Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αποχαιρετά επί σκηνής τον Θάνο Μικρούτσικο

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αποχαιρετά επί σκηνής τον Θάνο Μικρούτσικο
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου επί σκηνής στο Anodos Live Stage NDP photo agency

Ο φίλος και επί χρόνια συνεργάτης του Θάνου Μικρούτσικου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, τον αποχαιρέτησε από την μουσική σκηνή Άνοδος με συγκινητικά λόγια και δικά του τραγούδια.

Ο θάνατος του Θάνου Μικρούτσικου μετά από μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 72 ετών το Σάββατο, βύθισε στο πένθος την οικογένειά του και σκόρπισε τη θλίψη στον πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο, καθώς και σε όσους τον θαύμασαν και τον αγάπησαν ανά τα χρόνια.

Πολλοί από τους συνεργάτες, τους συναδέλφους και τους φίλους του, τον αποχαιρέτησαν με φωτογραφίες, τραγούδια και συγκινητικά λόγια στα social media, εκφράζοντας την αγάπη και τον σεβασμό τους στον σπουδαίο συνθέτη.

Ο αγαπημένος φίλος και επί χρόνια συνεργάτης του, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, τον αποχαιρέτησε αλλιώς, αφού όταν ενημερώθηκε για τον θάνατό του, βρισκόταν στη μουσική σκηνή Άνοδος, όπου πραγματοποιούσε εμφανίσεις αυτό το διάστημα μαζί με τη Βιολέτα Ίκαρη.

Συγκεκριμένα, ήταν το τελευταίο Σάββατο που εμφανιζόταν στον εν λόγω χώρο, κλείνοντας των κύκλο των ζωντανών του εμφανίσεων εκεί, ενώ, τελικά, έμελλε να είναι και το τελευταίο Σάββατο στη ζωή του Θάνου Μικρούτσικου.

“Σήμερα είναι μια περίεργη μέρα. Έφυγε από κοντά μας άλλος ένας φίλος, άλλη μία κορώνα του πολιτισμού μας. Έφυγε από κοντά μας ο Θάνος ο Μικρούτσικος. Πάμε να τραγουδήσουμε μερικά τραγούδια του για καλό κατευόδιο”, δήλωσε συγκινημένος επί σκηνής και το κοινό ξέσπασε σε χειροκρότημα.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου τραγούδησε τις “Μικρές Νοθείες”, ένα διαμάντι της ελληνικής δισκογραφίας σε στίχους του Άλκη Αλκαίου και μουσική του Θάνου Μικρούτσικου, το οποίο είχαν τραγουδήσει μαζί ως ντουέτο.

Ο Παπακωνσταντίνου προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στο πλήθος που ήταν εκεί, το οποίο τραγούδησε μαζί του και στο τέλος της συγκλονιστικής ερμηνείας του, του χάρισε ξανά ένα πολύ θερμό χειροκρότημα.

Έπειτα, ο αγαπημένος ερμηνευτής τραγούδησε το “William George Alley” σε ποίηση Νίκου Καββαδία και μουσική Θάνου Μικρούτσικου, προλογίζοντάς το ως εξής: “Πάμε και στον Καββαδία του. Στο μπλουζ του William George Alley”.

Το βίντεο με την αφιέρωσή του δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο Facebook, ενώ την ανάρτηση μοιράστηκε και στο δικό της προφίλ στα social media η Ελένη Ράντου.

Δείτε το βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα