Η κιθάρα ταιριάζει στην Καλαμάτα

Η κιθάρα ταιριάζει στην Καλαμάτα
pixabay

Για δέκατη συνεχή χρονιά η μεσσηνιακή πρωτεύουσα φιλοξενεί ρεσιτάλ με κορυφαίους σολίστ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και διαλέξεις, masterclass και φυσικά τον Διαγωνισμό Κιθάρας Καλαμάτας.

Συναυλίες, masterclass, διαλέξεις, ρεσιτάλ, και ο γνωστός πλέον Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας συγκαταλέγονται στις εκδηλώσεις που θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, καθώς και οι επισκέπτες της, στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας. Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ, το οποίο ξεκινάει στις 11 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο 2022, θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθἐατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» (Αριστομένους 95), στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (Αρτέμιδος 124), στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (Βιλεαρδουίνου), και στο Αμφιθέατρο Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας (Υπαπαντής 25)

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ», το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας «ΤΕΡΨΙΣ», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του καθηγητή Αντώνη Κουφουδάκη και την επιμέλεια του διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθη Γυφτάκη. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 10ης διοργάνωσης έχει ως εξής:

  • Masterclass με τον Μιχάλη Κονταξάκη (Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, 15:00, Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος) Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ατομικά μαθήματα με τον σπουδαίο σολίστ κιθάρας Μιχάλη Κονταξάκη. Περιορισμένος αριθμός μαθητών, δήλωση συμμετοχής (20€) στο 6977629389.
  • Ρεσιτάλ κιθάρας με τον Μιχἀλη Κονταξάκη (Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, 20:30, Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος) Βραβευμένος σε διεθνείς διαγωνισμούς, και με εμφανίσεις ως σολίστ σε μεγάλες ορχήστρες, ο Μιχάλης Κονταξάκης, είναι επίσης γνωστός από την συμμετοχή του στο συγκρότημα Encardia. Προπώληση εισιτηρίων Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο έχουν ελεύθερη είσοδο.
  • Ρεσιτάλ κιθάρας με τον Μάρκο Ταμάγιο (Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022, 20:30, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας) Με περισσότερα από 25 πρώτα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, και συμπράξεις με διάσημες ορχήστρες, ο Κουβανός Μάρκο Ταμάγιο θεωρείται παγκοσμίως ένας από τους σπουδαιότερους σολίστ κιθάρας της γενιάς του. Στο πρώτο μέρος του ρεσιτάλ θα ερμηνεύσει έργα υψηλής δεξιοτεχνίας για σόλο κιθάρα, ενώ στο δεύτερο, το περίφημο «Concierto de Aranjuez» του Χοακίν Ροδρίγο. Στο πιάνο συνοδεύει ο Λουκάς Γεώργας. Προπώληση εισιτηρίων Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.
Μάρκο Ταμάγιο facebook

