Γιώργος Κέντρος: “Ο Νικόλας Άσιμος δεν ήθελε να τον πλησιάζουν – Ήταν τρυφερός”

Διαβάζεται σε 4'
Γιώργος Κέντρος: “Ο Νικόλας Άσιμος δεν ήθελε να τον πλησιάζουν – Ήταν τρυφερός”

Ο Γιώργος Κέντρος, που πρωταγωνιστεί στην “Έρημη Χώρα”, μίλησε για την σειρά, για την φήμη ότι είναι ιδιόρρυθμος και για την συνεργασία του με τον Νικόλα Άσιμο.

Καλεσμένος στην εκπομπή “Στούντιο 4” βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (31/01) ο ηθοποιός Γιώργος Κέντρος, ο οποίος συμμετείχε προσφάτως στην καθηλωτική μίνι σειρά “Έρημη Χώρα”, που αποτελεί την πρώτη παραγωγή του ERTFLIX.

Ο Γιώργος Κέντρος, που υποδύεται έναν 70χρονο σκληρό αγρότη που ζει σαν ερημίτης μακριά από τον πολιτισμό, αναφέρθηκε στη σειρά και στον ρόλο του, λέγοντας:

“Το αποτέλεσμα δεν είναι κάτι που περιμένεις… Περιμένεις ότι θα είναι καλό. Οι συνθήκες δουλειάς, όμως, ήταν τέτοιες, που υπαγόρευσαν σε όλους τους ηθοποιούς και σε όλο το συνεργείο να λειτουργήσει προς μία κατεύθυνση. Ο κάθε ηθοποιός ξέρει τι κάνει μέχρι κάποιο βαθμό. Δεν ξέρει τι θα βγει, αλλά ξέρει τι κάνει. Έτσι, ήξερα ότι θα είναι κάτι καλό. Όταν βγήκε η σειρά και την είδα – γιατί εγώ δεν βλέπω μόνιτορ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων – είδα τον εαυτό μου μετά από πάρα πολλά χρόνια και είπα “καλός είμαι!”. Ήταν πολύ καλό το team, αλλά και η παραγωγή. Αρχιμαέστρος όλης της ιστορίας ήταν ο Γιώργος Γκικαπέππας. Το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό για μένα”.

Γιώργος Κέντρος: “Έχω πληρώσει τη φήμη ότι είμαι ιδιόρρυθμος”

Μιλώντας για τους λόγους που μπορούν να τον κάνουν να πει το “ναι” σε μια επαγγελματική πρόταση και για τη φήμη του ιδιόρρυθμου που τον ακολουθεί, είπε:

Όταν ξεκινώ μια δουλειά, παίζει ρόλο για μένα ποιος την κάνει αυτή τη δουλειά. Υπάρχει διαφορά του θεάτρου με τον κινηματογράφο. Δηλαδή στον κινηματογράφο, αυτός που έχει την τελευταία κουβέντα και είναι chief είναι ο σκηνοθέτης. Στο θέατρο, ο ηθοποιός έχει λόγο. Επίσης, αυτό που μετράω πάντα είναι και το ποιοι παίζουν. Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Κι αν δεν τους ξέρω, θέλω να τους γνωρίσω πριν πω το “ναι”. Λένε “ο Κέντρος είναι περίεργος, είναι δύσκολος”. Η δυσκολία μου έγκειται στον φόβο μου, γιατί θέλω να κάνω όσα μπορώ από τη δική μου την πλευρά”.

“Το ακούω ότι είμαι ιδιόρρυθμος. Έχω πληρώσει αρκετά τη φήμη αυτή. Γιατί ο κάθε άνθρωπος θα πει “άσε, άλλος άλλος”. Είμαστε και φοβισμένοι οι άνθρωποι. Δεν με πείραξε, γιατί ξέρω ότι είμαι ένας άνθρωπος που κάνω την αυτοκριτική μου” πρόσθεσε.

Ο Γιώργος Κέντρος για τον Νικόλα Άσιμο

Μεταξύ άλλων, μίλησε για τη γνωριμία του με τον Νικόλα Άσιμο, όταν συνεργάστηκαν σε μια ταινία του Ντίνου Κατσουρίδη.

Ο Νικόλας Άσιμος είχε στοιχεία από αυτόν τον χαρακτήρα που κάνω εδώ. Δεν ήθελε να τον πλησιάζουν. Ήταν, όμως, ένας τρυφερός και ζεστός άνθρωπος. Όταν ένιωθε με το ένστικτό του από τους πολλούς – γιατί οι περισσότεροι τον χαιρετούσαν, τον πείραζαν – αντιλαμβανόταν τα πάντα. Όταν του μιλούσες, όμως, αληθινά και ευγενικά, σου μιλούσε άνετα. Τον είχε βάλει σε μία ή δυο σκηνές ο Κατσουρίδης, γιατί ήταν το σήμα κατατεθέν των Εξαρχείων. Έχει γράψει και κάποια υπέροχα τραγούδια”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Γιώργος Κέντρος σημείωσε χαρακτηριστικά πως “δεν δίνω τηλεοπτικές συνεντεύξεις, όχι, σε εσάς όμως ήρθα επειδή σας βλέπω και σας εκτιμώ, Το λέω γιατί είμαι προσεκτικός. Κάποια στιγμή δεν με ικανοποιούσε κάτι και είπα στον σκηνοθέτη “ευχαριστώ πάρα πολύ, προτιμώ να μείνω άνεργος” και έφυγα. Είπα δηλαδή ότι φεύγω και έτρωγα χυλοπίτες, που μου έστελνε η μητέρα μου, για έναν ολόκληρο χειμώνα. Δεν μπορώ όμως να κάνω αλλιώς. Ορισμένοι λένε ότι “δεν συμβιβάζομαι” αλλά δεν είναι αυτό. Είναι ότι το άθλημα αυτό είναι συνολικό, δεν είναι ατομικό”.

“Όταν λοιπόν δεν συγκλίνουν αυτά και δεν έρχονται, εγώ υποφέρω. Και για μένα αυτό είναι χαρά. Εάν λοιπόν δεν γίνεται με χαρά, όρεξη και αγάπη κάτι, δεν έχω λόγο να το κάνω. Αυτό το ακολουθούσα μάλιστα από την αρχή” συμπλήρωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα