Σε πλήρη ανάπτυξη τα έργα για την αποκατάσταση του γεφυριού της Πλάκας

Σε πλήρη ανάπτυξη τα έργα για την αποκατάσταση του γεφυριού της Πλάκας
Σε πλήρη ανάπτυξη τα έργα για την αποκατάσταση του γεφυριού της Πλάκας YOUTUBE

Εντός χρονοδιαγράμματος προχωρούν τη θερινή περίοδο οι εργασίες για την αποκατάσταση του μεγαλύτερου μονότοξου γεφυριού των Βαλκανίων

Σε πλήρη ανάπτυξη, και εντός χρονοδιαγράμματος, προχωρούν τη θερινή περίοδο οι εργασίες αποκατάστασης του γεφυριού της Πλάκας, που συντονίζει η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.

Σε ανακοίνωση του την Κυριακή, το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση της, με προεδρεύουσα την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, η Κοινή Επιτροπή «εκτίμησε ως ιδιαίτερα θετικά» τα βήματα που έγιναν το τελευταίο διάστημα από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο ως φορέας υλοποίησης της νέας Προγραμματικής Σύμβασης προχώρησε στη διακήρυξη του διαγωνισμού για το έργο «Στερέωση, Αποκατάσταση, Αναστήλωση και Ανάδειξης του Γεφυριού της Πλάκας» και σε ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου του έργου».

ADVERTISING

Ειδικότερα, το ΥΠΠΟΑ είχε την ευθύνη έγκρισης και συντονισμού των μελετών, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είχε την ευθύνη σύνταξης των μελετών και των τευχών δημοπράτησης σε συνεργασία με το Ε.Μ.Π. και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η Επιτροπή συζήτησε, επίσης, τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν (έγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης, πιστοποίηση καταλληλότητας υλικών κλπ.) και προγραμμάτισε για τον Ιούνιο τις συμπληρωματικές εργασίες (ολοκλήρωση της κατασκευής του κεφαλόδεσμου) που θα εκτελεσθούν από την Περιφέρεια Ηπείρου με τη συνδρομή της εταιρίας ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Ζωντάνεψε' ξανά το Γεφύρι της Πλάκας

'Ξαναγεννιέται' το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας

SHARE:

24Media Network