Release Athens 2022: Έρχονται οι “ηλεκτρονικοί” Thievery Corporation μαζί με τους Pet Shop Boys

Release Athens 2022: Έρχονται οι “ηλεκτρονικοί” Thievery Corporation μαζί με τους Pet Shop Boys
Thievery Corporation Jen Maler

Oι ατμοσφαιρικοί Thievery Corporation έρχονται την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, στην Πλατεία Νερού, για να πλαισιώσουν τους synth-pop θρύλους Pet Shop Boys.

Το καλοκαίρι πλησιάζει και όσοι “κλειστήκαμε στο καβούκι” μας λόγω Covid περιμένουμε με ανυπομονησία το φετινό Release Athens, που – με ή χωρίς μάσκες – αναμένεται χορταστικό. Το Release δεν έχει ακόμα βγάλει όλους στους άσσους από το μανίκι του, αλλά ένας από αυτούς σίγουρα είναι οι ατμοσφαιρικοί Thievery Corporation, οι οποίοι θα εμφανιστούν την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, στην Πλατεία Νερού.

Το άτυπο φαν κλαμπ των Thievery, που τους ακολουθεί φανατικά από τα πρώτα χρόνια των εμφανίσεων τους στην Ελλάδα, έκανε πάρτι με τα νέα! Το δίδυμο Rob Garza και Eric Hilton, θα πλαισιώσει τους Pet Shop Boys σε μια απολαυστική βραδιά με δύο από τα πιο πρωτοποριακά ηλεκτρονικά συγκροτήματα των τελευταίων δεκαετιών.

Ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μικρά “διαμάντια” της μουσικής σκηνής της Ουάσινγκτον. Αναγνωρισμένοι διεθνώς ως ένα από τα πιο επιτυχημένα downtempo σχήματα, οι Thievery Corporation δημιουργήθηκαν όταν οι 50άρηδες σήμερα Rob Garza και Eric Hilton συναντήθηκαν γεμάτοι όνειρα και επιθυμίες το 1995. Με αφετηρία τη μεγάλη τους αγάπη για τη bossa nova των 60s και τη jazz, συμφώνησαν από την αρχή πάνω σε δύο βασικούς κανόνες.

Πρώτον, να μην παραμείνουν προσκολλημένοι σε ένα μόνο είδος μουσικής και δεύτερον να μην υποκύψουν ποτέ σε δισκογραφικές πιέσεις – γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα, κυκλοφορούν τη μουσική τους αποκλειστικά μέσω της δικής τους ανεξάρτητης εταιρείας.

Thievery Corporation Thievery Corporation

Thievery Corporation με αγάπη στη βραζιλιάνικη bossa nova

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας τους, Rob και Eric έχουν εκφράσει επανειλημμένως την αγάπη τους για την κουλτούρα τής Βραζιλίας, κυρίως για το μουσικό κίνημα της bossa nova των 60s. Οι πρώτες τους ηχογραφήσεις επηρεάστηκαν φανερά από καλλιτέχνες όπως ο βετεράνος της bossa nova Joao Gilberto, που έφυγε από τη ζωή το 2019, και ο Tom Jobim, που πολλοί αποκαλούν “πατέρα της bossa nova”. Το πρώτο τους άλμπουμ το 1997 ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του σπουδαίου βραζιλιάνου μουσικού Antonio Carlos Jobim, που είχε πεθάνει τρία χρόνια νωρίτερα.

Το 1996, κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους, “Sounds From The Thievery Hi-Fi”, έναν κλασικό πλέον δίσκο της downtempo / trip hop εποχής, που σύστησε στον κόσμο τους Thievery Corporation ως ένα από τα ελάχιστα ονόματα της ηλεκτρονικής σκηνής που γνωρίζει πολύ καλά να γράφει τραγούδια.

Θα ακολουθήσει μια σειρά από αξέχαστα albums, όπως το “Mirror Conspiracy”, το αξεπέραστο “The Richest Man in Babylon”, το “The Cosmic Game” (που τους βρήκε να συνεργάζονται με τους Flaming Lips και τον David Byrne), αλλά και τα πιο πρόσφατα “The Temple of I & I” και “Treasures from the Temple”, όπου πλέον ακούμε ένα γκρουπ που έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν πραγματικά προσωπικό και πολυσυλλεκτικό ήχο που ξεκινάει από τη dub reggae και φθάνει στο hip hop και την ανατολίτικη μουσική.

Thievery Corporation Thievery Corporation

Το γκρουπ είχε πάντα μία πολυπολιτισμική ταυτότητα και μια επιρροή από καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο, κι αυτό φαίνεται και από τις γλώσσες που χρησιμοποιούν στα κομμάτια τους: αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά, ιταλικά, περσικά, πορτογαλικά και ινδικά!

Το δυνατό όπλο στη φαρέτρα του γκρουπ είναι εδώ και χρόνια… οι ζωντανές εμφανίσεις. Στην πλατεία Νερού έρχεται άλλο ένα σπουδαίο live act, με μια φοβερή μπάντα και τραγουδιστές από κάθε κουλτούρα του πλανήτη. Οι Thievery Corporation κάθε φορά προσφέρουν κάτι καινούργιο, αλλά η πάγια απαίτηση όλων μας είναι να πουν κυρίως τα… παλιά!

Οι Thievery Corporation θα εμφανιστούν και στη Θεσσαλονίκη, στο Fix Factory Of Sound Open Air, την Τετάρτη 29 Ιουνίου.

Info:

Η προπώληση συνεχίζεται προς 40€. Οι επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.

Επίσης, διατίθενται περιορισμένα VIP εισιτήρια, προς 140€. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές: Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους, οpen-bar, προτεραιότητα πρόσβασης στο χώρο, ιδιωτικό parking, ξεχωριστές τουαλέτες, αναμνηστικό δώρο.

Ταυτόχρονα, είναι διαθέσιμα δύο διαφορετικά διήμερα εισιτήρια για όσες και όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν δύο ημέρες του Release Athens 2022, κερδίζοντας ένα σημαντικό ποσό:

  1. Pet Shop Boys, Thievery Corporation & more tba (30/6/22, Πλατεία Νερού) + Parov Stelar & more tba (18/6/22, Πλατεία Νερού) προς 60€ (κέρδος 15€)
  2. Pet Shop Boys, Thievery Corporation & more tba (30/6/22, Πλατεία Νερού) + London Grammar, LP, Hooverphonic (27/6/22, Πλατεία Νερού) προς 70€ (κέρδος 15€)

Διάθεση εισιτηρίων: Τηλεφωνικά στο 11876, Online στα www.releaseathens.gr / www.viva.gr, Φυσικά σημεία: Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Ευριπίδης, Yoleni’s και Viva Spot Τεχνόπολης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα