Η ιστορία πίσω από το ‘Κάποιες φορές’ και το ‘Θες’ του Μητροπάνου

Η ιστορία πίσω από το ‘Κάποιες φορές’ και το ‘Θες’ του Μητροπάνου

Ο Στέφανος Κορκολής, ο δημιουργός των δύο επιτυχιών, που "έντυσαν" τις διαφημίσεις της ΑΛΦΑ μιλάει για τα τραγούδια του και την σχέση του με τον Μητροπάνο

Άγνωστες πτυχές πίσω από τις  μεγάλες επιτυχίες του Δημήτρη Μητροπάνου, “Θες” και “Κάποιες φορές” παρουσίασε ο συνθέτης των δύο τραγουδιών, Στέφανος Κορκολής, με αφορμή την παρουσίαση του νέου διαφημιστικού της ΑΛΦΑ. Στην πρώτη προβολή που έγινε το βράδυ της Τετάρτης έκανε μια πρώτη αναφορά στο περσινό διαφημιστικό και το τραγούδι ‘Θες’ που μέχρι τότε έμενε στην αφάνεια:

Όταν είχαμε κάνει τον δίσκο με τον αείμνηστο τον Δημήτρη Μητροπάνο, το αγαπημένο κομμάτι και των δύο ήταν το «Θες». Απλά συναποφασίσαμε μαζί την δισκογραφική εταιρεία τότε, να προβάλουμε το «Σβήσε το φεγγάρι» το οποίο ήταν ζεϊμπέκικο και καθώς εγώ δεν είχα γράψει τέτοια μουσική έως τότε θα δημιουργούσε κάποια αίσθηση. Επόμενο που θα προωθούνταν ήταν το «Θες». Τελικά το «Θες» δεν έγινε ποτέ επιτυχία καθώς, δυστυχώς, η υγεία του Δημήτρη «βάρυνε» και το τραγούδι έμεινε στα αζήτητα, μέχρι που έγινε επιτυχία με αυτό τον τρόπο που έγινε (σ.σ. εννοεί την διαφήμιση της Αλφα).

Θυμάμαι πέρυσι ότι ήμουν με φίλους σε μία ταβέρνα. Δεν ήξερα πότε θα προβληθεί η διαφήμιση και όταν σε ένα τηλεφώνημα με ενημέρωσαν ότι ξεκίνησε, την είδα στο κινητό και με πήραν τα δάκρυα, και δεν κλαίω εύκολα πιστέψτε με. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Άλφα καθώς είναι σημαντικό για ένα δημιουργό να βλέπει ένα από τα «παιδιά» του τα χαμένα, ένα «παιδί» που είχε χαθεί στον χρόνο να ξαναέρχεται και να κερδίζει καρδιές ανθρώπων.

Η πρώτη συνεργασία με τον Μητροπάνο

Η πρώτη μου φορά που ήρθα σε επαφή με την φωνή του Μητροπάνου ήταν όταν ήμουν παιδί, πίσω στην δεκαεκατία του ’70, όταν την άκουσα στο μπαλκόνι από το ραδιόφωνο ενός γείτονα. Έτρεξα στην μητέρα μου και την ρώτησα ποιος είναι αυτός που τραγουδάει. “Ο Μητροπάνος” μου απάντησε, “σου αρέσει;”. “Πάρα πολύ”. Η οικογένεια μου ποτέ δεν μου έβαλε παρωπίδες ότι η μόνη μουσική είναι η κλασική, μου έλεγαν ότι η μουσική είναι μία.

Από εκείνη τη περίοδο μου έμεινε η φωνή του Δημήτρη στο μυαλό μου. Και φθάνει η στιγμή το ’94, στην μουσική μου εφηβεία, τότε που τραγουδούσα και έκανα ένα ντουέτο μαζί του, σε στίχους της αγαπημένης μου της Εύης Δρούτσα, το «Κάποιες φορές». Τώρα που είδα την διαφήμιση (σ.σ. την είδε για πρώτη φορά στην δημοσιογραφική παρουσίαση) συγκινήθηκα γιατί ήταν η στιγμή η προσωπική η δική μου που με έδεσε με τον Δημήτρη τον Μητροπάνο. Καταλαβαίνετε, τότε που εγώ ήμουν πιτσιρικάς ουσιαστικά και μουσικά να συνεργαστώ και να κάνω ντουέτο μαζί του. Τι τεράστια τιμή.

Θυμάμαι και ένα αστείο περιστατικό. Όταν κάναμε το video clip, σε μία στιγμή του έπρεπε να χορέψω χασάπικο, το οποίο εγώ δεν ήξερα και γενικότερα δεν τα πάω καθόλου καλά με τον χορό. Τότε είχε βαλθεί ο Μήτσος να με βάλει να μάθω χασάπικο. Στο κλιπ ήταν εύκολο γιατί το μοντάρανε βήμα – βήμα. Όταν όμως κάναμε τα live μετά και ήθελε να χορεύουμε μαζί χασάπικο, γινόμουν «το ανέκδοτο της βραδιάς» στις παραστάσεις. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα