Νικολόπουλος: “Περιμέναμε μια ανακοίνωση στήριξης προς τους δημιουργούς”

Νικολόπουλος: “Περιμέναμε μια ανακοίνωση στήριξης προς τους δημιουργούς”
Ο Χρήστος Νικολόπουλος Glomex

Για τα μέτρα στήριξης του τομέα του Πολιτισμού και τις ανακοινώσεις της κ. Λίνας Μενδώνη, μίλησε ο γνωστός συνθέτης, Χρήστος Νικολόπουλος.

Στις δυσκολίες του κλάδου των καλλιτεχνών αναφέρθηκε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος, μετά από τα μέτρα στήριξης για τον τομέα του πολιτισμού που ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

“Κάποια μέτρα από αυτά που ανακοινώθηκαν απαλύνουν το πρόβλημα ορισμένων καλλιτεχνών. Έχει, όμως, κάποια σημεία τα οποία χρειάζονται συζήτηση. Για παράδειγμα, το Μητρώο Καλλιτεχνών. Όπως ξέρουμε, στον κλάδο της λαϊκής μουσικής οι περισσότεροι δεν είναι πτυχιούχοι, είναι αυτοδίδακτοι, που παίζουν μία φορά τη βδομάδα. Φυσικά, υπάρχει η ανάγκη να υπάρξει μια πιστοποίηση. Υπάρχουν άλλοι τρόποι. Ήδη το Δωματείο Μουσικών Θεσσαλονίκης έχει καταρτισμένο μητρώων των ανθρώπων που δικαιούνται το επίδομα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός μουσικοσυνθέτης.

“Έχουμε, όμως, και άλλες ενστάσεις”, δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος και είπε: “Όπως τα θέματα των δημουργών, που μας αφορούν απόλυτα. Είμαστε ένας κλάδος που είναι ο μοναδικός που πλήττεται άμεσα, διότι από τις αρχές Ιουνίου δεν θα είναι ανοιχτά ούτε τα κέντρα διασκέδασης, ούτε τα ξενοδοχεία, ούτε οι συναυλίες, ούτε οι χώροι πολιτισμού, από τους οποίους εμείς (οι δημιουργοί) θα εισπράξουμε τα χρήματα που δικαιόμαστε. Επομένως, εμάς δεν μας συμπεριέλαβε ούτε μας ανέφερε καθόλου, δυστυχώς, η κ. Μενδώνη”.

Ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε πως ο ίδιος ευτυχώς μπορεί και βιοπορίζεται, αλλά για συναδέλφους του δεν είναι εύκολο, ενώ τόνισε: “Περιμέναμε μία ανακοίνωσή της, θετικής, στήριξης των προβλημάτων μας”.

Δείτε το βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα