Eurovision 2022: Ο Sam Ryder “εκτοξεύτηκε” σαν… Space Man!

Eurovision 2022: Ο Sam Ryder “εκτοξεύτηκε” σαν… Space Man!
Ο Sam Ryder με το Space Man EBU/ Cumming

Ο ταλαντούχος τραγουδιστής Sam Ryder με τα 12,4 εκατομμύρια followers στο TikTok ερμήνευσε το “Space Man” στη σκηνή της Eurovision.

Χαλαρός πάνω στη σκηνή της Eurovision 2022, oSpace Man” Sam Ryder εκπροσώπησε με τον καλύτερο τρόπο το Ηνωμένο Βασίλειο που βάζει υποψηφιότητα για τις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης.

Ο ταλαντούχος τραγουδιστής Sam Ryder έχει 12,4 εκατομμύρια followers στο TikTok, και η επιτυχία του στα social media τον έστειλε στη σκηνή της 66ης Eurovision με το “Space Man”.

Το τραγούδι που ερμήνευσε δεν είναι γραμμένο για την Eurovision, ήταν όμως η καλύτερη επιλογή για τη φετινή εκπροσώπηση της Βρετανίας, που την περασμένη χρονιά βγήκε… τελευταία!

«Είμαι θαυμαστής του διαγωνισμού της Eurovision από τότε που ήμουν παιδί, νιώθω μεγάλη τιμή που μου δόθηκε η ευκαιρία να τραγουδήσω σε μια εκδήλωση δίπλα σε μερικούς από τους πιο ταλαντούχους δημιουργούς, ερμηνευτές και τραγουδοποιούς της Ευρώπης», έχει δηλώσει ο Sam Ryder.

Δείτε την εμφάνιση του Ηνωμένου Βασιλείου στη σκηνή της Eurovision 2022

Από το TikTok στη Eurovision

Ο Sam Ryder έγινε γνωστός όταν άρχισε να δημοσιεύει βίντεο με διασκευές και τραγούδια καραόκε από το σπίτι του στην αρχή του lockdown λόγω πανδημίας, τον Μάρτιο του 2020. Μέχρι το τέλος του έτους, έγινε ο καλλιτέχνης με τον πιο δημοφιλή λογαριασμό στο TikTok.

Το 2021 ανακοινώθηκε ότι η TaP Music –η παγκόσμια εταιρεία κυκλοφορίας και διαχείρισης μουσικής πίσω από τις Dua Lipa και Lana Del Rey– θα συνεργαστεί με το BBC για να επιλέξει ένα τραγούδι και έναν καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στον Διαγωνισμό Τραγουδιού.

Ο συνιδρυτής της TaP Music, Μπεν Μόσον, ειπε: «Η αναζήτηση διήρκεσε πολλούς μήνες και μας έφερε μπροστά σε πολλά διλήμματα και δύσκολες αποφάσεις σχετικά με την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε για την εκπροσώπησή μας. Είχαμε απίστευτο ενδιαφέρον απ’ όλη τη μουσική βιομηχανία, από άγνωστα ταλέντα έως και γνωστούς καλλιτέχνες με νούμερο 1 άλμπουμ, ωστόσο καταλήξαμε στον Σαμ λόγω του συνδυασμού των εξαιρετικών φωνητικών του ικανοτήτων και ενός υπέροχου τραγουδιού με τόσες πολλές κλασικές βρετανικές μουσικές επιρροές».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα