Η πρώτη τρανς γυναίκα που γίνεται εξώφυλλο στη Βρετανική Vogue

Η πρώτη τρανς γυναίκα που γίνεται εξώφυλλο στη Βρετανική Vogue
Το εξώφυλλο της Vogue Instagram

"Τα τρανς και non-binary παιδιά πρέπει να προστατεύονται. Πρέπει να τερματίσουμε την επιδημία βίας σε βάρος των τρανς ανθρώπων", έγραψε στο Instagram η Laverne Cox, η πρώτη τρανς γυναίκα που εμφανίζεται στο εξώφυλλο της Vogue.

Η Laverne Cox είναι η πρώτη τρανς γυναίκα που εμφανίζεται στο εξώφυλλο της Vogue, δηλώνει περήφανη γι’ αυτήν την τιμή, και κάνει έκκληση για την ψήφιση του νομοσχεδίου σχετικά με την ισότητα (Equality Act), που αφορά στην κατάργηση του νόμου του Τραμπ, που απαγορεύει σε τρανς άτομα να υπηρετούν στον στρατό.

Στο Instagram, η Cox έκανε λόγο για «επιδημία βίας κατά των τρανς ανθρώπων» :

«Υποστηρίζω καθημερινά, ότι τα τρανς άτομα είναι όμορφα. Είμαι τόσο ευλογημένη που, ως καλλιτέχνιδα, δουλειά μου είναι να επισημαίνω και να γιορτάζω την ομορφιά και την ατελή ανθρωπιστική υπόσταση του κάθε ατόμου» , έγραψε η Cox.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε όλα άνθρωποι, όταν αλληλεπιδρούμε μεταξύ μας, όταν εφαρμόζουμε δημόσιες πολιτικές, όταν ψηφίζουμε τα άτομα που θα μας εκπροσωπήσουν. Ακόμα κι όταν διαφωνούμε, πρέπει να αναγνωρίζουμε την ανθρώπινη αξία του άλλου. Δεν πρέπει να συνεχίσουμε να επιτρέπουμε την τακτική της διάσπασης και της κυριαρχίας, της αποκοπής μας από κάθε τι ανθρώπινο, ώστε να μένουμε μακριά το ένα άτομο από το άλλο. Η διάσπαση και η κυριαρχία εξυπηρετεί μόνο εκείνους που βρίσκονται ήδη στην εξουσία» .

«Οι πολιτικές στη χώρα μου, που επιδιώκουν να μη γίνεται σεβαστή η ανθρώπινη αξία των τρανς ατόμων, επιτρέποντας σε νόμιμους να κάνουν διακρίσεις σε βάρος μας σε καταφύγια αστέγων, σε τομείς υγείας και σε εργασιακά περιβάλλοντα, (βλ. υπόθεση Aimee Stephens που πηγαίνει στο Ανώτατο Δικαστήριο τον Οκτώβριο) δεν πρέπει να τεθούν σε ισχύ. Η απαγόρευση σε βάρος των τρανς ατόμων που υπηρετούν στο στρατό μας ως ανοιχτά τρανς άτομα δεν πρέπει να συνεχιστεί. Χρειαζόμαστε μια γερουσία και έναν Πρόεδρο που θα περάσουν και θα υπογράψουν το νόμο για την ισότητα όλων απέναντι στο νόμο.

Τα τρανς και non-binary παιδιά πρέπει να προστατεύονται. Πρέπει να τερματίσουμε την επιδημία βίας σε βάρος των τρανς ανθρώπων. Τα τρανς άτομα που υπάρχουν και ευημερούν δεν αποτελούν απειλή για τα μη-τρανς άτομα που υπάρχουν και ευημερούν. Ας μην επιτρέψουμε τις αφηγήσεις της φτώχειας να μας διαχωρίσουν. Μπορούμε να επιλέξουμε την αγάπη να μη φοβόμαστε σήμερα.»

«Σας ευχαριστώ @britishvogue , @edward_enninful και @sussexroyal γι’ αυτή την απίστευτη τιμή» , πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα