Γιώργος Κωνσταντίνου για τον εθισμό του στον τζόγο: “Ένα από τα χειρότερα πάθη”
Διαβάζεται σε 2'
Ο Γιώργος Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στην απόφασή του να μιλήσει ανοιχτά για τον εθισμό του στον τζόγο, ώστε να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους.
- 27 Μαΐου 2026 19:00
Για τον εθισμό του στον τζόγο μίλησε ανοιχτά ο Γιώργος Κωνσταντίνου, αποκαλύπτοντας πως πρόκειται για ένα από τα πιο δύσκολα και καταστροφικά πάθη που αντιμετώπισε στη ζωή του, ενώ εξήγησε πως αποφάσισε να μοιραστεί δημόσια την εμπειρία του με στόχο να βοηθήσει ανθρώπους που περνούν κάτι αντίστοιχο.
Ο γνωστός ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στο vidcast «Rainbow Mermaids», όπου αναφέρθηκε στο πώς η προσωπική του εμπειρία μπορεί να λειτουργήσει ως μάθημα για άλλους ανθρώπους που παλεύουν με εξαρτήσεις.
Ο Γιώργος Κωνσταντίνου είπε αναλυτικά: «Μίλησα γιατί θεώρησα ότι μπορεί να βοηθήσω κάποιον. Καμιά φορά ο παθών πρέπει να γίνεται δάσκαλος. Πρέπει να γίνεται και αφηγητής, να πει αυτό που πρέπει να πει. Έτσι κι εγώ ξεκίνησα και είπα ότι κάποτε είχα μια εξάρτηση από ένα κακό πάθος -ίσως από τα χειρότερα- και θα μπορούσαν ένας δυο άνθρωποι να με ακούσουν και να το καταλάβουν καλύτερα το πράγμα».
Με τα λόγια του αυτά, ο ηθοποιός θέλησε να δώσει έμφαση στη σημασία της εξομολόγησης και της δημόσιας συζήτησης γύρω από τον εθισμό, ώστε να σπάσει η σιωπή που συχνά συνοδεύει τέτοιες καταστάσεις.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στο βιβλίο του, στο οποίο έχει καταγράψει πτυχές της ζωής του, σημειώνοντας όμως ότι το κοινό και τα μέσα εστίασαν κυρίως στο ζήτημα του τζόγου.
«Δεν έτυχε ποτέ να συζητηθεί ξανά. Το μόνο που έτυχε είναι ότι έχω γράψει τόσα και τόσα πράγματα και έχω γράψει ένα βιβλίο τότε, το “Showtime” με τη ζωή μου. Και έχει πάρα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά η δημοσιογραφία έδειξε ότι την ενδιαφέρει ο τζόγος», είπε με χιούμορ ο ηθοποιός, αφήνοντας αιχμή για τον τρόπο που προβάλλονται συχνά οι προσωπικές ιστορίες από τα μέσα ενημέρωσης.