Τραγούδι αφιερωμένο στον Eddie Van Halen κυκλοφόρησαν οι Red Hot Chili Peppers

Τραγούδι αφιερωμένο στον Eddie Van Halen κυκλοφόρησαν οι Red Hot Chili Peppers
Ο Έντι Βαν Χάλεν /1993 Los Angeles Kevork Djansezian/AP Photo

Οι Red Hot Chili Peppers με το τραγούδι τους ζητούν να θυμόμαστε τον Eddie Van Halen όχι επειδή πέθανε, αλλά επειδή έζησε το πιο τρελό του όνειρο.

Οι Red Hot Chili Peppers κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι, αφιερωμένο στον αείμνηστο μουσικό Έντι Βαν Χάλεν. Το τραγούδι με τίτλο “Eddie” συμπεριλαμβάνεται στο επερχόμενο 13ο άλμπουμ τους, “Return Of The Dream Canteen”. Ο αρχηγός των Van Halen πέθανε στις 6 Οκτωβρίου του 2020 σε ηλικία 65 ετών, από καρκίνο.

Ο frontman των Red Hot Chili Peppers, Άντονι Κίντις σε δελτίο Τύπου εξηγεί την ιστορία πίσω από το τραγούδι: “Μερικές φορές δεν συνειδητοποιούμε πόσο βαθιά επηρεασμένοι και συνδεδεμένοι είμαστε με τους καλλιτέχνες παρά μόνο την ημέρα που πεθαίνουν. Ο Έντι Βαν Χάλεν ήταν μοναδικός στο είδος του”.

Την ημέρα μετά το θάνατό του ο Flea (ο ντράμερ του συγκροτήματος) μπήκε στην πρόβα παίζοντας μπάσο με πολύ συναίσθημα. Ο Τζον, ο Τσαντ και εγώ αρχίσαμε να παίζουμε μαζί και πολύ σύντομα με όλη μας την καρδιά, ένα τραγούδι προς τιμήν του ξεδιπλώθηκε αβίαστα. Ήταν ωραίο που ήμασταν τόσο θλιμμένοι και νοιαζόμασταν τόσο πολύ για έναν άνθρωπο που είχε δώσει τόσα πολλά στη ζωή μας”, αναφέρει ο Κίντις.

Αν και το τραγούδι δεν αναφέρεται στον Έντι με το όνομά του, μιλάει για τις πρώτες μέρες του στη Σάνσετ Στριπ και την ταπισερί του rock n roll που ζωγράφισε ο Βαν Χάλεν στο μυαλό μας. Στο τέλος, το τραγούδι μας ζητά να μην θυμάστε τον Έντι επειδή πέθανε, αλλά για το ότι έζησε το πιο τρελό του όνειρο” σημειώνει.

Το άλμπουμ των Red Hot Chili Peppers θα κυκλοφορήσει στις 14 Οκτωβρίου από τη Warner Records.

Ο Έντι Βαν Χάλεν διαγνώστηκε με καρκίνο στο φάρυγγα πριν 20 χρόνια και το 2000 υπεβλήθη σε επέμβαση, κατά την οποία του αφαιρέθηκε το 1/3 της γλώσσας του. Σε συνέντευξη που είχε δώσει στο Billboard το 2015 o Έντι Βαν Άλεν έλεγε: “Χρησιμοποιούσα μεταλλικές πένες, που είναι φτιαγμένες από χαλκό και ορείχαλκο και τις οποίες πάντα κρατούσα στα χείλη μου ακριβώς στο σημείο όπου έπαθα καρκίνο στη γλώσσα.

Επιπλέον, κυριολεκτικά ζω μέσα σε στούντιο ηχογράφησης που είναι γεμάτο ηλεκτρομαγνητική ενέργεια. Οπότε και αυτή είναι μια θεωρία. Δηλαδή, ήμουν καπνιστής και έπαιρνα ναρκωτικά, αλλά παράλληλα τα πνευμόνια μου είναι πεντακάθαρα. Αυτή είναι μια δική μου θεωρία και οι γιατροί λένε ότι είναι πιθανό“. Ο ρόκερ υπήρξε και δεινός καπνιστής για πολλά χρόνια.

Το 2012 ο Έντι Βαν Χάλεν ψηφίστηκε Νο 1 κιθαρίστας από το περιοδικό Guitar World σε ψηφοφορία για τους 100 κορυφαίους κιθαρίστες του κόσμου. Το ροκ συγκρότημα Van Halen δημιούργησε ο ίδιος μαζί με τον αδερφό του, τον Alex. Μάλιστα, η προσθήκη του διάσημου David Lee Roth ως τραγουδιστή της μπάντας έδωσε ένα φοβερό αποτέλεσμα. Οι συνολικές πωλήσεις τους αγγίζουν τα εκατό εκατομμύρια παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version