  • Διάλεξη Μάρκο Ταμάγιο (Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022, 10:00, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας) Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια τρίωρη διάλεξη για τα μυστικά της τεχνικής, του ήχου και της ερμηνείας από τον σπουδαίο Κουβανό δεξιοτέχνη. Δηλώσεις συμμετοχής στο 6977629389.
  • «Περπατώντας στου μύθου τις χορδές…» (Κυριακή 13 Μαρτίου 2022, 20:30, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας) Λαϊκά παραμύθια από την Σερβία, την Τουρκία, την Ινδία και την Ελλάδα συμπορεύονται με έργα για κλασική κιθάρα των Κάρλο Ντομενικόνι, Όλιβερ Χαντ, Ντούσαν Μπογκντάνοβιτς, Γιώργου Νούση και Στάθη Γυφτάκη σκιαγραφώντας την πορεία ενός ταξιδευτή προς την πατρίδα της καρδιάς. Αφήγηση: Λίλλυ Τριαντάρη, Παναγιώτα Ηλιοπούλου. Κλασική κιθάρα: Αντώνης Κουφουδάκης. Προπώληση εισιτηρίων Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.
  • «Η φλόγα του flamenco στην Καλαμάτα« (Τετάρτη 27 Απριλίου 2022, 20:30, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας) Ο Σωκράτης Μαστροδήμος και τέσσερις ακόμα καλλιτέχνες σε μια μουσικοχορευτική παράσταση με τραγούδι (cante), χορό (baile), κιθάρα (toque), καχόν και πιάνο που υμνεί το φλαμένκο μέσα από συνθέσεις του Έλληνα κιθαριστή βασισμένες στην μουσική παράδοση της Ανδαλουσίας. Προπώληση εισιτηρίων Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.
  • Masterclass με τον Δημήτρη Κοτρωνάκη (Σάββατο 14 Μαΐου 2022, 14:00, Αμφιθέατρο Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας) Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ατομικά μαθήματα με τον σπουδαίο σολίστ κιθάρας Μιχάλη Κονταξάκη. Περιορισμένος αριθμός μαθητών, δήλωση συμμετοχής (20€) στο 6977629389.
  • Ρεσιτάλ κιθάρας με την Μαρία Κολόζου (Σάββατο 14 Μαΐου 2022, 20:30, Αμφιθέατρο Θ. Αγγελὀπουλος) Διακεκριμένη σολίστ κιθάρας και καθηγήτρια κιθάρας στο Ωδείο Αθηνών, η Μαρία Κολόζου συμμετέχει στο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας επί έξι συναπτά έτη ως σολίστ αλλά και ως μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού. Θα ερμηνεύσει έργα των Γ. Νούση, Ι. Αλμπένιθ, Α. Μπάριος, Α. Λάουρο, Α. Πιατσόλα, κ.ά., ενώ θα παρουσιάσει και το σύγγραμμα «Η ελληνική παραδοσιακή μουσική ως πηγή έμπνευσης στη σύνθεση έργων για κιθάρα» του Ιωάννη Ανδρόνογλου. Την εκδήλωση πλαισιώνουν μουσικά μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.
stelios kritikakis

  • Ρεσιτάλ κιθάρας με τον Δημήτρη Κοτρωνάκη (Κυριακή 15 Μαΐου 2022, 20:30, Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος) Από τους κορυφαίους κιθαριστές της γενιάς του, ο Δημήτρης Κοτρωνάκης έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ σε ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα, Ισπανία και Βοσνία. Έχει συμπράξει ως σολίστ με ορχήστρες όπως η συμφωνική ορχήστρα Artave, η Καμεράτα, και η ορχήστρα Φιλαρμόνια. Προπώληση εισιτηρίων Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο έχουν ελεύθερη είσοδο.
  • Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας (Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, 12:00, Αμφιθέατρο Θ. Αγγελὀπουλος) Παιδική κατηγορία (γενν. μετά την 1η Ιανουαρίου 2009). Υποχρεωτικό έργο του Γιώργου Νούση και έργο ή έργα ελεύθερης επιλογής. Μέγιστη διάρκεια προγράμματος, 8 λεπτά. Τα υποχρεωτικά έργα της παιδικής και της εφηβικής κατηγορίας θα αναρτηθούν στο σάιτ του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας τον Φεβρουάριο του 2022.
  • Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας (Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, 16:00, Αμφιθέατρο Θ. Αγγελὀπουλος) Εφηβική κατηγορία (γενν. καν μετά την 1η Ιανουαρίου 2006). Υποχρεωτικό έργο του Θεόδωρου Παναγόπουλου και έργο ή έργα ελεύθερης επιλογής. Μέγιστη διάρκεια προγράμματος, 12 λεπτά. Τα υποχρεωτικά έργα της παιδικής και της εφηβικής κατηγορίας θα αναρτηθούν στο σάιτ του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας τον Φεβρουάριο του 2022.
  • Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας (Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 , 12:00, Αμφιθέατρο Θ. Αγγελὀπουλος) Χωρίς όριο ηλικίας για τους συμμετέχοντες, χωρίς υποχρεωτικό έργο, αλλά με ένα ή περισσότερα έργα ελεύθερης επιλογής. Μέγιστη διάρκεια προγράμματος, 15 λεπτά.
  • Ρεσιτάλ κιθάρας με τον Βασίλειο Πούλιο (Κυριακή 3 Ιουλίου 2022, 16:00, Αμφιθέατρο Θ. Αγγελὀπουλος) Ο Βασίλειος Πούλιος, που απέσπασε το Ά Βραβείο του περσινού Διαγωνισμού Κιθάρας Καλαμάτας σε έργα Χ. Ροδρίγο, Μ. Γιομπέτ, Ντ. Αγουάδο, Κ. Βασίλιεφ, Χ. Έτου, κ.ά..

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του News 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version