Ο Sting και η νέα εκτέλεση του “Russians” για καλό σκοπό

Sting
Ο Στινγκ AP Photo/Tim Larsen

Τα καθαρά κέρδη από τις πωλήσεις του “Russians (Guitar/Cello Version)” θα διατεθούν υπέρ του οργανισμού «Help Ukraine».

Το 1985, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ο Sting κυκλοφόρησε το “Russians”, ένα τραγούδι που αφηγείται την ιστορία του ψυχρού πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΕΣΣΔ, κάνοντας έκκληση για τερματισμό και εκεχειρία. Το τραγούδι αυτό ήταν μέσα στην πρώτη σόλο δουλειά του με τίτλο “The Dream of the Blue Turtles“

Σήμερα, 40 χρόνια μετά,οι στίχοι αυτοί μοιάζουν εξόχως διαχρονικοί, δεδομένων των καταστροφικών επιθέσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το τραγούδι αυτό που ο Sting ερμήνευε σπάνια σήμερα το επανακυκλοφορεί προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τις προσπάθειες παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη από τις πωλήσεις του “Russians (Guitar/Cello Version)” θα διατεθούν υπέρ του οργανισμού «Help Ukraine».

Ο ίδιος ο Sting αναφέρει: «Σπάνια τραγουδάω αυτό το τραγούδι, γιατί ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήταν ξανά επίκαιρο. Όμως, τώρα υπό το φως της αιματηρής και θλιβερά λανθασμένης απόφασης ενός ανθρώπου να εισβάλει σε έναν ειρηνικό και μη απειλητικό γείτονα, το τραγούδι είναι, για άλλη μια φορά, μια έκκληση για την ανθρωπότητα, για τους γενναίους Ουκρανούς που αγωνίζονται ενάντια σε αυτή τη βάναυση τυραννία και επίσης για τους πολλούς Ρώσους που διαμαρτύρονται για αυτήν την αγνοώντας τις απειλές της σύλληψης και της φυλάκισης. Εμείς, όλοι μας, αγαπάμε τα παιδιά μας. Σταματήστε τον πόλεμο».

To “Russians (Guitar/Cello Version)” έχει τη συνοδεία του τσελίστα Ramiro Belgardt και τον Sting στα φωνητικά και στην κιθάρα. Σε αυτή τη νέα εκτέλεση την παραγωγή έκανε ο Martin Kierszenbaum, την ηχοληψία ο Kaleb Allen, τη μίξη ο Robert Orton και το mastering ο Gene Grimaldi στο Oasis Mastering.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα