Είδαμε τη “Δεσποινίδα Μαργαρίτα” να ξεσπά τα καταπιεσμένα της ένστικτα σε παιδιά… δημοτικού

Είδαμε τη “Δεσποινίδα Μαργαρίτα” να ξεσπά τα καταπιεσμένα της ένστικτα σε παιδιά… δημοτικού

Είδαμε την παράσταση “Δεσποινίς Μαργαρίτα” που σκηνοθετεί ο Γιώργος Παπαγεωργίου και πρωταγωνιστεί ο Πάνος Παπαδόπουλος στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Ένα διαφορετικό μάθημα διδάσκει η “Δεσποινίς Μαργαρίτα” στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, ένα μάθημα επίκαιρο και προφητικό που παραπαίει ανάμεσα στο παράλογο και το λογικό της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου μαζί με τον Πάνο Παπαδόπουλο διασκευάζουν το αιχμηρά πολιτικό κείμενο του Ρομπέρτο Ατάιντε, το εμβολίζουν με γενναίες δόσεις καυστικού χιούμορ από το σήμερα και στήνουν (ο πρώτος ως σκηνοθέτης και ο δεύτερος σαν πρωταγωνιστής) μία ιδιαίτερα ευαίσθητη σύγχρονη διασκευή 70 λεπτών για τρεις άνδρες και ζωντανή μουσική. Πέρα από το πολιτικό σχόλιό του, το οποίο στην διασκευή αυτή δεν ακούγεται ευκρινώς, το έργο αυτό διακρίνεται για τον βαθιά ανθρώπινο πυρήνα του. Η Δεσποινίς Μαργαρίτα είναι μία ηρωίδα σκοτεινή που μέσα από την “επιβολή” της αυτή προσπαθεί να καταπολεμήσει την μοναχικότητά της. Θύμα η ίδια του γραναζιού της εξουσίας, τώρα ξεσπά τα καταπιεσμένα της ένστικτα -σεξουαλικά και μη- σε παιδιά Δημοτικού κραυγάζοντας για αγάπη.

Χρήστος Συμεωνίδης

Ο Πάνος Παπαδόπουλος δίνει τον καλύτερό του εαυτό στον κεντρικό ρόλο της δασκάλας, αλλάζει διαθέσεις σχεδόν στιγμιαία και αναπτύσσει μία ξεχωριστή αλληλεπίδραση με το κοινό. Η χειμαρρώδης υποκριτική του δυναμική υπερκαλύπτει τις οποίες αδυναμίες της διασκευής και μας χαρίζει ένα ιδιαίτερα εμπνευσμένο και “σκιώδες” τέλος. Η ζωντανή μουσική των Γιάννη και Μιχάλη Λατουσάκη υπήρξε καθοριστική και ανέδειξε την σκηνοθετική οπτική του Γιώργου Παπαγεωργίου που ήθελε να εστιάσει στην πιο ανθρώπινη πλευρά του έργου φέρνοντας στο νου μας εικόνες από τη δική μας παιδική ηλικία.

Συμπέρασμα: Μία παράσταση υπαινικτικά μόνο πολιτική που καταλήγει φόρος τιμής στους ανθρώπους που θέλουν να αγαπηθούν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα