Πώς είναι να είσαι Rolling Stone; Η απάντηση σε ντοκιμαντέρ για τα 60 χρόνια των “θεών” της ροκ

Πώς είναι να είσαι Rolling Stone; Η απάντηση σε ντοκιμαντέρ για τα 60 χρόνια των “θεών” της ροκ
Rolling Stones Rob Grabowski/AP

60 χρόνια Rolling Stones και το BBC διηγείται στο ντοκιμαντέρ "My Life As A Rolling Stone" όλα όσα τους κάνουν πραγματικά υπέροχους.

Υπάρχει κάτι καινούργιο που θα μπορούσαμε να μάθουμε για τους Rolling Stones; Φαίνεται ότι το μελάνι που έχει χυθεί τόσα χρόνια και τα αμέτρητα αφιερώματα για την εμβληματική ροκ μπάντα, απλά δεν είναι αρκετά για να πούμε ότι ξέρουμε τους Stones.

Νέο φως πέφτει πάνω στην περιπετειώδη – γεμάτη ταλέντο και αστικούς μύθους – ζωή των γερόλυκων της ροκ, που κλείνουν φέτος 60 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στη διεθνή μουσική σκηνή. Οι θρυλικοί ρόκερς έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση στο λονδρέζικο Marquee Club στις 12 Ιουλίου του 1962.

Η επέτειος των Rolling Stones θα γιορταστεί με ένα ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα του BBC, που θα περιλαμβάνει και ραδιοφωνικό πρόγραμμα με αποκλειστικές συνεντεύξεις των διάσημων μελών της μπάντας. Η σειρά, παραγωγής των Mercury Studios για το BBC, θα περιλαμβάνει επίσης πλάνα από παλιές συναυλίες σε συνδυασμό με συνεντεύξεις, καινούργιες και παλιές.

Τα “ενδόμυχα πορτρέτα” των Rolling Stones

Το αποτελούμενο από τέσσερα μέρη ντοκιμαντέρ “My Life As A Rolling Stone” θα μεταδοθεί από το BBC Two και το iPlayer το ερχόμενο καλοκαίρι. Κάθε επεισόδιο θα έχει διάρκεια μια ώρα και θα είναι αφιερωμένο σε κάθε ένα από τα τέσσερα μέλη της μπάντας: Μικ Τζάγκερ, Κιθ Ρίτσαρντς, Ρόνι Γουντ και Τσάρλι Γουότς.

Νέες συνεντεύξεις με τους μουσικούς (εκτός από τον αείμνηστο Γουότς, ο οποίος πέθανε στις 24 Αυγούστου 2021) και άγνωστα πλάνα θα διαμορφώσουν «ενδόμυχα πορτρέτα» στα οποία οι Stones θα κάνουν απολογισμό της τεράστιας καριέρας τους.

Στο ντοκιμαντέρ για τους θρύλους της ροκ θα μιλήσουν διάσημοι θαυμαστές τους, όπως ο Ροντ Στιούαρτ, η Τίνα Τέρνερ, ο Στίβεν Τάιλερ (Aerosmith), η Κρίσι Χάιντ (Pretenders) και ο κιθαρίστας των Guns N’ Roses, Slash.

“Εξερευνούμε τι τους κάνει πραγματικά υπέροχους”

Η μάνατζερ των Rolling Stones, Τζόις Σμιθ τόνισε σε δήλωσή της: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που γιορτάζουμε τα 60 χρόνια των Rolling Stones με αυτά τα τέσσερα φιλμ που δίνουν στους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο μια νέα και συναρπαστική πτυχή του συγκροτήματος“.

Η Λόρνα Κλαρκ από το BBC ανέφερε ότι το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο συμπληρώνει 100 χρόνια λειτουργίας του και θα αποτίσει φόρο τιμής σε ένα από τα πιο σημαντικά ροκ συγκροτήματα του κόσμου, στην 60η επέτειό του.

Η διευθύνουσα σύμβουλος των Mercury Studios, Άλις Γουέμπ πρόσθεσε: “Κάθε τόσο, ως δημιουργοί ταινιών εργαζόμαστε σε εξαιρετικά έργα – είναι μια από αυτές τις στιγμές. Γνωρίζουμε τη μουσική τους, την αισιοδοξία τους, την ασυναγώνιστη σκηνική τους παρουσία – και θα δείτε τη μπάντα σε όλο της το μεγαλείο, καθώς εξερευνούμε τι τους κάνει πραγματικά υπέροχους“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα