Mad Clip: Ένας χρόνος από το μοιραίο τροχαίο και οι φανς δεν ξεχνούν τα “κότερα”

Mad Clip: Ένας χρόνος από το μοιραίο τροχαίο και οι φανς δεν ξεχνούν τα “κότερα”
Ο Mad Clip Papadakis Press / Johnny Panopoulos

Ακριβώς έναν χρόνο μετά από τον θάνατο του Mad Clip, η οικογένεια, οι συνεργάτες και οι φανς του τράπερ κάνουν τα πάντα για να διατηρηθεί η μνήμη του ζωντανή. 

Ήταν 2 Σεπτεμβρίου 2021 και μία αναπάντεχη πρωινή είδηση μας σόκαρε. Ο πολύ γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός στις νεαρές ηλικίες τράπερ Mad Clip έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα. Αμέσως η σκέψη όλων πήγε φυσικά στην περίπτωση του Παντελή Παντελίδη, ενός καλλιτέχνη που λάτρεψαν οι φανς του και που σκοτώθηκε επίσης πολύ νέος σε τροχαίο.

Σιγά σιγά μάθαμε όλοι τις λεπτομέρειες του δυστυχήματος. Ο Mad Clip έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και προσέκρουσε σε κολώνα στη Βουλιαγμένη, ενώ επέστρεφε από έναν γάμο συνεργατών του, όπου διασκέδασε ανυποψίαστος για την… τραγική εξέλιξη της βραδιάς.

Ο τράπερ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 34 ετών και ενώ είχε να δώσει ακόμα πολλά. Ο θάνατός του βύθισε στο πένθος την οικογένεια και τους θαυμαστές του τραγουδιστή, που κατέκλυσαν τα social media μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ποστάροντας φράσεις από τα τραγούδια του και εκατοντάδες “RIP” με τη φωτογραφία του.

Ο Mad Clip instagram @madclip

Εκείνη η Πέμπτη έμεινε στο μυαλό μας γιατί έκρυβε άλλη μία τραγικά δυσάρεστη είδηση: ο “οικουμενικός” Μίκης Θεοδωράκης πέρασε στην αιωνιότητα. O σπουδαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης έφυγε από τη ζωή – την ίδια μέρα με τον τράπερ – σε ηλικία 96 ετών και βύθισε τη χώρα σε ανείπωτο πένθος.

Ένα τραγικό παράλληλο timing, μία γκραγκινιόλ σύμπτωση που δημιούργησε ποικίλες συζητήσεις, πόλωση στα social media με επιφανειακές αντιπαραθέσεις που φανέρωσαν κυρίως ένα πράγμα. Το “χάσμα γενεών” που συνεχώς μεγαλώνει! Πολύ μελάνι χύθηκε για μία ανούσια “σύγκριση” δύο θανάτων, δύο καλλιτεχνών από “άλλους κόσμους”, ο χαμός των οποίων έφερε δάκρυα στα μάτια για τελείως διαφορετικούς λόγους.

Σαν σήμερα ο θάνατος του Mad Clip – Το μοιραίο τροχαίο

Ο Mad Clip Francesca Watkinson / 24 MEDIA

Το μυαλό μας σήμερα 2 Σεπτεμβρίου γυρνάει πίσω στα όσα έκοψαν την ανάσα των θαυμαστών του τράπερ πριν από έναν χρόνο, αλλά και στα όσα έγιναν “εξ ονόματός” του τη χρονιά που μας πέρασε.

Τι συνέβη εκείνη τη βραδιά; Ο τράπερ σκοτώθηκε σε τροχαίο στις 2 Σεπτεμβρίου του 2021, στις 02:30, στη λεωφόρο Αθηνάς και Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη. Η Porsche που οδηγούσε εξετράπη της πορείας της, έπεσε πρώτα σε μία κολώνα φωτισμού και στη συνέχεια σε ένα δέντρο.

Τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν πως ο αδικοχαμένος τράπερ πρόλαβε να πατήσει φρένο στην παραλιακή και να κόψει στα 80 χιλιόμετρα από τα 134. Το πόρισμα για το μοιραίο δυστύχημα – που κυκλοφόρησε πρόσφατα – έριξε φως στα αίτια θανάτου του. Φαίνεται πως ο θάνατος του τραγουδιστή οφείλεται σε απώλεια ελέγχου του αυτοκινήτου του.

Χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες για τον απεγκλωβισμό του, ενώ τραγική ίσως ειρωνεία είναι το γεγονός ότι επέστρεφε από μία πολύ ευχάριστη βραδιά διασκέδασης. Διασκέδαζε σε γάμο στον οποίο μαζί του ήταν και η Ελένη Φουρέιρα, μία από τις αγαπημένες φίλες και συνεργάτιδές του. Μάλιστα, οι δυο τους τραγούδησαν για τους καλεσμένους, τη μεγάλη επιτυχία τους “Μπορεί” στο πάρτι του γάμου.

Δεκάδες ήταν οι καλλιτέχνες που προχώρησαν σε αναρτήσεις στα social media, για να τιμήσουν τον φίλο τους, με την Φουρέιρα να είναι συντετριμμένη από το θάνατο του τράπερ. Θαυμαστές έσπευσαν στο σημείο του τροχαίου να αφήσουν ένα λουλούδι ή κάποιο αντικείμενο λατρείας προς τον τραγουδιστή.

Η Ελένη Φουρέιρα στην κηδεία του Mad Clip ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΕΚΗΣ / PAPADAKIS PRESS


Ο δημοφιλής καλλιτέχνης κηδεύτηκε στις 6 Σεπτεμβρίου του 2021 στο Κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου, με πλήθος θαυμαστών να τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία, μέσα σε κλίμα οδύνης. Συντετριμμένος στην κηδεία εμφανίστηκε και ο πολύ καλός του φίλος και συνάδελφος Light, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που είχαν φτάσει στο σημείο του τραγικού τροχαίου.

Κηδεία Mad Clip EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

H εξόδιος ακολουθία μεταδόθηκε live στο YouTube, ώστε νοερά να τον αποχαιρετήσουν όλοι οι θαυμαστές του που δεν μπόρεσαν να παραστούν στην τελετή.

Οικογένεια Mad Clip ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΕΚΗΣ / PAPADAKIS PRESS

Και ενώ κάποιοι φανς θρηνούσαν, άλλοι θεώρησαν σωστό να κυκλοφορήσουν στα social μια φωτογραφία του τράπερ Mad Clip από το νεκροτομείο, γεγονός που προκάλεσε την οργή και τον αποτροπιασμό πολλών χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα.

Aπό γενιά Ελλήνων μεταναστών

Ο Παναγιώτης (Peter) Αναστασόπουλος, γνωστός στο ευρύ κοινό ως Mad Clip γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 25 Μαΐου του 1987 από γενιά Ελλήνων μεταναστών. Ο τράπερ και επιχειρηματίας ήταν μέλος της Capital Music, με τα τραγούδια του να σκαρφαλώνουν στην κορυφή των charts και με το νεανικό κοινό να τον αποθεώνει.

Από την αρχή της μουσικής του πορείας έγινε γνωστός στο κοινό με το καλλιτεχνικό όνομα Mad Clip, το οποίο προέρχεται από τα αρχικά “Money and Drugs, Can’t Live in Poverty”.

Τα ακριβά αυτοκίνητα και η ταχύτητα ήταν οι μεγάλες του αγάπες, που τελικά του στοίχισαν την ίδια του τη ζωή. Όσοι τον γνώριζαν έκαναν λόγο για ένα “καλό παιδί”, με πάθος για τη μουσική, που πάντα βοηθούσε όσους είχαν ανάγκη. Έτσι έμεινε στη μνήμη των φίλων του ο Mad Clip, ο Παναγιώτης για τους οικείους του.

Οι 5 μεγαλύτερες επιτυχίες του Mad Clip

Ο καλλιτέχνης μέσα σε λίγα μόλις χρόνια κυκλοφόρησε τέσσερα άλμπουμ, μεταξύ αυτών το “Super trapper”, “O Amerikanos LP”, το “Super Trapper 2” και το “Still Active”, σε συνεργασία με τον Strat.

Είχε συνεργαστεί με τον SNIK, την Ελένη Φουρέιρα, την Ζοζεφίν, αλλά και άλλους γνωστούς καλλιτέχνες. Αυτά είναι 5 κομμάτια που λάτρεψαν οι θαυμαστές του.

Mad Clip – Kotera

Mad Clip – Elpida

Mad Clip – Kinitro

Mad Clip X Josephine – Fimi

Mad Clip & Eleni Foureira – Mporei

Mad Clip: Όταν έδινε συνέντευξη μέσα από το μοιραίο αυτοκίνητο

Ο Mad Clip είχε εκφράσει την αγάπη του για τα γρήγορα αυτοκίνητα και τον “γρήγορο” αλλά και έντονο τρόπο ζωής, τον οποίο πρέσβευε και η μουσική του. Άλλη μία τραγική ειρωνεία; Μέρος μίας από τις τελευταίες του συνεντεύξεις είχε γυριστεί μέσα από το μοιραίο όχημα, από όπου μίλησε μάλιστα για την “τρέλα” του με τα αυτοκίνητα, την οποία ξεδίπλωνε συχνά και στους στίχους του.

Σε άλλη συνέντευξή του, είχε μιλήσει για την πορεία της καλλιτεχνικής του ζωής, τα ταραχώδη νεανικά χρόνια και την ανάμειξη με συμμορίες, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην ραπ σκηνή της Αμερικής, μέχρι να κατακτήσει την τραπ σκηνή της χώρας μας.

Υπενθυμίζεται πως τον Φεβρουάριο του 2021 του είχε επιβληθεί πρόστιμο για παραβίαση του ωραρίου κυκλοφορίας και παραβίαση του κώδικα κυκλοφορίας.

Άσπα: “Δεν θέλω να εκμεταλλευτώ τον αδερφό μου μετά θάνατον”

Η Άσπα glomex - ant1

Ένα πρόσωπο που θα μας φέρνει στο μυαλό τον αδικοχαμένο τράπερ είναι σίγουρα η αδερφή του, Άσπα. Καλεσμένη στο “The 2night Show” (25/05) η Άσπα, που κυκλοφόρησε πρόσφατα το πρώτο της κομμάτι, αποκάλυψε πως έχει ηχογραφήσει ένα τραγούδι με τον αδικοχαμένο Mad Clip.

Αγαπήθηκε από τον κόσμο, ήταν ο εαυτός του και πολύ καλός σε αυτό που έκανε στο είδος του. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ, τον θεωρώ πολύ καλό καλλιτέχνη στο είδος τους. Μου ζήτησε να δοκιμάσω ένα τραγούδι, που δεν ήταν ντουέτο κι ενθουσιάστηκε τόσο πολύ όταν με άκουσε που έγραψε και δικό του μέρος“, είπε αρχικά η Άσπα.

“Ο αδερφός πέρα από το τι καλλιτέχνης ήταν, είχε χρυσή καρδιά. Ήταν πολύ καλός άνθρωπος κι αυτό είναι το βασικό. Ήθελε να τους βοηθήσει όλους κι ήταν πάντα ευγνώμων για αυτό που ζούσε. Ποτέ δεν ξέχασε από πού προήλθε κι έμεινε ο ίδιος. Ήταν αυθεντικός κι αυτό τα λέει όλα. Δεν προσποιήθηκε ποτέ”

Δεν θα ήθελα να φανεί ότι πάω να τον εκμεταλλευτώ και να βγάλω το τραγούδι. Έχει συναισθηματική αξία αυτό το τραγούδι που είναι μαζί του. Δεν θα ήθελα ποτέ να φανεί ότι πάω να τον εκμεταλλευτώ με οποιονδήποτε τρόπο, γιατί δεν το έκανα ούτε εν ζωή, οπότε σίγουρα δεν θα το έκανα ούτε τώρα“, τόνισε η ‘Ασπα.

Φουρέιρα & Άσπα στη σκηνή – Βραβείο για το “Μπορεί”

Mad Clip και Ελένη Φουρέιρα Instagram / @foureira

Τον περασμένο Ιούλιο η Ελένη Φουρέιρα “λύγισε” όταν ανέβηκε στη σκηνή των βραβείων MAD, για να παραλάβει το βραβείο “Video Clip της χρονιάς” για το τραγούδι “Μπορεί”, το οποίο τραγούδησε με Mad Clip. Η γνωστή τραγουδίστρια, η οποία είχε δηλώσει ότι ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος, δεν συγκράτησε τα δάκρυά της. Στη σκηνή ανέβηκε και η αδερφή του τράπερ, η οποία παρέλαβε το βραβείο φανερά συγκινημένη και είπε: “Αυτό το βραβείο είναι για σένα αδελφέ μου. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ“.

Ο Mad Clip μπήκε σε billboard στην Times Square της Νέας Υόρκης

Ο Mad Clip μπήκε σε billboard στην Times Square Panik

Τον περασμένο Μάιο, η εικόνα του Mad Clip έκανε την εμφάνισή της σε γιγάντιο πόστερ στην Times Square της Νέας Υόρκης. Ο καλλιτέχνης, ο οποίος έζησε επί σειρά ετών στις ΗΠΑ, μπήκε σε billboard με αφορμή τον τελευταίο δίσκο που ετοίμασε πριν φύγει από τη ζωή και κυκλοφόρησε τον Απρίλιο από την Capital Music και την Panik Records.

Το album έχει τίτλο «Money And Drugs Can’t Live In Poverty», τη φράση από την οποία προέκυψε το καλλιτεχνικό όνομα του Mad Clip και είναι ένας φόρος τιμής στον τον ίδιο τον και το πλούσιο μουσικό του έργο.

Περιλαμβάνει 17 tracks, τόσο solo, όσο και συνεργασίες του Mad Clip με άλλους καλλιτέχνες. Πρόκειται για έναν φόρο τιμής στον τράπερ και το πλούσιο μουσικό του έργο, το οποίο οι συνεργάτες του και η οικογένειά του αποφάσισαν να μοιραστούν με τον κόσμο που τον αγάπησε.

Το executive producing υπογράφει ο Skive, ο παραγωγός στον οποίο ο Mad Clip εμπιστευόταν τον ήχο του. Το artwork επιμελήθηκε ο Sake.

Προσωπογραφία του Mad Clip σε τοίχο στο Μεταξουργείο

Προσωπογραφία του Mad Clip σε τοίχο στο Μεταξουργείο Eurokinissi

Πολλές ήταν οι συγκινητικές χειρονομίες των θαυμαστών του Mad Clip με αφορμή τον θάνατό του, αλλά μία ξεχώρισε. Από την Κυριακή 5/9/2021 μία εντυπωσιακή προσωπογραφία του αδικοχαμένου 34χρονου ράπερ “έκανε την εμφάνισή” της στο Μεταξουργείο, στην οδό Πηνελόπης πίσω από την πλατεία Καραϊσκάκη.

Δημιουργός της προσωπογραφίας αυτής ο street και tattoo artist Hambas, κατά κόσμον, Πίτερ Αναστασόπουλος που θέλησε να αποχαιρετήσει τον δημοφιλή ράπερ με τον δικό του τρόπο.

Αντί επιλόγου, τα δικά του λόγια

Mad Clip ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIME NEWS

Ένα βίντεο του ίδιου του τράπερ από παλαιότερη ανάρτησή του στα social συνοψίζει τις σκέψεις του και γράφει τον πιο ουσιαστικό επίλογο μιας πορείας που κόπηκε νωρίς: “… για να μην ξεχνιόμαστε. Μην παίρνουμε τίποτα δεδομένο σε αυτή τη ζωή που έχουμε. Μην ντρεπόμαστε να λέμε στον άνθρωπο που είναι δίπλα μας ότι τον αγαπάμε. Μην ντρεπόμαστε να κάνουμε κάτι καλό για τον άνθρωπό μας, για τους φίλους μας, για την οικογένειάς μας. Επειδή, κακά τα ψέματα, δεν ξέρουμε ποτέ, πότε θα είναι η τελευταία μας μέρα.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα