Μουσικός Μάιος με 20 ανοιξιάτικα live!

Μουσικός Μάιος με 20 ανοιξιάτικα live!
Μια υποψία... καλοκαιριού φέρνουν στο μυαλό μας οι συναυλίες του Μαΐου Pixabay

Iδιαίτερα δυνατός συναυλιακά αποδεικνύεται ο μήνας Μάιος που μετρά 20 ελληνικά και ξένα live! Διαβάστε αναλυτικά τις συναυλίες που έρχονται!

Μπορεί το καλοκαίρι που καταφθάνει με γοργούς ρυθμούς να προμηνύεται έξτρα συναυλιακό, καθώς κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής θα δηλώσουν βροντερό “παρών”, ωστόσο ιδιαίτερα δυνατός συναυλιακά αποδεικνύεται και ο Μάιος που μετρά περισσότερα από 20 live!

Αναλυτικότερα:

3 Μαΐου 2022- Reshma Srivastava- Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

Reshma Srivastava


Η Reshma Srivastava, Ινδή δεξιοτέχνης του σιτάρ, εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ στην ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, την Τρίτη 3 Μαΐου στις 20:30.

Η Reshma Srivastava αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στην Ινδική κλασική μουσική, με συχνή παρουσία στο Ινδικό ραδιόφωνο και την τηλεόραση, αλλά και σημαντική διεθνή παρουσία. H βαθιά συναισθηματική της ερμηνεία και οι ιδιαίτερες live εμφανίσεις της δημιουργούν μοναδική αίσθηση στο κοινό.

Το σιτάρ αποτελεί το πιο αναγνωρίσιμο σε σχήμα και ηχόχρωμα όργανο της βόρειας Ινδίας και του Πακιστάν, το οποίο στον εικοστό αιώνα κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση, όταν ο ήχος του χρησιμοποιήθηκε από πολλά συγκροτήματα της δυτικής ροκ μουσικής.

Ιnfo: ώρα 20.30/Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη ζώνη: 15€, Πλατεία: 12€, Μειωμένο (φοιτητές, άνω των 65 ετών) / Εξώστης: 10€.

5 Μαΐου- D3lta live- Σταυρός του Νότου Club

O D3lta έρχεται στο Club του Σταυρού του Νότου στις 5 Μαΐου για ένα εκρηκτικό live που θα μας μεταφέρει στο feeling μιας άλλης εποχής, ίσως σε μία underground σκηνή της Αγγλίας.

Ετοιμαστείτε για χορό, ιδρώτα, raw ενέργεια και ένα blend iconic τραγουδιών της rock σκηνής με νέα πνοή. Έχοντας στις αποσκευές του τα τραγούδια του που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, το αγαπημένο ραδιοφωνικό hit single “Strange” , το μελωδικό “Hey You” και το δυναμικό “Hypocrites” o D3lta μας προσκαλεί σε ένα live party από το οποίο δε θα λείπει τίποτα.

Μαζί του ο Άγγελος Σέρρας στην κιθάρα, ο Νίκος Παπακαλοδούκας στα τύμπανα και ο Αντώνης Στεφάνου στο μπάσο.

Info: Ώρα έναρξης: 22.00- Εισιτήριο: 10€

5 Μαΐου- USURUM live- FUZZ Live

Οι Usurum υποδέχονται το κοινό και τους φίλους τους για πρώτη φορά στον αγαπημένο συναυλιακό χώρο του Fuzz usurum

Μετά από τις sold out εμφανίσεις του περασμένου Οκτώβρη στην Αθήνα, οι Usurum υποδέχονται το κοινό και τους φίλους τους για πρώτη φορά στον αγαπημένο συναυλιακό χώρο του Fuzz την Πέμπτη 5 Μαΐου.

Με ανανεωμένο ήχο και νέα σύνθεση, οι Usurum μας καλούν να κατέβουμε την Πειραιώς για ένα live όπου θα παρουσιάσουν τραγούδια από τη μέχρι τώρα δισκογραφία τους, ενώ για πρώτη φορά θα ακουστούν νέα ακυκλοφόρητα κομμάτια από την επόμενη δουλειά τους.

info: Πόρτες: 21.00/Τιμή εισιτηρίου: Early Birds: 10€, Προπώληση: 12€, Doors: 14€

6 Μαΐου – Gadjo Dilo – Gazarte

Oι αγαπημένοι Gadjo Dilo πιστοί στο ραντεβού τους με το αθηναϊκό κοινό και το Roof Stage του Gazarte, συνεχίζουν να εμφανίζονται στον ίδιο χώρο που ξεκίνησαν πριν 4 χρόνια και όπως φαίνεται από την αγάπη που εισπράττουν από το κοινό, θα διασκεδάζουμε μαζί τους για πολύ ακόμα!

O ιδιαίτερος τους ήχος, ο «Manouche De Grec» όπως τον αποκαλούν και οι ίδιοι, είναι ένα πάντρεμα της μουσικής παράδοσης της gypsy jazz με τα χρώματα της ελληνικής μουσικής. Το πάθος των Gadjo Dilo παρασύρει κάθε φορά το κοινό να χορέψει και να τραγουδήσει μαζί τους. Aυτοσχεδιάζουν, πειραματίζονται και με τραγούδια μιας άλλης εποχής μας μεταφέρουν μηνύματα σύγχρονα και ελπιδοφόρα!

Line Up: Σωτήρης Πομόνης: Kιθάρα, Κώστας Μητρόπουλος: Kιθάρα, Σέργιος Χρυσοβιτσάνος: Βιολί, Ηλιάνα Τσαπατσάρη: Φωνή, Γιώργος Ρούλος: Kοντραμπάσο.

Info: Ώρα προσέλευσης: 20:30, Ώρα έναρξης: 21:30.

7, 8, 20, 22, 26 Μαΐου 2022 -Αφιέρωμα στον Ιάννη Ξενάκη- Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Φωτό από το Κράανεργ Βαλέρια Ισάεβα

Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συμμετέχει στον εορτασμό για την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του σπουδαίου πρωτοπόρου της μουσικής του 20ού αιώνα Ιάννη Ξενάκη με ένα εκτενές πρόγραμμα συναυλιών και παραστάσεων που καλύπτει το φάσμα από τη ριζοσπαστική σολιστική του γραφή ως το σκηνικό του έργο. Τα τέσσερα προγράμματα που απαρτίζουν το Αφιέρωμα στον Ιάννη Ξενάκη θα παρουσιαστούν στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 7, 8, 20, 22, 26 Μαΐου 2022.

6 & 13 Μαΐου- Γιάννης Κούτρας | Παντελής Κυραμαργιός- Σταυρό του Νότο Club

Ο Γιάννης Κούτρας και ο Παντελής Κυραμαργιός

Ο Γιάννης Κούτρας επιστρέφει στο καράβι του τις Παρασκευές 6 & 13 Μαΐου στο Club του Σταυρού του Νότου.Ο εμβληματικός ερμηνευτής που κουβαλά στις πλάτες του τον πιο βαρύ «Σταυρό» του ελληνικού τραγουδιού, τον «Σταυρό του Νότου» πιάνει ξανά το πηδάλιο και ανεβαίνει στη σκηνή.

Συγκυβερνήτης, ο τραγουδοποιός Παντελής Κυραμαργιός που την τελευταία πενταετία μας εκπλήσσει διαρκώς με την ποιότητα της μουσικής του και το πλήθος των συνεργασιών του.

Τα σπουδαία τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και του Νίκου Καββαδία φωτίζονται ξανά σηματοδότώντας ένα ταξίδι στις μουσικές μας πατρίδες, στο ρεμπέτικο, το λαϊκό, το παραδοσιακό και το έντεχνο τραγούδι του χθες και του σήμερα.

Το πλοίο θα δέσει και στο λιμάνι της κλασικής ροκ του 70’. Μαζί τους η νεαρή τραγουδίστρια Αναστασία Μαλανδρενιώτη και τρεις δεξιοτέχνες μουσικοί: Απόστολος Καλτσάς | μπάσο, Δημήτρης Χουντής | σαξόφωνο, Ευαγγελία Μαυρίδου | πιάνο.

Info: Ώρα έναρξης: 22.30, Είσοδος : 12€.

7 & 14 Μαΐου- Δημήτρης Ζερβουδάκης – Γεωργία Νταγάκη- Σταυρός του Νότου

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης Σταυρός του Νότου

Οι δύο καλλιτέχνες αποχαιρετούν την χειμερινή περίοδο εκεί ακριβώς όπου την άνοιξαν, σηματοδοτώντας και την έναρξη της καλοκαιρινής τους περιοδείας.

Κλείνοντας πάνω από δύο χρόνια συνεργασίας συνεχίζουν να σμίγουν τις φωνές και τα τραγούδια τους, έχοντας βασικό μέλημα την αλληλεπίδραση με το κοινό.

Έχοντας μοιραστεί σκέψεις και στιγμές κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής τους σύμπραξης, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και η Γεωργία Νταγάκη παρουσιάζουν μια μουσική παράσταση ανανεωμένη, επιλέγοντας αγαπημένα τραγούδια από το σύνολο της καλλιτεχνικής τους πορείας.

Info: Εισιτήριο ορθίων: 14 € (για την είσοδο στον χώρο), Ώρα Έναρξης: 22.30, Ώρα Προσέλευσης: 22:00.

8 Μαΐου – Μιχάλης Χατζηγιάννης – VOX

Μιχάλης Χατζηγιάννης VOX

Μετά τη sold out εμφάνιση του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο VOX και μετά από απαίτηση των θαυμαστών του o αγαπημένος ερμηνευτής θα ανέβει ξανά στη σκηνή του VOX την Κυριακή 8 Μαΐου στις 20.30, έτοιμος να απογειώσει και πάλι το κοινό του με ένα αξέχαστο Live!

Μαζί του 5 υπέροχοι συνεργάτες, φίλοι και μουσικοί. Σόλωνας Αποστολάκης: πλήκτρα, ενορχηστρώσεις / Ιάσων Μαυρογεώργος: κιθάρες / Σπύρος Μάζης: μπάσο / Ιάκωβος Αλεφραγκής: τύμπανα / Κυριάκος Πέτρου: βιολί. Οι τεχνικοί ήχου: Μωραΐτης Αντώνης, Σταύρος Συκιανάκης, Θράσος Αμπατζής. Επιμέλεια φώτων: Περικλής Μαθιέλης.

Info: Ιερά Οδός 16, Αθήνα, Τηλ. Κρατήσεων: 210.3475900, Ώρα έναρξης: 20:30.

9 Μαΐου – Στέφανος Κορκολής – Θέατρο Παλλάς

Ο Στέφανος Κορκολής στο πιάνο MEGA

Μαγική προμηνύεται η συναυλία καθώς ο διεθνούς φήμης συνθέτης πέρα από την αναδρομή στο έργο του και τις δικές του επιτυχίες, για πρώτη φορά θα ερμηνεύσει ο ίδιος τραγούδια που έχει γράψει για άλλους σπουδαίους τραγουδιστές όπως ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Νάνα Μούσχουρη , ο Γιώργος Νταλάρας, η Δήμητρα Γαλάνη, η Μαρινέλλα, ο Μάριος Φραγκούλης, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και άλλοι.

Στη σκηνή του Θεάτρου Παλλάς θα ακουστούν τραγούδια – επιτυχίες όπως το «Θες», «Κάποιες φορές», «Σβήσε το φεγγάρι», «Δεν είσαι εδώ», «εκατό φορές κομμάτια», «Οι αποσκευές», «Σ´έχω ερωτευτεί» κ.α.

Επί σκηνής θα τον τιμήσει μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ερμηνεύτριες η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με την οποία τους συνδέει ισχυρή φιλία και συνεργασία ετών.

Μαζί του η ταλαντούχα Σοφία Μανουσάκη, βασική ερμηνεύτρια του Στέφανου Κορκολή τα τελευταία χρόνια, η οποία μεταξύ άλλων μετράει ήδη στο ενεργητικό της δύο διπλούς χρυσούς δίσκους σε έργα Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος δημόσια την αποκάλεσε «αποκάλυψη μεγατόνων».

Info: Θέατρο Παλλάς, Έναρξη 21:00, Εισιτήρια από 15€.

4, 11, 22 και 26 Μαΐου – Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο – Δημοτικό θέατρο Ολύμπια-Μαρία Κάλλας

Με τέσσερις συναυλίες στο δημοτικό θέατρο Ολύμπια-Μαρία Κάλλας, ο Δήμος Αθηναίων τιμά τη μνήμη του Μάνου Λοΐζου.

Ο Γιώργος Νταλάρας, από τους πρώτους ερμηνευτές των τραγουδιών του Μάνου Λοΐζου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Μαρία Φαραντούρη μαζί με καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες που έχουν συμπορευτεί μέσα στα χρόνια με τα τραγούδια του, θα ερμηνεύσουν για πρώτη φορά σχεδόν το σύνολο του έργου του, 9 από τους 12 κύκλους τραγουδιών του. Είναι η πρώτη φορά που το έργο του παρουσιάζεται αυτούσιο και όχι ως ένα αποσπασματικό «best of».

Το αφιέρωμα ανοίγει η συναυλία στις 4/5 με τον Γιώργο Νταλάρα. Πιάνει τη μουσική ιστορία του Μάνου Λοΐζου σχεδόν από την αρχή, και παρουσιάζει δύο εμβληματικούς δίσκους, τις «Θαλασσογραφίες» (1970)» και το «Να ‘χαμε τι να ‘χαμε» (1972), και οι δύο σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, αλλά και στιγμές από τον δίσκο «Τα τραγούδια μας» (1976), σε στίχους του Φώντα Λάδη. Μαζί του η Ασπασία Στρατηγού και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης.

Την Τετάρτη 11/5 ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου που έχει στιγματιστεί και έχει στιγματίσει με την φωνή του κάποια από τα εμβληματικά τραγούδια του Μάνου Λοΐζου, επιλέγει έχοντας στο πλευρό του επί σκηνής τη Μαρία Παπαγεωργίου, να παρουσιάσει δύο δίσκους που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στην ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας.

Την Κυριακή 22/5 η Μαρία Φαραντούρη ανοίγει ένα από τα σπάνια κεφάλαια της καριέρας της, και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην ολότητά του έναν δίσκο σταθμό της ελληνικής δισκογραφίας, τόσο για το θέμα του όσο και για τον ήχο του, «Τα Νέγρικα» (1975) σε στίχους Γιάννη Νεγρεπόντη.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης, επηρεασμένος πάντα από το έργο του Μάνου Λοΐζου, και ο Απόστολος Ρίζος, που και εκείνος έχει αναπτύξει μια προσωπική σχέση με το ρεπερτόριο του συνθέτη, παρουσιάζουν το «Καλημέρα Ήλιε» (1973) σε στίχους Δημήτρη Χριστοδούλου και Μάνου Λοΐζου.

Τέλος, την Πέμπτη 26/5 η Ελεωνόρα Ζουγανέλη ερμηνεύει «Τα τραγούδια της Χαρούλας» (1979), σε στίχους Μανώλη Ρασούλη και Πυθαγόρα. Και δύο από τους νεότερους καλλιτέχνες, ο Γιάννης Διονυσίου και ο Γιάννης Παπαγεωργίου, γυρνάνε στην αρχή της πορείας του Μάνου Λοΐζου, εκεί απ’ όπου άρχισαν όλα.

Info: Προπώληση Ticket Services, τηλ. 2107234567.

Πέμπτη 12 Μαΐου- Φώτης Σιώτας- six d.o.g.s.

Ο Φώτης Σιώτας


Μια ανάσα πριν το καλοκαίρι, ο Φώτης Σιώτας μαζί με εκλεκτή παρέα, τον Δημήτρη Τσεκούρα στο μπάσο, τον Κλέωνα Αντωνίου στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Κωστή Κωστάκη στην χαβάγια, τον Γιώργο Φουντούκο στην κλασική κιθάρα και την προσθήκη του Άγγελου Πολυχρόνου στα κρουστά, καταλαμβάνουν για πρώτη φορά τη σκηνή του six d.o.g.s. και μας παίζουν μουσικές που αγαπάμε, μας λένε τις ιστορίες τους από σκηνής και μοιράζονται μαζί μας αισθήματα, αναμνήσεις αλλά και μια φρέσκια πρόταση για τον σύγχρονο λαϊκό και έντεχνο ήχο.

Ιnfo: Οι πόρτες ανοίγουν: 21.00/Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος: 10€

14 και 21 Μαΐου- Polkar -Σταυρός του Νότου Club

O Γιώργος Παπαγεωργίου

Οι Polkar έφεραν το «Μεγάλο Μπαμ» φέτος και θα φέρουν το… Μεγάλο Ελληνικό Καλοκαίρι με δυο τελευταίες συναυλίες, το Σάββατο 14 και 21 Μαΐου, στο «Σταυρό του Νότου Club» για να μπει καλά το θέρος! Σουτιέν, τρομπέτες, πανηγύρι, χορός και ομαδικά συνθήματα για το πόσο σκ@τ@ έχει γίνει η ζωή μας, όλα θα συμβούν σε δυο εκρηκτικές βραδιές. Το νέο υλικό που θα συνοδεύει τις συναυλίες τους από εδώ και πέρα θα παρουσιαστεί περήφανα στην «έδρα» τους για πρώτη φορά, γιορτάζοντας ταυτόχρονα με τον «Σταυρό του Νότου» το κλείσιμο της περιόδου με ένα αβάσταχτο ντιριντάχτα που δεν πρέπει να χάσεις!

Info: Ώρα έναρξης: 22.30, Ώρα προσέλευσης: 21.30, Γενική Είσοδος: 14 (για την είσοδο στο χώρο).

16 Μαΐου – Gogo Penguin – Μουσείο Ακρόπολης

Gogo Penguin, το τρίο που ανανέωσε τη βρετανική jazz και minimal σκηνή της πρόσφατης δεκαετίας, θα δώσει μια μοναδική συναυλία στις 16 Μαϊου στο Μουσείο της Ακρόπολης στα πλαίσια του This Is Athens City Festival!

Η εμφάνισή τους στο Μουσείο Ακρόπολης θα περιλαμβάνει υλικό από ολόκληρη την καριέρα τους, καθώς και καινούργιο υλικό. Σημείωση για τα εισιτήρια: οι θέσεις είναι περιορισμένες και η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει, στην τιμή των 20 ευρώ.

18 Μαΐου – Αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο – Christmas Theater

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος pavlos-sidiropoulos.gr

Ένα μουσικό αφιέρωμα στον «πρίγκιπα» του ελληνικού ροκ που έφυγε νωρίς , σε ηλικία 42 ετών, στις 6 Δεκεμβρίου 1990. Οι σημερινοί δεκαεξάρηδες τον ανακαλύπτουν και πάλι, πιάνουν την κιθάρα να τραγουδήσουν τα τραγούδια του και αυτό, από μόνο του, λέει πολλά.

Στη σκηνή του Christmas Theater και στο αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο συμμετέχουν φιλικά η Δήμητρα Γαλάνη, ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Δημήτρης Μητσοτάκης. Κεντρικός ερμηνευτής ο καταξιωμένος τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος, συνεπικουρούμενος από τον Δημήτρη Καρρά ο οποίος μελοποίησε, με την άδεια της αδερφής του Παύλου, Μελίνας, ακυκλοφόρητα ποιήματα του Παύλου Σιδηρόπουλου.

Παίζουν οι μουσικοί: Κώστας Πλατανιάς: μουσική επιμέλεια, ηλεκτρική κιθάρα, τραγούδι, Χριστόφορος Μαστοράκης: πλήκτρα, Νίκος Γύρας: νυκτά έγχορδα, Χρήστος Βογιατζής: μπάσο, τραγούδι, Γιώργος Ράλλης: τύμπανα, Σχεδιασμός ήχου-Ηχοληψία: Πάνος Ηλιόπουλος, Χρήστος Καπογιάννης, Κώστας Κυριακίδης, Φωτισμοί: Στέλιος Μαραγκός, Χειριστές Visual: Ανδρέας Ντεσίκου, Μιχάλης Χαμηλοθώρης, Βοηθοί σκηνής: Θεόδωρος Κωνσταντόπουλος, Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, Ιωάννης Ελευθεριάδης. Info: Εισιτήρια www.viva.gr.

19 και 21 Μαΐου – Dead Can Dance – Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) & Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Στην πιο πρόσφατη επίσκεψή τους στη χώρα μας, το 2019 στο Ηρώδειο, το εγχώριο κοινό κατέκλυσε το ρωμαϊκό μνημείο για να απολαύσει επί σκηνής το εμβληματικό δίδυμο της Lisa Gerrard και του Brendan Perry, το οποίο ανταπέδωσε προσφέροντας μας μια εμφάνιση που μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιερουργία.

Την ερχόμενη άνοιξη, οι Dead Can Dance επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις στα πλαίσια της EUROPA 2022 Tour. Αυτή τη φορά επέλεξαν να εμφανιστούν σε 2 “κλειστούς” χώρους με εκπληκτική ακουστική και τεχνικές προδιαγραφές, όπου ο ήχος τους θα μπορεί να αποδοθεί στον απόλυτο βαθμό: για πρώτη φορά θα εμφανιστούν στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ στις 19 Μαϊου και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 21 Μαΐου.

Στις συναυλίες αυτές θα παρουσιάσουν ένα best-of από το σύνολο της καριέρας τους, ερμηνεύοντας όλες τις μεγάλες επιτυχίες από την, διάρκειας άνω των 40 ετών, πορεία τους!

Όπως μας απέδειξαν και στο Ηρώδειο, οι Dead Can Dance βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πλέον ώριμη φάση τους και η απαράμιλλη φωνή της Lisa Gerrard παραμένει ακμαία και καθηλωτική. Κάτι που αποτελεί εγγύηση ότι στις δύο νέες συναυλίες τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα ζήσουμε όλοι αυτό το αίσθημα συμμετοχής σε μια υπερβατική εμπειρία, αυτό το κάτι περισσότερο από μια απλή συναυλία που μόνο κορυφαίοι καλλιτέχνες μπορούν να μας προσφέρουν.

Η συναυλία στην Αθήνα είναι sold-out.

23 έως τις 29 Μαΐου- Athens Jazz- Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

thodoris markou

21 καλλιτέχνιδες, all-female bands και σχήματα με front women από την Ευρώπη & όλο τον κόσμο στο κεντρικό line-up του 21ου Athens Jazz!

Το Athens Jazz επιστρέφει από τις 23 έως τις 29 Μαΐου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων αλλά και σε ολόκληρη την πόλη, με θέμα Women in Jazz. Ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της πόλης αλλάζει, εξελίσσεται, εμπλουτίζεται και, με βασικό στόχο για φέτος να αναδείξει το ζήτημα της γυναικείας εκπροσώπησης στη μουσική και στη jazz ειδικότερα, να προβάλλει τις μουσικές και τις ιστορίες των γυναικών, παρουσιάζει ένα πολύ ξεχωριστό line-up.

22 Μαΐου Μαρία Παπαγεωργίου – Music Escapades ΚΠΙΣΝ

Μαρία Παπαγεωργίου Γιώργος Αλεξανδράκης


Τα Music Escapades, η ενότητα συναυλιών που είναι αφιερωμένη στις πιο σύγχρονες τάσεις της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής, επιστρέφουν στους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ και εγκαινιάζουν το συναυλιακό πρόγραμμα του φετινού μας καλοκαιριού.

Την Κυριακή 22 Μαΐου, στις 21.00, η Μαρία Παπαγεωργίου παρέα με πέντε μουσικούς, στήνει μια ξεχωριστή συναυλία στα Πανοραμικά Σκαλιά του Κέντρου Πολιτισμού. H γνωστή ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός υποδέχεται το καλοκαίρι με τραγούδια δικά της, πρόσφατες κυκλοφορίες νέων συναδέλφων αλλά και πολύτιμα στιγμιότυπα από την έντεχνη και την παραδοσιακή μουσική, που δένουν αρμονικά συγκροτώντας ένα πλούσιο σε συγκινήσεις και εκπλήξεις πρόγραμμα.

Info: Μουσικοί: Σοφία Ευκλείδου τσέλο, Μιχάλης Βρέττας βιολί, Γιώργος Καρδιανός ηλεκτρική κιθάρα, Κρίτων Μπελλώνιας τύμπανα, Γιώργος Ντάνης κοντραμπάσο, Έναρξη 21.00.

24 Μαΐου – Kristin Hersh – Gazarte

Η επιδραστική τραγουδοποιός, συγγραφέας και πολυοργανίστρια Kristin Hersh, ηγέτης του indie rock συγκροτήματος Throwing Muses και του noise rock power trio 50 Foot Wave, βρίσκεται στο δρόμο με την εξαιρετικά αναγνωρισμένη κυκλοφορία της Throwing Muses, Sun Racket.

Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, η παραγωγική καριέρα της Kristin Hersh την είδε ως βασίλισσα της εναλλακτικής κυκλοφορίας. Ο Hersh έχει κυκλοφορήσει πάνω από 20 δίσκους σόλο, με τους Throwing Muses και 50FOOTWAVE μέχρι σήμερα.

Η Kristin ξεκίνησε τη συγγραφική της καριέρα με το ευρέως αναγνωρισμένο Rat Girl, Published by Penguin. Το Rolling Stone κατέταξε το Rat Girl ως ένα από τα δέκα καλύτερα ροκ απομνημονεύματα που γράφτηκαν ποτέ. Η Kristin έχει φέρει τη σκηνή σε όλο τον κόσμο, παίζοντας θέατρα, μουσεία και φεστιβάλ. Το Rat Girl διασκευάστηκε επίσης ως βραβευμένο έργο. Το τελευταίο της βιβλίο, Don’t Suck, Don’t Die, μια προσωπική αφήγηση της φιλίας της με τον αείμνηστο Vic Chesnutt, ήταν φιναλίστ για το βιβλίο της χρονιάς από την Ένωση Βιβλιοπωλών Αμερικής και μπήκε στη βραχεία λίστα για το βιβλίο της χρονιάς για το νότιο βιβλίο της Pat Conroy.

Info: Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30, Live Starts: 21:30.

26 Μαΐου – Nick Waterhouse – Θέατρο Πέτρας & 27 Μαΐου – Long Beach Club στο Terra Republic – Θεσσαλονίκη

O Nick Waterhouse pressphoto

Ο Nick Waterhouse δημιουργεί κάτι πραγματικά καινούργιο εμπνεόμενος από τις πηγές της μουσικής, που τις γνωρίζει σε βάθος. Ξέρει πού θέλει να πάει και τι να κάνει. Θέλει να χτίσει ατμοσφαιρικά μουσικά τοπία γεμάτα μπλουζ, τζαζ, R&B και rock ‘n’ roll ρυθμούς. Θέλει να χαρίσει ανόθευτη χαρά!

Ακριβώς γι’ αυτό, οι συναυλίες του Nick Waterhouse αποτελούν μια εμπειρία γεμάτη vintage αισθητική, ρυθμούς rhythm and blues, μελωδίες που “διακτινίζουν” το κοινό στις εποχές των ’50s και των ’60s. Με τη μουσική του, δημιουργεί ένα ξέφρενο rock ‘n’ roll party.

Info: Σημεία Προπώλησης – Ηλεκτρονικά: viva.gr, Τηλεφωνικά: 11876, Σε όλα τα Viva Spots, (Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Viva kiosk Τεχνόπολης, Yoleni’s).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα