H Σελίν Ντιόν έκανε ντοκιμαντέρ τη ζωή της με το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου

Διαβάζεται σε 2'
H Σελίν Ντιόν έκανε ντοκιμαντέρ τη ζωή της με το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου
H Σελίν Ντιόν ήθελε να δείξει πώς είναι να ζεις με την ελάχιστα γνωστή πάθηση που έχει. Invision/AP Chris Pizzello

Κινηματογραφικό συνεργείο μοιράστηκε με τη Σελίν Ντιόν ένα χρόνο από τη ζωή της, από τη διάγνωση με Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου και μετά. Το αποτέλεσμα είναι το «I Am: Celine Dion».

Η Σελίν Ντιόν αποφάσισε να μοιραστεί με όλον τον κόσμο τη ζωή της, μετά τη διάγνωση με Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου, σπάνια νευρολογική διαταραχή που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα και είναι ανίατη.

Η διάγνωση έγινε ενώ προγραμμάτιζε το «Courage 2023», δηλαδή τις ημερομηνίες για την παγκόσμια περιοδεία της. Αυτή άρχισε τον Αύγουστο του 2023 στο Άμστερνταμ και επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 4/10 στο Ελσίνκι, πριν το δεύτερο στάδιο (από τις 6/3 έως τις 22/4 του 2024).

Το Μάιο του 2023 ανακοίνωσε την ακύρωση των υπόλοιπων σόου της για το 2023 και το 2024.

Η υποψήφια για Όσκαρ και Emmy σκηνοθεσίας, Ιρέν Τέιλορ ανέλαβε την καταγραφή της καθημερινότητας της Ντιόν για έναν ολόκληρο χρόνο, κατά τον οποίον έκανε εμφανίσεις ενώ μάθαινε να ζει με το Σύνδρομο.

Το αποτέλεσμα έγινε το ντοκιμαντέρ με τίτλο «I Am: Celine Dion».

Η Prime Video είναι η εταιρεία που το εξασφάλισε και θα το διαθέσει στο κοινό της.

Σύμφωνα με τα Amazon MGM Studios, οι συνδρομητές θα δουν πόσο σκληρά χρειάζεται να δουλεύει για να ξεπερνάει τους σωματικούς περιορισμούς που της δημιουργεί η ασθένεια της.

Για να «ζω μια ανοιχτή και αυθεντική ζωή εν μέσω ασθένειας», όπως θα ακούσουμε να λέει η ίδια.

Σε δήλωση της, η Καναδή ερμηνεύτρια είπε πως «η τελευταία διετία είναι μια πρόκληση για εμένα, ένα ταξίδι από την ανακάλυψη της κατάστασης μου, έως το να μάθω πώς να ζω με το Σύνδρομο και πώς να το διαχειρίζομαι, χωρίς να το αφήνω να με καθορίζει.

Καθώς ο δρόμος για την επιστροφή μου ενώπιον του κοινού μου συνεχίζεται, συνειδητοποίησα πόσο μου έχει λείψει να μπορώ να δω τους φαν μου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της απουσίας, αποφάσισα ότι ήθελα να καταγράψω αυτό το κομμάτι της ζωής μου, να προσπαθήσω να ‘συστήσω’ αυτήν την ελάχιστα γνωστή πάθηση και να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο, όπως βοηθώ όσους άλλους έχουν την ίδια διάγνωση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα