Μουσικές Κυριακές, σύντομα στην οθόνη σας

Μουσικές Κυριακές, σύντομα στην οθόνη σας
Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων Nikos Vourliotis

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων επιστρέφουν διαδικτυακά με δωρεάν μαγνητοσκοπημένες συναυλίες από την σκηνή του θεάτρου Ολύμπια.

Η τεχνογνωσία, βέβαια, είχε ήδη κατακτηθεί από το περσινό πολύμηνο λουκέτο στα ζωντανά θεάματα, αλλά είναι εντυπωσιακό πόσο γρήγορα ανταποκρίνονται οι πολιτιστικοί φορείς της χώρας στο νέο λοκντάουν που μόλις επέβαλε η μετάλλαξη Όμικρον. Ανάμεσά τους, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) που υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες που (ξανά-μανά) διανύουμε, προσφέρει δωρεάν ονλάιν μουσικές διεξόδους στους απανταχού έγκλειστους-δέσμιους της οθόνης…

Από τις 2 έως τις 23 Ιανουαρίου 2022, μέσα από τo κανάλι του ΟΠΑΝΔΑ στο YouTube, και τους λογαριασμούς του ΟΠΑΝΔΑ και του Δημοτικού Θεάτρου Ολύμπια στο Facebook, θα μεταδίδονται παραγωγές που μαγνητοσκοπήθηκαν στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ολιβιέ Ντεκότ.

Πρόκειται για μία σειρά μαγνητοσκοπημένων συναυλιών που έδωσαν το τρίμηνο Φεβρουάριος-Απρίλιος 2021 τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων, η Συμφωνική Ορχήστρα, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής και η Χορωδία στο (άδειο) Ολύμπια. Συναυλίες οι οποίες εστίασαν σε εμβληματικούς συνθέτες ή έργα της κλασικής μουσικής, σε σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς, αλλά και στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Τις δωρεάν μεταδόσεις συμπληρώνει μία παραγωγή που παρουσιάστηκε στο Ολύμπια στις 5 του περασμένου Νοεμβρίου.

Η Χορωδία Δήμου Αθηναίων Nikolas Kominis - Studio Kominis

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των ονλάιν μεταδόσεων έχει ως εξής:

«Μότσαρτ & Bel Canto», πρεμιέρα 2 Ιανουαρίου, 20:00

Γκαλά όπερας με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υπό την μπαγκέτα του Μιχάλη Οικονόμου σε σύμπραξη με τρεις νέους, φερέλπιδες λυρικούς μονωδούς, την Βάσια Αλάτη, τον Βασίλη Καβάγια, και τον Νίκο Κοτενίδη. Περιλαμβάνονται άριες από όπερες των Μότσαρτ, Ροσίνι, Ντονιτσέτι και Μπελίνι σε ένα εντυπωσιακό μουσικό ταξίδι από τον ευρωπαϊκό κλασικισμό στο ιταλικό μπελ κάντο.

► Παρακολούθηση εδώ.

«Γλέντι που θ’ αρχίσει», πρεμιέρα 9 Ιανουαρίου, 20:00

Αφιέρωμα στην ελληνική οπερέτα με την Χορωδία Δήμου Αθηναίων. Η νοσταλγία και ο ρομαντισμός της παλιάς Αθήνας αναβιώνουν σε μια συναυλία υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή, με τον Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο και τους σολίστ Μυρσίνη Μαργαρίτη, Ειρήνη Καράγιαννη, Γιάννη Χριστόπουλο και Χάρη Ανδριανό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγαπημένες στιγμές της ελληνικής οπερέτας, με αποσπάσματα από έργα των Σαμάρα, Σακελλαρίδη και Χατζηαποστόλου.

► Παρακολούθηση εδώ.

«Την γην μου συ ενθυμήθηκες, ω Ελευθερία», πρεμιέρα 16 Ιανουαρίου, 20:00

Αφιέρωμα στην 200η επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση με την Συμφωνική Ορχήστρα και την Χορωδία Δήμου Αθηναίων υπό την διεύθυνση του Νικόλα Βασιλείου. Σολίστ, δύο διεθνούς ακτινοβολίας Έλληνες μονωδοί, η σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου και ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος. Ακούγονται συνθέσεις των Ροσίνι, Βέρντι, Μπετόβεν, Μπερλιόζ, Ραβέλ και Ντβορζάκ, αλλά και των Καρρέρ, Λαυράγκα και Καλομοίρη. Αφηγήτρια, η ηθοποιός Φιλαρέτη Κομνηνού. Από την πλευρά του, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του δήμου τιμά την επέτειο με ένα αφιέρωμα στο δημοτικό τραγούδι. Συμμετέχουν η Σοφία Μάνου στο τραγούδι, ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος στα παραδοσιακά πνευστά, και ο Βυζαντινός Χορός Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

► Παρακολούθηση εδώ.

«Μάρκος Μπότσαρης» πρεμιέρα 23 Ιανουαρίου, 20:00

Η Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία Δήμου Αθηναίων ερμηνεύουν την τετράπρακτη «εθνική όπερα» του Ζακυνθινού συνθέτη Παύλου Καρρέρ (1829-1896), «Μάρκος Μπότσαρης». Το έργο, εμπνευσμένο φυσικά από τον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης, παρουσιάζεται σε συναυλιακή μορφή με την νέα ενορχήστρωση του Βύρωνα Φιδετζή και σολίστ τους Κωνσταντίνο Κληρονόμο, Άννα Στυλιανάκη, Γιώργο Κανάρη, Χριστόφορο Σταμπόγλη, και Άρτεμιδα Μπόγρη.

► Παρακολούθηση εδώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα