Τρεις λόγοι για να δείτε την “Τριλογία των Λήμαν Μπράδερς” με Παπαδημητρίου – Ξάφη – Οικονόμου

Τρεις λόγοι για να δείτε την “Τριλογία των Λήμαν Μπράδερς” με Παπαδημητρίου – Ξάφη – Οικονόμου
Παπαδημητρίου- Ξάφης- Οικονόμου στην Τριλογία των Λήμαν Μπράδερς

Μία τοιχογραφία, όπου συμπλέκονται τα μεγάλα γεγονότα της ιστορίας με την πορεία των αδελφών Λήμαν και των απογόνων τους, η άνοδος και η πτώση, ο θρίαμβος μαζί με τα χάσματα και τις αμφιβολίες.

Το πολυβραβευμένο έργο «Η Τριλογία των Λήμαν Μπράδερς» του Στέφανο Μασσίνι, παρουσιάζεται από τις 6 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ιλίσια σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου με τους Μάκη Παπαδημητρίου, Αργύρη Ξάφη και Μιχάλη Οικονόμου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η επιλογή και μόνο του έργου αυτού παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αποτελεί μία τοιχογραφία, όπου συμπλέκονται τα μεγάλα γεγονότα της ιστορίας με την πορεία των αδελφών Λήμαν και των απογόνων τους, η άνοδος και η πτώση, ο θρίαμβος μαζί με τα χάσματα και τις αμφιβολίες.

Εμείς πριν δούμε την παράσταση, σας παρουσιάζουμε 3 λόγους για να πάρετε το “ρίσκο” και να τη δειτε αυτήν την περίοδο που κάνουν πρεμιέρα δεκάδες παραστάσεις στην Αθήνα.

Για τη συγκλονιστική ιστορία που μας αφηγείται το έργο

Τρία αδέρφια, εβραίοι από το Ρίμπαρ της Βαυαρίας, μεταναστεύουν τη δεκαετία του 1840 στην Αμερική και ανοίγουν ένα κατάστημα υφασμάτων στην Αλαμπάμα. Κάπως έτσι άρχισε η εντυπωσιακή πορεία των Λήμαν, οι οποίοι δημιούργησαν μια αυτοκρατορία που δέσποσε στην οικονομική ζωή της Αμερικής και του Κόσμου για να καταρρεύσει θεαματικά το 2008, δίνοντας το έναυσμα της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης, με ανυπολόγιστες συνέπειες για όλη την ανθρωπότητα. Μια μεγαλειώδης πορεία προς τον γκρεμό.

Για τη δύναμη της γραφής του Στέφανο Μασσίνι

Ο συγγραφέας επιλέγει να μιλήσει για τη μεγάλη Ιστορία μέσα από τις ιστορίες των ηρώων του και με ποιητικό τρόπο περιγράφει την επική πορεία μιας οικογένειας, μιας δυναστείας που σφράγισε την ιστορία του καπιταλισμού στην Αμερική και όχι μόνο. Δεν είναι τυχαία η τεράστια επιτυχία του έργου παγκοσμίως, που ήδη προ covid19 είχε μεταφραστεί σε 24 γλώσσες και αριθμούσε πολλές δεκάδες ανεβάσματα από σπουδαίους σκηνοθέτες, ανάμεσά τους ο Λούκα Ρονκόνι και ο Σαμ Μέντες.

Domniki Mitropoulou

Για τους συντελεστές του έργου

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αγαπά πολύ το αφηγηματικό θέατρο και έχει δώσει εξαιρετικά διαπιστευτήρια διαχείρισής του. Η φετινή μάλιστα χρονιά συμπίπτει με τα 30 χρόνια του στη σκηνοθεσία, με 61 έργα αισίως – τα περισσότερα φυσικά με το Θέατρο του Νέου Κόσμου. Από την άλλη πλευρά ο Μάκης Παπαδημητρίου, ο Αργύρης Ξάφης και ο Μιχάλης Οικονόμου δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Έχουν μεγάλη υποκριτική γκάμα, σκηνικό εκτόπισμα, χιούμορ, εξαιρετική ικανότητα στο χειρισμό του λόγου. Μοναδικό στοίχημα στην παράσταση αυτή; Να πετύχουν μεταξύ τους το απόλυτο δέσιμο!
Τέλος ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρώτη συνεργασία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου με τον εξαιρετικό μουσικό Θοδωρή Οικονόμου που έχει ντύσει μουσικά σπουδαίες παραστάσεις σε παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, αλλά και την παράσταση της “Οδύσσειας” του Μπομπ Γουίλσον.

Συντελεστές της παράστασης: Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου με τη συνεργασία της Αγγελικής Κοκκώνη/Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος/Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου/Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού/Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ/Επιμέλεια κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου/Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης/Βίντεο: Αποστόλης Κουτσιανικούλης/Βοηθός σκηνοθέτη: Γεωργία Γιαννοπούλου/Βοηθός σκηνογράφου: Έλλη Παπαδάκη/Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου /Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάκης Παπαδημητρίου, Αργύρης Ξάφης, Μιχάλης Οικονόμου/Μουσικός επί σκηνής: Θοδωρής Οικονόμου / Δημήτρης Βεντουράκης/

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 165 λεπτά/Έναρξη: Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 /Μέρες & Ώρες Παραστάσεων: Δευτέρα: 20:00,Τετάρτη: 20:30,Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 21:00, Κυριακή: 17:00/ Τιμές εισιτηρίων: 20€ κανονικό, 17€ μειωμένο (ισχύει για φοιτητές, άνεργους, άτομα άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ)/ Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται: https://www.viva.gr/tickets/theater/trilogia-ton-liman-braders/

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα