Δεληβοριάς: “Δεν με χωρίζει τίποτα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, εκτός από όλο τον κόσμο”

Δεληβοριάς: “Δεν με χωρίζει τίποτα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, εκτός από όλο τον κόσμο”
Ο Φοίβος Δεληβοριάς Facebook

"Οι καλλιτέχνες ζητάμε, όπως όλοι οι άνθρωποι που επλήγησαν την πανδημία, τη νόμιμη αποζημίωσή μας για αυτά που χάσαμε". Τι ανέφερε ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Απάντηση στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και στα σχόλιά του σχετικά με τις αντιδράσεις των εργαζομένων στις τέχνες απέναντι στην αδιαφορία της κυβέρνησης όσον αφορά το επίδομα λόγω κορονοϊού, έδωσε σήμερα ο μουσικός και στιχουργός Φοίβος Δεληβοριάς, μιλώνας στο Open.

Σημειώνεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στον Φοίβο Δεληβοριά είχε αναφέρει, “Κατάλαβα πως ο κύριος Δεληβοριάς δεν εκπροσωπεί ούτε τα συμφέροντα των καλλιτεχνών ούτε τους καλλιτέχνες. Εκπροσωπεί ένα τυφλό μίσος κατά της κυβερνήσεως. Δικαίωμά του. Επαναλαμβάνω, μας αρέσει η Δημοκρατία για να μπορεί ο κ. Δεληβοριάς να εκφράζει το τυφλό του μίσος κατά της κυβερνήσεως, αλλά καταλαβαίνουμε περί τίνος πρόκειται. Δεν μιλάμε περί αγωνίας του καλλιτεχνικού κόσμου”.

Απαντώντας λοιπόν στα σχόλια του υπουργού, ο μουσικός ανέφερε: “Δεν με χωρίζει τίποτα με τον κ. Γεωργιάδη εκτός από όλο τον κόσμο. Οι καλλιτέχνες είμαστε δίπλα στον κόσμο και περνάμε κι εμείς το ίδιο. Ο κ. Υπουργός μίλησε ως η εξουσία απέναντι στους καλλιτέχνες. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν κοιτάξει αυτά που θέλουμε να πούμε, θα τα βρει δίκαια”.

“Ζητάμε, όπως όλοι οι άνθρωποι που επλήγησαν την πανδημία, τη νόμιμη αποζημίωσή μας για αυτά που χάσαμε. Σεβαστήκαμε πρώτοι τα μέτρα για τη δημόσια υγεία και θα τα ασπαστούμε ως το τέλος. Απλώς η δουλειά μας είναι τέτοια, που θα αργήσουμε πάρα πολύ να επιστρέψουμε και, ακριβώς, επειδή πολλοί από εμάς ζουν με τα πνευματικά δικαιώματα, έχουμε επικεντρώσει – οι στιχουργοί κΑκόμη, ο Φοίβος Δεληβοριάς απέρριψε τις κατηγορίες του κ. Γεωργιάδη: “Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει τυφλό μίσος απέναντι σε κανέναν. Μπορεί να έχω διαμαρτυρηθεί για πράγματα που κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση ως πολίτης, ή να έχω σατιρίσει μέσα από τα τραγούδια μου – αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα. Είμαι ένας εκλεγμένος πρόεδρος του ΔΣ της ΕΔΕΜ, των συνθετών – στιχουργών και λέω αυτό ακριβώς που πρέπει να ειπωθεί”.αι συνθέτες – τον αγώνα μας σε αυτά για να μπορέσουμε μέχρι τον επόμενο Απρίλιο να ζήσουμε”.

“Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης, ενδεχομένως δε θα μπορούν να βγάλουν το καλοκαίρι. Ζητάμε να προβλεφθεί το θεσμικό πλαίσιο τόσο στα βοηθήματα όσο και στην ενίσχυση των οργανισμών μας. Οι στιχουργοί και οι συνθέτες είμαστε ταυτοποιημένοι μέσα από τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης”, κατέληξε ο μουσικός.
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα