Barbra Streisand: Αν προφέρεις λάθος το όνομά της, κοίτα να το διορθώσεις – Η Apple το έκανε

Διαβάζεται σε 2'
Barbra Streisand: Αν προφέρεις λάθος το όνομά της, κοίτα να το διορθώσεις – Η Apple το έκανε
Evan Agostini/Invision/AP, File

Όταν είσαι διάσημη, όλα γίνονται. Η ιστορία της Barbra Streisand, που παραπονέθηκε στην Apple για τη λάθος προφορά και εκείνη “υπάκουσε”, το επιβεβαιώνει.

Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις πώς προφέρεται το “Barbra Streisand”, αυτό που δεν πρέπει να κάνεις είναι να ρωτήσεις τη Siri. Θα πάρεις λάθος απάντηση.

Η ψηφιακή βοηθός της Apple δεν έχει ρυθμιστεί για να προφέρει σωστά το όνομα της εμβληματικής τραγουδίστριας και ηθοποιού, γεγονός που την ώθησε να απευθυνθεί στην εταιρεία, ζητώντας της να το διορθώσει. Όπερ και εγένετο.

Σε συνέντευξή της στο BBC με αφορμή τα επερχόμενα απομνημονεύματά της (“My Name is Barbra”), η βραβευμένη με δύο Όσκαρ Streisand αποκάλυψε πως είχε βαρεθεί να ακούει τη Siri να λέει λάθος το όνομά της (δεν ήταν η μόνη).

“Το όνομά μου δεν γράφεται με ‘Ζ’. Είναι Strei-sand, όπως η άμμος στην παραλία. Πόσο απλό μπορείς να είναι;”, είπε η 81χρονη, η οποία τηλεφώνησε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Apple, Tim Cook, για να παραπονεθεί, .

“Ήταν τόσο υπέροχος. Έβαλε τη Siri να αλλάξει την προφορά”, πρόσθεσε επιβεβαιώνοντας πως, όταν είσαι διάσημη όλα γίνονται. Το παραδέχτηκε και η ίδια: “Υποθέτω ότι αυτό είναι ένα από τα προνόμια της φήμης”.

Η αυτοβιογραφία της, που κυκλοφορεί σήμερα, Τρίτη, έγινε Νο. 1 best seller φέτος, όταν έγινε διαθέσιμη για προπαραγγελίες. Τα απομνημονεύματα εκτείνονται στα 60 χρόνια της καριέρας της, ξεκινώντας από τους την πρώιμη ζωή της στο Μπρούκλιν έως τις “πρώτες εμφανίσεις της στα νυχτερινά κέντρα της Νέας Υόρκης”, που ήταν η αρχή της “σειράς των επιτυχιών” της, σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House. “Το βιβλίο είναι, όπως και η ίδια η Barbra, ειλικρινές, αστείο, με γνώμη και γοητευτικό”, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα