Μανώλης Μητσιάς: Ο απολογισμός μιας συναυλίας γεμάτης “50 χρόνια χρυσάφι” στο Ηρώδειο

Μανώλης Μητσιάς: Ο απολογισμός μιας συναυλίας γεμάτης “50 χρόνια χρυσάφι” στο Ηρώδειο
thomas daskalakis ndp photo agency

Ο Μανώλης Μητσιάς, γιόρτασε τα 50 χρόνια του στο ελληνικό τραγούδι κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στα μουσικά μονοπάτια της ζωής του.

Δευτέρα 30 Αυγούστου. Ο Μανώλης Μητσιάς ανέβηκε στη σκηνή του Ηρωδείου, όχι απλά για μια επέτειο, αλλά για να αποτίσει φόρο τιμής στους κορυφαίους δημιουργούς, στιχουργούς και συνθέτες, που του εμπιστεύτηκαν τα μεγάλα τραγούδια τους. Ο ιδανικός ερμηνευτής τους, λοιπόν, ο Μανώλης Μητσιάς, γιόρτασε τα 50 χρόνια του στο ελληνικό τραγούδι κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στα μουσικά μονοπάτια της ζωής του.

thomas daskalakis ndp photo agency

Ένα μαγευτικό μουσικό οδοιπορικό με στάσεις στους σημαντικότερους σταθμούς του, που αποτελούν ταυτόχρονα και πολλές από τις εμβληματικές στιγμές και εκφάνσεις του σύγχρονου Ελληνικού τραγουδιού. Όπως τις ζωγράφισε ο ίδιος με το εκπληκτικό και μοναδικό ηχόχρωμά του.

thomas daskalakis ndp photo agency [email protected]

Της δικής του «Γης το χρυσάφι» μοιράστηκε μαζί με το κοινό. «Δρόμο το Δρόμο» μας πήγε «Περίπατο» «Σε χιλιάδες σταθμούς». Μας τραγούδησε για τη «μικρή Ραλλού», για τον «Γιάννη τον φονιά» και μας πήγε «Ελευσίνα» και «Μ’ ένα παράπονο» μας ερμήνευσε «Μη χτυπάς», «Αυτά τα χέρια»,«Ποτέ»,«Σου ‘χω έτοιμη συγγνώμη», «Πιρόγα» και πολλά πολλά ακόμη. Όλες τις μεγάλες επιτυχίες των 50 ετών της καλλιτεχνικής του πορείας σε μουσικές των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Μάνου Λοΐζου, Λουκιανού Κηλαηδόνη, Γιάννη Σπανού, Θάνου Μικρούτσικου, Διονύση Σαββόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη, Άκη Πάνου, Ηλία Ανδριόπουλου, Γιώργου Χατζηνάσιου, Χρήστου Λεοντή και σε στίχους και ποίηση των Νίκου Γκάτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Γιάννη Ρίτσου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μάνου Ελευθερίου, Λίνας Νικολακοπούλου και πολλών άλλων μουσικών, στιχουργών και ποιητών.

thomas daskalakis ndp photo agency

thomas daskalakis ndp photo agency

Τη συναυλία παρακολούθησαν οι: Ο Πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Προκόπης Παυλόπουλος, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κος Νίκος Σοφιανός, οι πρώην υπουργοί Γιώργος Λιάνης, Στέργιος Πιτσιόλας , Σια Αναγνωστοπούλου και Σπύρος Λυκούδης.

Μεταξύ άλλων παρευρέθησαν οι: ο Παντελής Βούλγαρης, Λίνα Νικολακοπούλου, Μάριος Φραγκούλης, Γιώργος Περρής, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Λευτέρης Λαζάρου, Βαγγέλης Γεροβασιλείου, Πάσχος Μανδραβέλης κ.α.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα