Έλενα Τσαγκρινού: Η Ευρώπη “υποκλίνεται” στο EL Diablo

Έλενα Τσαγκρινού: Η Ευρώπη “υποκλίνεται” στο EL Diablo
Έλενα Τσαγκρινού - El Diablo EBU / ANDRES PUTTING

Η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού παρουσίασε ένα φαντασμαγορικό σόου στη σκηνή της Eurovision και "μάγεψε" το κοινό. Το El Diablo φιγουράρει για την πρωτιά.

Στον Τελικό της Eurovision προκρίθηκε η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού και το “El Diablo”, μετά την εξαιρετική εμφάνισή της στο Ά ημιτελικό.

Το “El Diablo παρουσιάστηκε στη σκηνή του Ahoy Arena του Ρότερνταμ μέσα από ένα εντυπωσιακό performance με οπτικά εφέ που βασίζονταν στους καθρέφτες και τις φωτιές, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του διεθνούς γνωστού Marvin Dietmann, ενώ τη χορογραφία επιμελήθηκε η Chali Jennings.

Η κυπριακή αποστολή παρουσίασε ένα άρτιο και φαντασμαγορικό performance, που “μάγεψε” τις κριτικές επιτροπές και το κοινό, αποσπώντας αποθεωτικά σχόλια.

Η Έλενα Τσαγκρινού φόρεσε μία εκθαμβωτική δημιουργία της παγκοσμίου φήμης fashion designer Celia Kritharioti, με μέταλλο, πολύτιμους λίθους και κρύσταλλα, ενώ το χτένισμά της επιμελήθηκε ο Σταύρος Λιάρος και το make-up η Κορίνα Τακαρώνη.

Έλενα Τσαγκρινού - "El Diablo" EBU / THOMAS HANSES

Έλενα Τσαγκρινού - El Diablo EBU / ANDRES PUTTING

Έλενα Τσαγκρινού - El Diablo EBU / ANDRES PUTTING

Η εκρηκτική εμφάνιση της Τσαγκρινού με το “El Diablo”

Έλενα Τσαγκρινού: Η επική ανάρτηση τoυ Netflix για το El Diablo

Η επίσημη σελίδα της δημοφιλούς πλατφόρμας streaming Netflix με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βαθμολόγησε με δωδεκάρι τη συμμετοχή της Κύπρου. Λόγω της ονομασίας του τραγουδιού της Έλενας, τους 12 βαθμούς χάρισε στην Κύπρο για το Netflix, o Lucifer.. Η ανάρτηση έχει γίνει ήδη viral:

Λίγο μετά την πρόκριση, η Έλενα Τσαγκρινού μίλησε αποκλειστικά στο Panik Music, αναφέροντας μεταξύ άλλων: “Δεν το πιστεύω. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ψήφους σας. Από την αρχή της καριέρας μου ήθελα να έρθω σε αυτό τον διαγωνισμό. Σας αγαπάω πολύ”.

Eurovision 2021: Η πρώτη δήλωση της Έλενας Τσαγκρινού

Έλενα Τσαγκρινού: Όσα είπε μετά την πρόκριση στον τελικό

Το El Diablo είναι το μεγάλο φαβορί της Eurovision

Το El Diablo αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή από τους ευρωπαίους φανς του μουσικού θεσμού, εν αντιθέσει με την την Εκκλησία της Κύπρου, αλλά και ορισμένους συντηρητικούς που “πολέμησαν” το κομμάτι.

Στις 6/3 εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πολίτες έξω από το ΡΙΚ για το τραγούδι με πανό στα οποία ανέγραφαν «Αγαπάμε τον Χριστό», «Μετάνοια», αλλά και σταυρούς. Οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν την αντικατάσταση του τραγουδιού από άλλο, ενώ παρέδωσαν ψήφισμα στον διευθυντή ειδήσεων του ΡΙΚ, Πανίκο Χατζηπαναγή.

Σε ανακοίνωσή της η Ορθόδοξη Νεολαία Κύπρου ανέφερε πως “το συγκεκριμένο τραγούδι αποτελεί ύμνο σε σκοτεινές δυνάμεις, διακηρύττει την υποταγή του ανθρώπου στο σκότος και τον εξευτελισμό (εξ άλλου εσείς το είπαμε από μόνοι σας ότι αναφέρεται στο σύνδρομο της Στοκχόλμης) και προσβάλλει τον λαό μας”.

Από την άλλη, η Ιερά Σύνοδος Κύπρου ζήτησε την ακύρωση της συμμετοχής με άλλο “το οποίο θα εκφράζει την Ιστορία, τον Πολιτισμό, τις Παραδόσεις και διεκδικήσεις μας”..

Το ΡΙΚ, μετά το σάλο, τόνισε πως το τραγούδι δεν περιέχει θρησκευτικό περιεχόμενο και πως εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ’ έναν αλήτη, εξού και τον αποκαλεί “El diablo”.

Η Κύπρος με το…. διαβολικό της κομμάτι, βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το El Diablo θα συγκεντρώσει πολλές ψήφους και ίσως φέρει την πρώτη νίκη για το νησί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα