Τα κόμικς και οι πίνακες του Μιχάλη Μιχαήλ “ζωντανεύουν” στο Κακογιάννης

Τα κόμικς και οι πίνακες του Μιχάλη Μιχαήλ “ζωντανεύουν” στο Κακογιάννης
Ο πολυβραβευμένος μαέστρος και νικητής του Διεθνούς Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας του 2021, Gaddiel Dombrowner

Μία έκθεση προς τιμήν ενός από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς κόμικς και εικαστικούς της δεκαετίας του ’80 θα παρουσιαστεί από τις 4 έως τις 18 Μαρτίου στον εκθεσιακό χώρο και το Foyer 2ου ορόφου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Μία έκθεση προς τιμήν του Μιχάλη Μιχαήλ, ενός από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς κόμικς και εικαστικούς της δεκαετίας του ’80 θα παρουσιαστεί από τις 4 έως τις 18 Μαρτίου στον εκθεσιακό χώρο και το Foyer 2ου ορόφου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Το πληθωρικό ταλέντο του Μιχάλη Μιχαήλ, ακόμη και σήμερα, 24 χρόνια από τον θάνατο του αγγίζει το κοινό. Η εικαστική του ματιά εξακολουθεί να είναι σύγχρονη, ζωντανή, δυνατή και αναλλοίωτη στον χρόνο. Άλλωστε ο ίδιος θεωρούσε την τέχνη ενέργεια ψυχής. Και αυτήν ακριβώς την ενέργεια «δίνει» στα έργα του που κάνουν τον θεατή να νιώθει ότι τον “διαπερνά” ηλεκτρικό ρεύμα. Ο Στηβ Μπρίζας, είναι ο διάσημος ήρωας των κόμικς του, ένα ήρωας που κατάφερνε να μεταδίδει «ηλεκτρομαγνητικές δονήσεις» στον θεατή και να “φορτίζει” τις μπαταρίες του.


Ο Μιχαήλ γεννήθηκε στο Κογκό. Μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών των Βρυξελλών. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας και χαρακτικής, ενώ έγινε μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας «Εγώ και οι Άλλοι». Η επαφή του με το ευρωπαϊκό και αμερικανικό κόμικ τον επηρέασε βαθιά. Το 1979 δημοσίευσε το πρώτο του κόμικ στο τελευταίο τεύχος της «Κολούμπρας». Συνεργάστηκε ως art director με μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες και με τα περιοδικά «Ένα», «Ταχυδρόμος» και «Playboy». Το 1985 εμφανίστηκε δυναμικά στον χώρο των κόμικς και οι συνεργασίες του με τη «Βαβέλ» κάνουν πάταγο. Την επόμενη χρονιά έκανε έκθεση των ζωγραφικών του έργων στην γκαλερί «Συν».

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του καλλιτέχνη για την Τέχνη: «Η τέχνη είναι η αναζήτηση της αλήθειας. Πως γίνεται αυτή; Καταναλώνοντας ενέργεια. Ενέργεια = δράση = ζωή. Δράση υπάρχει μόνο στη ζωή. Άρα η τέχνη είναι ζωή».

Επιμέλεια Έκθεσης : Ντόρα Βυζοβίτου, Έλενα Παπαδημητρίου

Ιnfo: 4 έως 18 Μαρτίου 2022/Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης/Εκθεσιακός χώρος & Foyer 2ου ορόφου/Είσοδος για το κοινό, ελεύθερη/Ώρες επίσκεψης: Δευτέρα ως και Κυριακή 18:00-22:00/Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 17778, τηλ. 2103418550. www.mcf.gr/

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης είναι χαρακτηρισμένος ως covid free χώρος και για την είσοδο απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης σε έγγραφη ή ηλεκτρονική μορφή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα