαρή ηλικία. Όπως λέει και ο ίδιος: «Η μουσική είναι σαν μια δεύτερη γλώσσα για μένα, μετά τη μητρική μου. Η μητέρα μου φρόντισε για αυτό ως μια λαμπρή μουσική δύναμη! Ήταν αυτονόητο για μένα, από μικρό παιδί ακόμα, να εκφράζω σχήματα, μορφές και αισθήσεις μέσω του ήχου».
  2. Ο Collier είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοδίδακτος και, με τα χρόνια, έχει καταπιαστεί με ένα πλήθος μουσικών οργάνων – πιάνο, κιθάρα, μαντολίνο και κοντραμπάσο, για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Ως έφηβος, άρχισε να ανεβάζει τις one-man, multi-instrumental, multi-harmony, πειραματικές διασκευές του στο YouTube.
  3. Το 2013, ένα βίντεο – η διασκευή που έκανε στο «Don’t You Worry ‘Bout a Thing» του Stevie Wonder – έγινε viral και άλλαξε τη ζωή του για πάντα. Το κλιπ τράβηξε την προσοχή του θρύλου της μουσικής Quincy Jones, ο οποίος υπέγραψε τον Collier και έγινε μέντοράς του, λέγοντας για τον προστατευόμενό του: «Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου τέτοιο ταλέντο».
  4. Οι μουσικές εξερευνήσεις και οι πειραματικές συνθέσεις του καθιστούν τον Collier – σύμφωνα με τους ειδικούς- «Παιδί- Θαύμα».
  5. Ο θρυλικός πιανίστας της τζαζ Herbie Hancock τον παρομοίασε με έναν νεαρό Στραβίνσκι και ο Hans Zimmer (ζήτησε από τον Collier να τον βοηθήσει στη μουσική της ταινίας Boss Baby του 2017) είπε γι ‘αυτόν: «Υπάρχει μουσικότητα και μετά υπάρχει ιδιοφυΐα, και στη συνέχεια με έναν τρόπο πολύ πιο πάνω από όλα αυτά, έξω στη στρατόσφαιρα, είναι ο Jacob Collier».
  6. Ο Collier έχει επίσης κερδίσει τον σεβασμό καλλιτεχνών όπως είναι οι Stormzy, SZA, John Mayer και Chris Martin των Coldplay. Οι τελευταίοι συγκεκριμένα έφεραν τον Jacob Collier στο στούντιο για να προσθέσουν μια πινελιά μαγείας «Jacobean», στον ήχο τους.
  7. Το 2021, οι New York Times τον αποθέωσαν ως «ένα συγκλονιστικό μουσικό θαύμα». Και είναι όντως, καθώς ξεκίνησε να μαθαίνει βιολί όταν ήταν μόλις δύο ετών και χρησιμοποιούσε επαγγελματικό λογισμικό μουσικής όταν ήταν στο δημοτικό σχολείο.
  8. Το τελευταίο άλμπουμ του, Djesse Vol. 4, εξερευνά σε μεγάλο βαθμό τη δύναμη της ανθρώπινης φωνής. Το εναρκτήριο κομμάτι του, 100,000 Voices, συγκεντρώνει μια χορωδία κοινού 100,000 θαυμαστών που τραγουδούν αρμονικά.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

JACOB COLLIER-  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Ώρα Έναρξης: 21:30

Προπώλησηhttps://www.ticketservices.gr/event/jacob-collier-lycabettus-theatre/?eventid=10205&showid=67677

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα