Συνεργασία-έκπληξη: Manowar και Κώστας Καζάκος ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα επικό αποτέλεσμα

Συνεργασία-έκπληξη: Manowar και Κώστας Καζάκος ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα επικό αποτέλεσμα
Release Athens 2022

Οι Manowar εμπνεύστηκαν από την Οδύσσεια και ζήτησαν από τον Κώστα Καζάκο να βάλει μέσα στο νέο κομμάτι τους την εκπληκτική φωνή του. Οπερ και εγένετο!

Tι κοινό μπορεί να έχει ο μπασίστας και ηγέτης των Manowar Joey DeMaio με τον σπουδαιότερο εν ζωή Ελληνα ηθοποιό, τον Κώστα Καζάκο;

Μην βιαστείτε να απαντήσετε “κανένα” γιατί η πραγματικότητα σας έχει ήδη διαψεύσει. Ο Κώστας Καζάκος μαζί με το γιό του, επίσης ηθοποιό και φανατικό μεταλλά Κωνσταντίνο Καζάκο πήραν μέρος στην ηχογράφηση του “The Revenge of Odysseus” του νέου κομματιού του Manowar, εμπνευσμένου από την Οδύσσεια, το οποίο θα παρουσιαστεί στη συναυλία των Αμερικανών epic metallers στην Πλατεία Νερού στις 22 Ιουνίου!

Για να γίνει μάλιστα πραγματικότητα η πολύ ωραία ιδέα που είχε ο DeMaio χρειάστηκε η πολύτιμη συνδρομή του frontman των Rotting Christ, Σάκη Τόλη. Ο Σάκης μαζί με δική του ομάδα ανέλαβε το πολύ δύσκολο έργο της μετάφρασης από τα αγγλικά στα αρχαία ελληνικά και είχε πολύτιμη συνεισφορά στις ηχογραφήσεις της πρόζας.

Ο Κώστας Καζάκος υποδύεται τον Οδυσσέα και ο Κωνταντίνος Καζάκος τον Τηλέμαχο σε μία διασκευασμένη ιστορία η οποία ακολουθεί την προσωπική ματιά του Τηλέμαχου πάνω στην Οδύσσεια.


Στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας, στην οποία κεντρική μορφή ήταν ο DeMaio τόσο ο Κωνσταντίνος Καζάκος όσο και ο Σάκης Τόλης δεν μπορούσαν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους. “Είμαι φανατικός του metal και όταν ήρθε η πρόταση φυσικά δεν μπορούσα να αρνηθώ ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα” τόνισε ο Κωνσταντίνος Καζάκος ο οποίος αφηγήθηκε και τον τρόπο με τον οποίο έπεισε τον πατέρα του να πάρει μέρος στο πρότζεκτ. “Τον ρώτησα αν θυμάται το συγκρότημα που είχα αφίσα πάνω δεξιά στο δωμάτιό μου. Μου είπε πως όχι αλλά όταν του εξήγησα περί τίνος πρόκειται δέχθηκε με χαρά”.

Kαι αυτό αποδείχθηκε στο video από τις ηχογραφήσεις του κομματιού και της πρόζας στο οποίο ξεχώρισε ήταν η βροντώδης και επική, ότι πρέπει για την περίσταση, φωνή του Κώστα Καζάκου. Μία φωνή που ξεπήδησε από τα καλύτερα όνειρα του Joey DeMaio.

Ο Σάκης Τόλης από την πλευρά του τόνισε ότι “μιλάμε για τους Manowar, μία από τις top-5 μπάντες όλων των εποχών. Ηταν πρόκληση, σίγουρα. Ο DeMaio είναι ένας εκπληκτικός επαγγελματίας αλλά αποδείχθηκε και φοβερός σκηνοθέτης. Ο τρόπος που καθοδηγούσε τους ηθοποιούς μας ενέπνευσε, ο άνθρωπος το ζούσε”.

Ο σταρ της βραδιάς, ο Joey DeMaio, χωρίς φυσικά να βγάλει ούτε στιγμή τα γυαλιά ηλίου, μίλησε με πάθος για το project: “Το κείμενο με ανατρίχιασε. Και όχι μόνο εμένα. Οι ηθοποιοί έκαναν εξαιρετική δουλειά και τους ευχαριστώ. Πιστεύω ότι και οι Ελληνες fans θα το απολαύσουν όσο και εμείς. Υπόσχομαι μία συναυλία που θα είναι μία διαφορετική εμπειρία. Η υποδοχή στο Release Athens 2019 ήταν φανταστική και μας οδήγησε να τιμήσουμε εκ νέου τον Όμηρο και τα έπη του, όπως σχεδιάζαμε χρόνια” είπε ο άνθρωπος-σύμβολος του Manowar ο οποίος αποκάλυψε ότι λατρεύει το τσίπουρο.

Τα υπόλοιπα θα τα δούμε και θα ακούσουμε πάνω στη σκηνή στις 22 Ιουνίου.

Η περιοδεία με τίτλο, “CRUSHING THE ENEMIES OF METAL ANNIVERSARY TOUR ’22”, θα γιορτάσει τις επετείους έξι εμβληματικών δίσκων! Τραγούδια που ενώνουν και εμπνέουν, μέσα από ένα ηχητικό και οπτικό υπερθέαμα!

40ή επέτειος του “Battle Hymns”

35ή επέτειος του “Fighting The World”

30ή επέτειος του “The Triumph Of Steel”

20ή επέτειος του “Warriors Of The World”

15η επέτειος του “Gods Of War”

10η επέτειος του “The Lord Of Steel”

Ποιοι είναι οι Manowar

Από το 1980 που δημιουργήθηκαν, οι Manowar άλλαξαν για πάντα τη metal σκηνή και έφτιαξαν το δικό τους μύθο. Με τραγούδια που έγιναν ύμνοι, με ήχο που δεν έμοιαζε με κανέναν και με ασυναγώνιστη πίστη, επιμονή και αμείλικτο θάρρος να κάνουν πάντα τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο!

Η μπάντα έχει καταφέρει να ανταποκριθεί ακόμα και στις δυσκολότερες προκλήσεις. Στην εποχή των talent shows και των αναιμικών παροδικών επιτυχιών, δίνουν στους οπαδούς τους τα στοιχεία για τα οποία τους αγαπούν: ένα τεράστιο, πανίσχυρο soundtrack για τη ζωή τους, τραγούδια που γιορτάζουν την τολμηρότητα του ατόμου και ταυτόχρονα το συλλογικό πνεύμα.

Κατά τη διάρκεια της πορείας τους, έχουν κερδίσει πολλούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους και έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 35 headline περιοδείες, ξεπουλώντας χώρους με χωρητικότητα από 10.000 έως 50.000 θέσεις.

Το πόσο ασύγκριτα πιστό είναι το κοινό των Manowar σε ολόκληρο τον κόσμο αντανακλάται στα live τους. Για παράδειγμα, fans από περισσότερες από 40 χώρες ταξίδεψαν για να γιορτάσουν το Magic Circle Festival στη Γερμανία, ενώ το “Thunder In The Sky”, το 2009, έγραψε ιστορία καθώς το “Father” ηχογραφήθηκε σε 18 διαφορετικές γλώσσες!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα