Eurovision 2023: Σ’ αυτή τη θέση θα εμφανιστούν Ελλάδα και Κύπρος στους Ημιτελικούς

Eurovision 2023: Σ’ αυτή τη θέση θα εμφανιστούν Ελλάδα και Κύπρος στους Ημιτελικούς
Eurovision 2023 Video Printscreen / Twitter @Eurovision Song Contest

Ανακοινώθηκε η σειρά εμφάνισης των χωρών στους Ημιτελικούς της Eurovision 2023. Η πρώτη αντίδραση του Βίκτωρα Βερνίκου.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο ημιτελικούς του 67ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Μάιο στο Λίβερπουλ καθορίστηκε την Τετάρτη (22/03). Ο τηλεοπτικός φορέας του Ην. Βασιλείου, το BBC, αποφάσισε τη σειρά με την οποία θα ανέβουν στη σκηνή οι διαγωνιζόμενοι καλλιτέχνες, η οποία επικυρώθηκε από τον Martin Österdahl.

Όπως μεταδίδει το ogaegreece.com, οι διοργανωτές, προσδοκώντας το βέλτιστο αποτέλεσμα, καθόρισαν τη σειρά έτσι ώστε να προσφέρουν μια συναρπαστική τηλεοπτική εμπειρία. Να σημειώσουμε ότι από το 2013 και μέχρι σήμερα, οι παραγωγοί της διοργάνωσης αποφασίζουν τη σειρά με την οποία θα εμφανιστούν οι διαγωνιζόμενες χώρες στους ημιτελικούς.

instagram @eurovision

Eurovision 2023: 1ος ημιτελικός – 9 Μαΐου

Συνολικά 15 χώρες λαμβάνουν μέρος στον πρώτο ημιτελικό. Η βραδιά θα ανοίξει με ένα από τα φαβορί του φετινού διαγωνισμού, τη Νορβηγία και θα ολοκληρωθεί με άλλο ένα μεγάλο φαβορί, τη Φινλανδία!

  1. Νορβηγία
  2. Μάλτα
  3. Σερβία
  4. Λετονία
  5. Πορτογαλία
  6. Ιρλανδία
  7. Κροατία
  8. Ελβετία
  9. Ισραήλ
  10. Μολδαβία
  11. Σουηδία
  12. Αζερμπαϊτζάν
  13. Τσεχία
  14. Ολλανδία
  15. Φινλανδία

Στον Πρώτο Ημιτελικό θα ψηφίσουν επίσης η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία.

Eurovision 2023: 2ος ημιτελικός – 11 Μαΐου

Ελλάδα και Κύπρος εμφανίζονται στον ίδιο ημιτελικό μετά το 2019. Η Ελλάδα τοποθετήθηκε στην 8η θέση ενώ η Κύπρος στην 6η. Ο δεύτερος ημιτελικός θα ανοίξει με τη Δανία και θα ολοκληρωθεί με τη ροκιά της Αυστραλίας.

  1. Δανία
  2. Αρμενία
  3. Ρουμανία
  4. Εσθονία
  5. Βέλγιο
  6. Κύπρος
  7. Ισλανδία
  8. Ελλάδα
  9. Πολωνία
  10. Σλοβενία
  11. Γεωργία
  12. Άγιος Μαρίνος
  13. Αυστρία
  14. Αλβανία
  15. Λιθουανία
  16. Αυστραλία

Στον 2ο ημιτελικό θα ψηφίσουν επίσης η Ουκρανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Από κάθε ημιτελικό θα προκριθούν οι 10 πρώτες χώρες, που θα συναντήσουν τις Big 5 αλλά και την περσινή νικήτρια Ουκρανία στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου στις 13 Μαΐου 2023.

Η πρώτη αντίδραση του Βίκτωρα Βερνίκου για τη σειρά εμφάνισης

Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας Βίκτωρ Βερνίκος θα ερμηνεύσει το τραγούδι του “What They Say” εμφανιζόμενος στην 8η θέση της δεύτερης ημιτελικής βραδιάς στις 11 Μαίου. Πώς αντέδρασε στο άκουσμα της θέσης αυτής; Ο νεαρός τραγουδιστής δήλωσε αποκλειστικά στο ogaegreece.com:

“Μόλις έμαθα ότι διαγωνιζόμαστε στην 8η θέση… Είναι μια τυχερή θέση! Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ! Κάθε μέρα που περνάει το όνειρο μου γίνεται ολοένα και περισσότερο πραγματικότητα Τα λέμε στο Λίβερπουλ! Καλή επιτυχία Ελλάδα!”.

Ο μόλις 16χρονών Βίκτωρ, ο μικρότερος εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η Ελλάδα, αλλά και στη φετινή Eurovision, ετοιμάζεται εντατικά για τη σκηνική παρουσία στο Λίβερπουλ υπό την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Ρήγου. Παράλληλα, προχωρά καθημερινά σε μια σειρά συνεντεύξεων σε διεθνή και τοπικά μέσα για την προβολή της συμμετοχής μας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα