Πέθανε η εμβληματική ηθοποιός και τραγουδίστρια Ζιλιέτ Γκρεκό

Πέθανε η εμβληματική ηθοποιός και τραγουδίστρια Ζιλιέτ Γκρεκό
Ζιλιέτ Γκρεκό AP

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός και τραγουδίστρια Ζιλιέτ Γκρεκό σε ηλικία 93 ετών. "Η ζωή της ήταν έξω από τα συνηθισμένα", ανέφερε η οικογένειά της.

Η «μούσα των υπαρξιστών», η Γαλλίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Ζιλιέτ Γκρεκό, που έγινε διάσημη ερμηνεύοντας τραγούδια του Λεό Φερέ, του Ζακ Πρεβέρ και του Σερζ Γκενσμπούρ, πέθανε την Τετάρτη (23/09) σε ηλικία 93 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά της.

Ζιλιέτ Γκρεκό KEY

«Η Ζιλιέτ Γκρεκό έσβησε αυτήν την Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020, περιστοιχισμένη από τους δικούς της ανθρώπους στο πολυαγαπημένο σπίτι της, στο Ραματουέλ» της νοτιοανατολικής Γαλλίας. «Η ζωή της ήταν έξω από τα συνηθισμένα», ανέφερε στην ανακοίνωση αυτή η οικογένεια.

Ζιλιέτ Γκρεκό AP


Η συνεισφορά της στο γαλλικό τραγούδι είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Λάτρεψε το στυλ των μποέμ και την κουλτούρα της μεταπολεμικής εποχής στη Γαλλία. Σύντομα η φωνή της ταυτίστική με τη μουσική, τα τραγούδια αλλά και τον τρόπο ζωής τους.

«Το όνομά μου είναι Ζιλιέτ Γκρεκό. Δεν είχα ποτέ ψευδώνυμο. Γεννήθηκα κάποια εβδόμη του Φλεβάρη. Η μητέρα μου μού έχει πει πως την ημέρα εκείνη έβρεχε. Η βροχή βοηθάει όλα τα φυτά να μεγαλώσουν, ακόμα και τα δηλητηριώδη. Τα παιδικά μου χρόνια ήταν μίζερα σε αισθήματα, πλούσια σε ανέσεις.

Κάπως έτσι, παραδέρνοντας ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, γίνεται κανείς αμφισβητίας. Ο πατέρας μου ήταν Κορσικανός. Πέθανε 100 χρονών. Η μητέρα μου από το Μπορντό. Αντεξε, μαζί με την αδελφή μου, τις δοκιμασίες της Αντίστασης και των στρατοπέδων συγκέντρωσης…»

Ο Σαρτρ είχε πει κάποτε για εκείνη “Η Γκρεκό έχει εκατομμύρια ποιήματα στη φωνή της”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα