"Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες": Η ελληνική επιλογή συμμετοχής στα Όσκαρ

"Όταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες"

Το ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου επελέγη από το Υπουργείο Πολιτισμού για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη διαδικασία προεπιλογής των ταινιών για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Τι πραγματεύεται η ταινία.

Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου "Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες" επέλεξε το Υπουργείο Πολιτισμού για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη διαδικασία προεπιλογής των ταινιών για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Συγκεκριμένα, η ταινία επελέγη από επιτροπή του Υπουργείου για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην προδιαδικασία επιλογής των πέντε ταινιών, που η Αμερικανική Ακαδημία τηλεόρασης και Κινηματογράφου κρίνει άξιες υποψηφιότητας για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

Η 92η Απονομή των Όσκαρ είναι προγραμματισμένη για τις 9 Φεβρουαρίου του 2020, ενώ οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν στις 13 Ιανουαρίου. 

"Όταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες"

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού

"Εκπροσώπηση της Ελλάδας στις διαδικασίες της 92ης διοργάνωσης των OSCAR

Η ταινία τεκμηρίωσης "Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες", της σκηνοθέτιδος Μαριάννας Οικονόμου, θα συμμετάσχει στις διαδικασίες της 92ης διοργάνωσης των OSCAR, διεκδικώντας το Βραβείο OSCAR Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

Η ταινία επιλέχτηκε από Επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε με την υπ΄ αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΣΠ/ΔΠΤΚ/ΤΚΟΜ/297975/6645/1907/584/03.06.2019 Υπουργική Απόφαση, όπως η Απόφαση αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει.

Η απόφαση της Επιτροπής ήταν ομόφωνη. Σύμφωνα με το σκεπτικό, η συγκεκριμένη ταινία διακρίθηκε για την ολοκληρωμένη οπτική της και την ενδιαφέρουσα αφήγηση. Διαθέτει ελληνικά στοιχεία, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει τον συνδυασμό τοπικού και οικουμενικού χαρακτήρα.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα μεριμνήσει για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών εκπροσώπησης της Ελλάδας στην 92η διοργάνωση των Βραβείων OSCAR, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου."

Τι πραγματεύεται η ταινία

Σε ένα χωριό του θεσσαλικού κάμπου που αργοπεθαίνει, δύο ξαδέλφια και πέντε γυναίκες, αποφασίζουν να κάνουν μια νέα αρχή. Με λίγη βοήθεια από τη μουσική του Βάγκνερ που παίζουν στα χωράφια και τις ιστορίες που διηγούνται για να πάρουν κουράγιο, επιχειρούν να διεισδύσουν στην παγκόσμια αγορά με τη βιολογική καλλιέργεια ενός παλιού σπόρου ντομάτας. Με χιουμοριστική και ποιητική ματιά, η ταινία μιλάει για τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων, τη σημασία να βλέπει κανείς τη ζωή διαφορετικά και να επαναπροσδιορίζεται σε δύσκολους καιρούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: κινηματογράφος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το ντοκιμαντέρ "Όταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες" υποψήφιο για το βραβείο PRIX EUROPA

SHARE: