Φένια Αποστόλου: Η Επίδαυρος, το λυτρωτικό χειροκρότημα και ο μιντιακός κανιβαλισμός

Φένια Αποστόλου: Η Επίδαυρος, το λυτρωτικό χειροκρότημα και ο μιντιακός κανιβαλισμός
Φένια Αποστόλου glomex

Η πρώτη τρανς γυναίκα που έπαιξε σε ελληνικό αρχαίο θέατρο μίλησε για την εμπειρία της στην Επίδαυρο, τα τρασφοβικά σχόλια και τα αρνητικά δημοσιεύματα.

Την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Ιουλίου η ηθοποιός Φένια Αποστόλου έγραψε ιστορία στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου αφού ήταν η πρώτη τρανς γυναίκα που έπαιξε σε ένα ελληνικό αρχαίο θέατρο, ενσαρκώνοντας έναν cis γυναικείο ρόλο.

Από τη στιγμή όμως που έγινε γνωστό πως η Φένια Αποστόλου θα συμμετάσχει στον Φιλοκτήτητου Χρήστου Οικονόμου, μια παράσταση εμπνευσμένη από το σπουδαίο έργο του Σοφοκλή, η ίδια έγινε αποδέκτης πολλών αρνητικών σχολίων, με μερίδα του Τύπου να θέτει προβληματικές ερωτήσεις σε άλλους ηθοποιούς, όπως για παράδειγμα, το πώς βλέπουν τη συμμετοχή μιας τρανς ηθοποιού σε μια παράσταση“, ενώ παράλληλα άρχισε να μας ενδιαφέρει (για κάποιον ανεξήγητο λόγο) και ποια είναι η αντίδραση της Εκκλησίας.

Το πρωί της Τρίτης (01/08) η ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή “Καλοκαίρι #yes” και έχοντας ζήσει πρωτόγνωρα συναισθήματα στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, μίλησε για την εμπειρία της, απάντησε στο εάν περίμενε αντιδράσεις αλλά και πώς αντέδρασε όταν είδε το όνομά της να μπαίνει στο στόχαστρο.

“Είναι κάτι που γίνεται πρώτη φορά, είναι αιρετικό για την ελληνική κοινωνία και είναι λογικό να ακουστούν και αρνητικά σχόλια. Δεν μπορεί κανείς να ξέρει όλη την πορεία μου, καλλιτεχνικά όμως είναι 100% δικαιολογημένο γιατί ήμουν εκεί εγώ”, είπε αρχικά η ίδια, αναφέροντας πως το χειροκρότημα του κοινού ήταν ιδιαίτερα λυτρωτικό για εκείνη.

Δεν έλειψε όμως το άγχος και το στρες, αφού όπως είπε, “ήθελα να είμαι πάρα πολύ καλή και ένιωσα ότι είχα ευθύνη και απέναντι στην κοινότητα γιατί ήταν κάτι που γινόταν για πρώτη φορά και εκτός από το καλλιτεχνικό ζητούμενο, ήθελα όχι απλά να είμαι αξιοπρεπής, αλλά να αφήσω ερμηνεία που να στιγματίσει το θέατρο”.

Μιλώντας για τα αρνητικά σχόλια που έχει δεχθεί κατά τη διάρκεια της καριέρας της η Φένια Αποστόλου αναφέρθηκε και στο δημοσίευμα το οποίο αναφέρεται στην απάντησή της σε ερώτηση για τα κοινά που έχει με τον ρόλο της σεξεργάτριας που είχε υποδυθεί σε ταινία παλαιότερα.

“Υπήρχαν κάποια σχόλια αρνητικά, που εντάξει στα social o καθένας εκφράζεται όπως ξέρει και όπως θέλει, υπάρχει πλήρη ελευθερία σε αυτό και πρόσφατα βγήκε ένα δημοσίευμα το οποίο είναι ουσιαστικά σαν κανιβαλισμός στο πρόσωπό μου, χωρίς να είναι καμία τρομερή ανακάλυψη και αποκάλυψη, αντιθέτως οδηγεί τα πράγματα πίσω και χαρίζει κάποιες ανακουφιστικές στιγμές σε ορισμένους αναγνώστες του”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε τη συνέντευξή της στο βίντεο που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα