Το Μουσείο Αργυροτεχνίας στα Ιωάννινα γίνεται… διαστημόπλοιο

default image

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών «Μωυσής Ελισάφ», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, παρουσιάζει την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023 (ώρα 21.00) την οπτικοακουστική μουσική παράσταση του μουσικοσυνθέτη και performer Theodore, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στα Ιωάννινα.

Με τη συνοδεία εντυπωσιακού video art και ενός εκρηκτικού light show, ο Theodore θα παρουσιάσει κομμάτια από όλο το φάσμα της δισκογραφίας του, καλύπτοντας ένα ευρύ μουσικό πεδίο, από το κλασικό στο post-rock μέχρι αιθέριες μελωδίες και ψυχεδελικούς ήχους.

Ο Theodore μεταμορφώνει τον χώρο σε ένα διαστημόπλοιο, ταξιδεύοντας το κοινό νοητά σε ένα φανταστικό νέο σύμπαν, συνοδευόμενο από τα αρμονικά διαστημικά ηχοτοπία του πρόσφατου concept album του “The Voyage”.

Ο Theodore, κατά κόσμον Θοδωρής Πολυχρονόπουλος, είναι ακάματος καλλιτεχνικά, καθώς και δεν σταματά ποτέ να πειραματίζεται με νέους ήχους και εικόνες. Το album “The Voyage” κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2022 από τη United We Flyκαι αφηγείται μέσα από έξι μουσικά κεφάλαια ένα ταξίδι στο Διάστημα ή στον βαθύτερο εαυτό μας.

Maria Ntrougia

Έγραψα τον καινούριο μου δίσκο με σκοπό να συμβολίσω τη διέξοδο από οποιαδήποτε πνευματική φυλακή. Ένα ταξίδι προς τη γνώση και την εξέλιξη μας. Ο άνθρωπος είναι πολύ παραπάνω από ό,τι καθημερινά αντιλαμβανόμαστε” είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στο NEWS 24/7 ο Theodore.

Απομακρυνόμαστε από τη Γη, την ασφαλή βάση και το σπίτι μας, χωρίς σαφή προορισμό. Αιωρούμαστε στο άπειρο πανέμορφο διάστημα

Το Frame of Reference είναι το τρίτο κεφάλαιο της ιστορίας που αφηγείται μέσα από αυτό το άλμπουμ. Αλλά είναι και το πρώτο που διαδραματίζεται εκτός της γης. Ονειρευόμουν να επιπλέω στο διάστημα όπως ακριβώς στην σπουδαία σκηνή στην Οδύσσεια του Διαστήματος του Kubrick, ακούγοντας τον Γαλάζιο Δούναβη του Strauss. Ο ταξιδιώτης του έργου κοιτάει τη γη όσο απομακρύνεται από αυτή και συνειδητοποιεί ότι από αυτή την απόσταση την αγαπάει ακόμα πιο πολύ” μας είχε πει.

Επέλεξε σε ολόκληρο το δίσκο να έχει αναφορές στον ήχο του Sci- Fi. Από Strauss μέχρι John Williams, Βαγγέλη Παπαθανασίου μέχρι Hans Zimmer, M83 και λίγο David Bowie. “Τα 80s είναι μια δεκαετία που η Sci- Fi κουλτούρα άνθισε με ταινίες όπως τα Star Wars, Blade Runner, Back to The Future και τόσες άλλες. Επόμενο είναι να ταιριάζει και ο ήχος των 80s σε τέτοια θεματολογία.” μας είχε πει.

Ο Theodore υποδέχεται τη φθινοπωρινή σεζόν στον ιστορικό χώρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο, την Πέμπτη 07 και την Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου επιστρέφει στον ιδιαίτερο χώρο του Λόφου των Nυμφών για να μας χαρίσει μια ξεχωριστή συναυλιακή εμπειρία.

Info

  • Παρασκευή 25 Αυγούστου
  • Ώρα έναρξης: 21.00
  • Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό
  • & THEODORE live @ Αστεροσκοπείο 2023, 07+08/09, Προπώληση more.com.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα