Μητσιάς- Τσαλιγοπούλου- Θηβαίος- Μπαλτατζή στο NEWS 24/7: 30 χρόνια νότες στον Λόφο και τη Θάλασσα

Μητσιάς- Τσαλιγοπούλου- Θηβαίος- Μπαλτατζή στο NEWS 24/7: 30 χρόνια νότες στον Λόφο και τη Θάλασσα
Ξενοδοχείο Ασμάτων: 30 χρόνια νότες – ο Λόφος και η Θάλασσα sani festival

Ο Μανώλης Μητσιάς, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Χρήστος Θηβαίος και η Πέννυ Μπαλταζή μιλούν στο NEWS 24/7 με αφορμή τη μεγάλη συναυλία που είναι ειδικά σχεδιασμένη για τα 30 χρόνια του φεστιβάλ της Σάνης.

Ο Μανώλης Μητσιάς, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Χρήστος Θηβαίος και η Πέννυ Μπαλτατζή θα δώσουν το Σάββατο 6 Αυγούστου μία μεγάλη συναυλία ειδικά σχεδιασμένη για τα 30 χρόνια του Sani Festival υπό τον τίτλο “Ξενοδοχείο Ασμάτων: 30 χρόνια νότες – ο Λόφος και η Θάλασσα”.

Μια ιστορική αναδρομή στα 30 χρόνια του που μέσα από το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, με επιμέρους συμμετοχές, συναυλίες και αφιερώματα έχει παρουσιάσει το σύνολο του καλλιτεχνικού αποθέματος της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας της χώρας μας.

Μία επετειακή εκδήλωση και ταυτόχρονα ένα αφιέρωμα στο σύνολο της μουσικής δημιουργίας του 20ού και του 21ου αιώνα που ενσωματώνει την ιδέα του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και ένα από τα πιο οικεία ελληνικά αισθητικά στοιχεία διεθνώς.

Μια μεγάλη και μοναδική συναυλία που μας ταξιδεύει στους δρόμους του έντεχνου και του λαϊκού τραγουδιού, στηριγμένη στις δημιουργίες και τα τραγούδια των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών, όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Βασίλης Τσιτσάνης, Σταύρος Ξαρχάκος, Μανώλης Χιώτης, Μάνος Λοΐζος, Δήμος Μούτσης, Θάνος Μικρούτσικος, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Ζαμπέτας, κ.ά., αλλά και κορυφαίων ελλήνων ποιητών και στιχουργών, όπως οι Οδυσσέας Ελύτης, Γιώργος Σεφέρης, Μανόλης Αναγνωστάκης, Νίκος Γκάτσος, Λίνα Νικολακοπούλου, Άλκης Αλκαίος, Μάνος Ελευθερίου, Λευτέρης Παπαδόπουλος και άλλοι.

Ο Μανώλης Μητσιάς, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Χρήστος Θηβαίος και η Πέννη Μπαλταζή μιλούν στο NEWS 24/7 με αφορμή τη μεγάλη αυτή συναυλία που είναι ειδικά σχεδιασμένη για τα 30 χρόνια του φεστιβάλ της Σάνης.

Τι θα ακούσουμε σε αυτή την συναυλία που είναι ειδικά σχεδιασμένη για τα 30 χρόνια του φεστιβάλ της Σάνης; Αγαπημένο τραγούδι που ετοιμάζεστε να πείτε;

Μανώλης Μητσιάς: Θα είναι σίγουρα μια υπέροχη συναυλία γιατί όλοι οι συμμετέχοντες είναι σημαντικοί και εξαιρετικοί ερμηνευτές.. Εγώ θα προσωπικά θα πω τραγούδια του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη, φυσικά του Μικρούτσικου και πολλά άλλα. Τώρα το αγαπημένο μου… Ε αυτό είναι η Πιρόγα.

Ελένη Τσαλιγοπούλου: Σ’ αυτή τη συναυλία θα ακουστούν τραγούδια που έχουμε δισκογραφήσει, αλλά και τραγούδια που έχουμε αγαπήσει από όλο το φάσμα του ελληνικού τραγουδιού και χαίρομαι ιδιαίτερα που θα τραγουδήσω μαζί με τον Μανώλη Μητσιά κάποια παραδοσιακά που αγαπάμε πολύ και οι δυο.

Χρήστος Θηβαίος: Χαίρομαι πάρα πολύ που θα παίξουμε σε αυτό το πολύ σημαντικό φεστιβάλ, που φέτος κλείνει τα 30 χρόνια του. Είναι πάντα τιμή να παίζεις με τον σπουδαίο Μανώλη Μητσιά, έναν εξαιρετικό ερμηνευτή που πάντα μας διδάσκει με το ήθος του. Την αγαπημένη μου Ελένη Τσαλιγοπούλου που ήταν πάντα εκεί από την αρχή με του Συνήθεις Ύποπτους. Και φυσικά την εξαιρετική Πέννυ Μπαλτατζή.

Πέννη Μπαλτατζή: Αρχικά να σας πω πως η χαρα μου είναι απερίγραπτη που θα συμμετέχω με ανθρώπους που βαθιά θαυμάζω για το καλλιτεχνικό τους ήθος και συνέπεια σε αυτό το υπεροχο φεστιβάλ που έγινε θεσμός. Δύο σπουδαίες ορχήστρες, θα σκορπίσουν το φως με τις πασίγνωστες πολύ αγαπημένες μελωδίες γνωστών συνθετών. Εμείς θα σας τραγουδήσουμε κάποια δικα μας τραγούδια από το ρεπερτόριο μας και πολλα αγαπημένων συνθετών. Ζαμπέτα και Χιώτη θα σας τραγουδήσω με όλη μου τη χαρα! Μετά τη γέννηση της κορούλας μου είναι η πρώτη μου εμφάνιση και η χαρα είναι διπλή!

Θυμάστε κάποια παλαιότερη χαρακτηριστική στιγμή σας στο Φεστιβάλ; Πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη τέτοιων μουσικών φεστιβάλ εκτός της Πόλης;

Μανώλης Μητσιάς: Θυμάμαι ότι είχα παίξει με τον κορυφαίο ευρωπαίο πιανίστα, τον Γιάννη Βακαρέλη. Είχαμε στήσει ένα πολύ ιδιαίτερο πρότζεκτ, ένα ρεσιτάλ μόνο πιάνο-φωνή που ήταν καταπληκτικό. Και είχε αρέσει πάρα πολύ στο κοινό του Sani. Είναι πολύ σημαντικό που υπάρχουν φεστιβάλ όπως το Sani Festival. Θεσμοί που προάγουν το καλό ελληνικό τραγούδι, την Ελληνική ποίηση και γενικότερα στηρίζει και παρουσιάζει τους Έλληνες καλλιτέχνες. Πάντα παρουσιάζει υπεύθυνους και σημαντικούς καλλιτέχνες, με καλή φωνή, εξαιρετικούς μουσικούς και αισθητική καλού τραγουδιού. Μακάρι να υπήρχαν και άλλα τέτοια άλλα είναι πολύ σπάνια. Για αυτό εξάλλου και το Sani Festival φέτος κλείνει τα 30 χρόνια του.

Ελένη Τσαλιγοπούλου: Θυμάμαι μια καταπληκτική συναυλία με τον Γιώργο Ανδρέου και τον Χρήστο Θηβαίο, με την ορχήστρα νυκτών εγχόρδων της Πάτρας που σ’αυτό το μαγικό περιβάλλον της σκηνής του Σανι ήταν από τις καλύτερες παραστάσεις!

Χρήστος Θηβαίος: Έχω συμμετάσχει αρκετές φορές στο φεστιβάλ. Έχουμε κάνει δύο μεγάλες συναυλίες με τον Θάνο Μικρούτσικο, μία άλλη χρονιά με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και ως θεατής θυμάμαι μια συγκλονιστική συναυλία του Σταύρου Λάντσια με το Νίκο Σιδηροκαστρίτη στα τύμπανα, όπου πραγματικά ήταν μια μαγευτική βραδιά.

Πέννη Μπαλτατζή: Δεν έχω ποτέ παραβρεθεί, δυστυχώς ,στο φεστιβάλ ξανά ούτε σαν ακροατής, ωστόσο είναι σπουδαίο να γίνονται όμορφες συμπράξεις, να γεμίζουμε μουσικές και πολιτισμό την ψυχή μας που βομβαρδίζεται καθημερινά με άσχημα νέα. Χρειαζομαστε ζωή, ελπίδα, φως και κίνητρο. Αυτά τα χαρίζει απλόχερα η μουσική!

Πώς νιώθετε το φετινό καλοκαίρι που κάπως ζούμε υπό συνθήκες κανονικότητας και πώς ανταποκρίνεται το κοινό στα Live;

Μανώλης Μητσιάς: Έχω την εντύπωση ότι το κοινό ανταποκρίνεται πάρα πολύ καλά. Οι Έλληνες βγαίνουν έξω, όλες οι συναυλίες είναι γεμάτες. Αυτό είναι νομίζω ένα ξέσπασμα μετά από τόσο καιρό, σχεδόν 3 χρόνια και ο κόσμος θέλει να ξεδώσει. Χαίρομαι πολύ που είναι γεμάτες όλες οι συναυλίες. Γιατί αυτό μας δείχνει ότι η μουσική και ειδικά το τραγούδι είναι απαραίτητο προϊόν για τον άνθρωπο, για να ζήσει. Διαφορετικά, χωρίς τραγούδι ο άνθρωπος δεν ζει.

Ελένη Τσαλιγοπούλου: Μου έλειψε πολύ η επαφή με τον κόσμο αυτά τα δύο τελευταία χρόνια και ειλικρινά δεν χορταίνω να τραγουδάω και να μοιράζομαι συναισθήματα, γιατί και ο κόσμος το έχει και αυτός μεγάλη ανάγκη.

Χρήστος Θηβαίος: Χαίρομαι πάρα πολύ. Έχει περάσει καιρός και το είχαμε όλοι ανάγκη.

Πέννη Μπαλτατζή: Η επανένταξη μου μετά από όλους αυτούς τους μήνες αναμονής λόγω κύησης σε συνδυασμό με τα δυόμιση χρόνια ανατροπών είναι πολύ πιο αναγκαία, βαθιά ουσιαστική και υπαρξιακά και πρακτικά. Νιώθω πως έχω πολλή ενέργεια που έχει ανάγκη να μοιραστεί και να διοχετευθεί. Αισθάνομαι πως όλος ο κόσμος κρύβει μέσα του ένα κομμάτι που θέλει να εκραγεί και να γιατρευτεί! Ας αφήσουμε τη μουσική να κάνει αυτό που ξέρει καλά να ενώνει τις ψυχές και να τις γιατρεύει λοιπόν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα