Release Athens 2022: Δεύτερη μέρα με Nick Cave & The Bad Seeds και Mogwai

Release Athens 2022: Δεύτερη μέρα με Nick Cave & The Bad Seeds και Mogwai
O Nick Cave AP Photo

Το Release Athens έχει την τιμή να φιλοξενεί στη σκηνή του τους θρυλικούς Nick Cave & The Bad Seeds, ένα από τα πιο καθηλωτικά live acts στον πλανήτη.

Μετά την περιπετειώδη πρώτη ημέρα του Release Athens 2022, το φεστιβάλ υποδέχεται με ενθουσιασμό στην Πλατεία Νερού τους θρυλικούς Nick Cave & The Bad Seeds. Ένα από τα πιο καθηλωτικά και συναρπαστικά live acts στον πλανήτη θα ανέβει στη σκηνή την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, στο πλαίσιο της πρώτης περιοδείας τους μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Είναι μία ημέρα που πολλοί έχουν σημειώσει εδώ και καιρό στις ατζέντες τους. Ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού Nick Cave επιστρέφει στη χώρα μας για ένα μοναδικό live. Μαζί με τους Bad Seeds έχουν κυκλοφορήσει δεκαεπτά studio albums, από το “From Her To Eternity” (1984) μέχρι το πιο πρόσφατο “Ghosteen” (2019), το οποίο θεωρείται από πολλούς ως το καλύτερο της καριέρας τους.

Μαζί τους, οι σπουδαίοι Mogwai, λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του νέου τους album, που ήδη θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα της χρονιάς, και οι Fontaines D.C., ένα από τα καλύτερα νέα συγκροτήματα της τελευταίας δεκαετίας.

Nick Cave & The Bad Seeds

Nick Cave and the Bad Seeds στο SXSW Music Festival, το 2013 στο Texas. Plunkett/AP Images

Τα πολλά λόγια για τον Nick Cave είναι περιττά. Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη που δεν χρειάζεται συστάσεις, πολύ περισσότερο όταν παρουσιάζεται μπροστά στο ελληνικό κοινό με το οποίο τον συνδέει πλέον μία αμφίδρομη σχέση λατρείας, χωρίς υπερβολή, που συνεχίζει να χτίζεται και να ενδυναμώνεται μετά από δεκαετίες.

Οι Nick Cave & The Bad Seeds δημιουργήθηκαν μετά τη διάλυση των περίφημων “Birthday Party”, το 1982, και μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει δεκαεπτά studio albums, από το “From Her To Eternity” (1984) μέχρι το πιο πρόσφατο “Ghosteen” (2019), το οποίο θεωρείται από πολλούς ως το καλύτερο της καριέρας τους. Απολαμβάνοντας έναν σπάνιο συνδυασμό καθολικής κριτικής αποδοχής και ευρείας αναγνώρισης από το κοινό, έχουν πουλήσει πάνω από πέντε εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, μέχρι στιγμής.

Η απήχησή τους στη σύγχρονη μουσική σκηνή είναι βαθιά και εκτεταμένη, με πολλούς καλλιτέχνες να διασκευάζουν τη δουλειά τους και να τους αναφέρουν ως επιρροή, παραμένοντας ασύγκριτοι και αψηφώντας κάθε προσδοκία.

Στη σκηνή και οι Mogwai

Mogwai Release promo material

Sub-headliners της βραδιάς θα είναι οι υπέροχοι Mogwai, μία από τις κορυφαίες post-rock μπάντες του πλανήτη η οποία, 25 χρόνια μετά το ξεκίνημά της στη Γλασκώβη της Σκωτίας, κατορθώνει να έχει μία αδιάλειπτη ανοδική πορεία, τόσο καλλιτεχνικά όσο και εμπορικά.

Το νέο τους album, “As The Love Continues”, κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό και θέτει υποψηφιότητα ως ένα από τα κορυφαία της χρονιάς που διανύουμε. Η απήχηση που έχει είναι τόσο μεγάλη ώστε να είναι το πρώτο album τους που φτάνει στο νο 1 της Βρετανίας και στο Top-10 των ΗΠΑ. Δικαίωση για μία μπάντα που παραμένει σταθερά συνεπής στην ποιότητά της, από την πρώτη ημέρα που εμφανίστηκε, υπερβαίνοντας στην πραγματικότητα ετικέτες και μουσικά είδη.

Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό αυτό που γράφτηκε στον Τύπο: “Όπως και με τους Nick Cave & The Bad Seeds, έτσι και με τους Mogwai συμβαίνει πάντα ο τελευταίος τους δίσκος να θεωρείται και ο καλύτερός τους.”

Εκεί και οι Fontaines D.C. από την Ιρλανδία

Τώρα έγινε γνωστό πως την ίδια μέρα θα δούμε και τους Fontaines D.C., μία από τις καλύτερες νέες μπάντες των τελευταίων χρόνων. Σχηματίστηκαν στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, το 2017, και τράβηξαν αμέσως το ενδιαφέρον κοινού και κριτικών. Με προφανείς επιρροές από μπάντες όπως οι Joy Division, οι Fall, οι Wire και έντονες δόσεις νεανικού θυμού και απόγνωσης, οι Fontaines D.C. έδωσαν μία νέα πνοή και δυναμική στον post punk ήχο. Το αριστουργηματικό ντεμπούτο τους, “Dogrel” (2019), τους έφερε αμέσως στις κορυφαίες θέσεις ανάμεσα στα συγκροτήματα της γενιάς τους. Η επιβεβαίωση ήρθε με το δεύτερο album τους, “A Hero’s Death” (2020), το οποίο αποτέλεσε έναν νέο θρίαμβο, χαρίζοντάς τους μέχρι και υποψηφιότητα για Βραβείο Grammy.

Το πρόγραμμα της 2ης μέρας του Release Athens 2022

Οι πόρτες ανοίγουν στις 17.00

  • 17:20 / Royal Arch
  • 18:10 / Sugar for the Pill
  • 19:15 / Fontaines D.C.
  • 20:45 / Mogwai
  • 22:45 / Nick Cave & The Bad Seeds

Info: Από 55€. Διάθεση εισιτηρίων: Τηλεφωνικά στο 11876, Online στα www.releaseathens.gr / www.viva.gr /Φυσικά σημεία: Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Ευριπίδης, Yoleni’s και Viva Spot Τεχνόπολης.

Oλα τα τελευταία νέα, χρηστικές πληροφορίες, αγορά εισιτηρίων από το www.releaseathens.gr

Αν χρησιμοποιήσεις το εισιτήριο που αγόρασες για τα φεστιβάλ του 2020 και 2021 για να πας στην ίδια ημέρα ή είσαι κάτοχος 2ήμερου, 3ήμερου ή του Full metal ticket , τότε αυτόματα παίρνεις ένα bonus δωρεάν κατανάλωσης, αξίας 5 έως 20€ , για χρήση στο χώρο του φεστιβάλ. Oλες οι λεπτομέρεις από εδώ www.releaseathens.gr/5-euros-coupon.

Επωφεληθείτε απ’τις προσφορές διημέρου για να παρακολουθήσετε περισσότερες ημέρες του Release Athens 2022 με χαμηλότερο κόστος στο releaseathens.gr/prosfores.

Επίσης, διατίθενται περιορισμένα VIP εισιτήρια για κάθε ημέρα. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές: Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους, οpen-bar, προτεραιότητα πρόσβασης στον χώρο, ιδιωτικό parking, ξεχωριστές τουαλέτες, αναμνηστικό δώρο. Ενημερωθείτε στο releaseathens.gr/viptickets_2022.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα