Εσύ ποιος ήρωας του Αρκά θα ήθελες να είσαι;

Εσύ ποιος ήρωας του Αρκά θα ήθελες να είσαι;

Οι ηθοποιοί της παράστασης «Εκτός Ελέγχου» του Αρκά αποκαλύπτουν στο NEWS 24/7 ποιος ήρωας κόμικ θα ήθελαν να είναι.

Το ξεκαρδιστικό έργο «Εκτός Ελέγχου» του Αρκά παρουσιάζεται στην αίθουσα «Ιφιγένεια», στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για λίγες και συλλεκτικές παραστάσεις. Παλιοί και νέοι ήρωες του Αρκά παρουσιάζονται με μοναδικό τρόπο επί σκηνής, έτοιμοι να χαρίσουν άφθονο γέλιο σε όλη την οικογένεια. Πρωταγωνιστές ο Αντώνης Λουδάρος, ο Σωτήρης Καλυβάτσης, ο Πάνος Σταθακόπουλος, η Κωνσταντία Χριστοφορίδου, ο Χρήστος Τριπόδης, ο Δημήτρης Αγοράς και τα παιδιά Αθηνά Τριπόδη και ο Μανώλης Γκίνης, από τα «Τα Καλύτερα μας Χρόνια».

Ο Αρκάς, ο σπουδαιότερος σκιτσογράφος και συγγραφέας της εποχής μας, με την καυστική του πένα, χαρίζει αφ’ ενός στους ηθοποιούς ολοκληρωμένους χαρακτήρες και εκπληκτικές ατάκες, και αφ’ ετέρου στο κοινό ένα θέαμα αδιάκοπου γέλιου και ανατροπών.

Εμείς ρωτήσαμε τους πρωταγωνιστές της παράστασης ποιος ήρωας του Αρκά θα ήθελαν να είναι και οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν… απρόσμενες!

Αντώνης Λουδάρος

Ο Αντώνης Λουδάρος


Σχεδόν σε όλους τους χαρακτήρες του Αρκά, ακόμα και σε αυτούς που φαντάζουν τελείως ανόμοιοι με εμάς, μπορείς να βρεις έστω και ένα στοιχείο που θα σου ταιριάζει. Για μένα, ίσως επειδή είναι και από τα πρώτα μου αναγνώσματα οι «Χαμηλές Πτήσεις», ο τρομερός μικρός σπουργίτης είναι αυτός που θα ήθελα να είμαι. Μπορεί να δείχνει στους «έξω» θρασύς και αυθάδης και ανυπότακτος, ωστόσο η προσήλωσή του να ανακαλύψει τη μητέρα του, η οποία τους έχει εγκαταλείψει, ακολουθώντας ένα χελιδόνι σε πιο ζεστά κλίματα, προδίδει μία σπάνια ευαισθησία, την οποία προσπαθεί να συγκαλύψει παίζοντας με το νευρικό σύστημα τόσο του ευτυχούς πατήρ του, όσο και των υπολοίπων γύρω του. Ας μην γελιόμαστε, το να θωρακιζόμαστε πίσω από το χιούμορ, το γέλιο και τη σάτιρα για να προστατεύσουμε την πιο ευαίσθητη πλευρά μας, είναι ίδιον σχεδόν όλων των ηθοποιών.

Σωτήρης Καλυβάτσης

Ο Σωτήρης Καλυβάτσης


Το καταπληκτικό με τους ήρωες του Αρκά είναι ότι όλοι έχουν κομμάτια που μπορείς να βρεις τον εαυτό σου και να ταυτιστείς μαζί τους! Θα μοίραζα την προτίμηση μου λοιπόν, στους δυο ήρωες που υποδύομαι και στην παράσταση. Στον Μοντεχρηστο γιατί έχει φιλοσοφήσει πολλά πράγματα και επιβιώνει μέσα σε ένα σκληρό περιβάλλον όπως αυτό της φυλακής επιβάλλοντας τους δικούς του όρους. Από την άλλη ο Διαβολος ο οποίος πειράζει, αναστατώνει, ανακατεύει και αποσυντονίζει τα πάντα γύρω του. Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι, μου αρέσει η αισιοδοξία και η χαρά που έχει για τη ζωή η γιαγιά Ιουλια που, παρά τα ενενήντα της χρόνια και τις ασθένειες που την τυραννούν, δεν το βάζει κάτω!

Πάνος Σταθακόπουλος

Ο Πάνος Σταθακόπουλος


Θα φανεί ίσως παράταιρο, αλλά θα ήθελα να είμαι ο Ισοβίτης! Έχω ξεχωρίσει αυτόν τον χαρακτήρα, ανάμεσα στους εξαιρετικούς και απολαυστικούς χαρακτήρες του Αρκά για ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του: Την υπομονή του! Ο Ισοβίτης παρά το ότι βρίσκεται στη φυλακή λόγω δικαστικής πλάνης, επιδεικνύει ιώβεια υπομονή, χωρίς να χάνει το κουράγιο του. Έχει την πεποίθηση ότι κάποια στιγμή θα δικαιωθεί και θα αποκατασταθεί η αλήθεια για τον ίδιο. Και μέχρι τότε, προσπαθεί να διατηρήσει το ηθικό του ακμαιότατο. Το κάτω κείμενο στο συγκεκριμένο χαρακτήρα, πιστεύω έχει να υπηρετήσει πολλούς στόχους θίγοντας θέματα που αφορούν την κοινωνική δικαιοσύνη, την απονομή της δικαιοσύνης κ.ο.κ…

Δημήτρης Αγοράς

Ο Δημήτρης Αγοράς


Επειδή είμαι ο δημιουργός και σκηνοθέτης αυτής της παράστασης, έχω μελετήσει τους ήρωες της από όλες τους τις πλευρές. Έχω ερωτευτεί την κωμική τους διάσταση, αλλά έχω αγαπήσει την δραματική τους. Για τον ισοβίτη και τον Μοντεχρίστο όλος ο κόσμος είναι μία φυλακή. Η Λουκρητία δεν θα νιώσει ποτέ την χαρά του έρωτα και ο Καστράτο θα είναι πάντα ένας ευνουχισμένος γίγαντας.

Ο Άγγελος και ο διάολος δεν θα πάρουν μετάθεση ποτέ, και οι κυρίες στο κομμωτήριο μόνο με το κουτσομπολιό βρίσκουν λίγη χαρά. Ο μικρός σπουργίτης δεν έχει μαμά και τον μπαμπά σπουργίτι τον μισεί ο γιος του. Μέσα από τα βάσανα των χαρακτήρων του ο Αρκάς μας χαρίζει λυτρωτικό γέλιο με το βιτριολικό χιούμορ του. Τους αγαπώ όλους λοιπόν. Αν ξεχώριζα έναν θα πρόδιδα όλους τους άλλους.

Χρήστος Τριπόδης

Ο Χρήστος Τριπόδης


Είναι δύσκολη ερώτηση γιατί θα μπορούσα να ταυτιστώ με πάρα πολλούς από τους υπέροχους χαρακτήρες του Αρκά. Στην συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μου, ο μόνος ήρωας που θα ήθελα να είμαι είναι ο Καστράτο.Να είμαι ξαπλωμένος σε ένα καναπέ, να μην κουνιέμαι πολύ, να με ταίζουν, να με φροντίζουν, να με χαιδεύουν, να μου βάζουν να ακούω μουσικές. Ένα χαρακτηριστικό του Καστράτο δεν θα ήθελα να έχω. Να είμαι ευνούχος.

Κωνσταντία Χριστοφορίδου

Η Κωνσταντία Χριστοφορίδου

Αγαπώ τη Στέλλα, την κομμώτρια από το «Μαλλί με μαλλί». Προσπαθεί με ευγένεια και διακριτικότητα να διατηρήσει την ψυχραιμία της, η οποία δοκιμάζεται, όχι μόνο από την κυρία Μαρίκα, αλλά κι από άλλες πελάτισσες. Ωστόσο, την ίδια φαίνεται να μην την αγγίζουν τα πικρόχολα σχόλια του κόσμου. Διατηρεί μία αθωότητα και μία αφέλεια που της δημιουργούν ένα κουκούλι προστασίας και ευφορίας.

Συντελεστές: Συγγραφέας: Αρκάς / Σκηνοθεσία- Διασκευή : Δημήτρης Αγοράς/ Βοηθός σκηνοθέτης: Χρήστος Τριπόδης/Σκηνικά – Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα/ Εικαστική επιμέλεια: Θανάσης Κόκκας /Creative Agency: Gridfox / Παραγωγή: Μέθεξις

Πληροφορίες: Πρεμιέρα: Σάββατο 12 Μαρτίου/ Παραστάσεις: Σάββατο 18:30 & 21:00 & Κυριακή 19:30/ Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 18€, ανέργων – φοιτητικό: 15€, παιδικό: 10€, ομαδικό (άνω των 20 ατόμων): 12€/Διάρκεια Παράστασης: 100 λεπτά/Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: https://www.viva.gr/tickets/theater/arkas-ektos-elenchou/Στα ταμεία του θεάτρου /Στο τηλεφωνικό κέντρο του «ΘΕΑΤΡΟΝ» Τ.: 212 254 0300/Στα Τ.: 2107622034 – 212 254 0300 /Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα