Η Άμπερ Χερντ πρόσφερε στον Μασκ μια “από τις πιο οδυνηρές εμπειρίες” της ζωής του

Διαβάζεται σε 4'
Η Άμπερ Χερντ πρόσφερε στον  Μασκ μια “από τις πιο οδυνηρές εμπειρίες” της ζωής του
Ο Ίλον Μασκ ομολόγησε πως δεν υπήρξε ιδιαίτερα 'τυχερός' στις σχέσεις του. AP Photo Kirsty Wigglesworth

Ο Ίλον Μασκ λατρεύει τις όμορφες, “σκοτεινές” γυναίκες. Κάτι που του έχει προσφέρει πολλές συγκινήσεις. Η Άμπερ Χερντ του πρόσφερε την πιο έντονη.

Επί μια διετία ο συγγραφέας και βιογράφος Ουόλτερ Άιζακσον ακολουθούσε τον Ίλον Μασκ νυχθημερόν, ώστε να πάρει όσες πληροφορίες χρειαζόταν για την πρώτη επίσημη βιογραφία του πλουσιότερου ανθρώπου της Γης.

Έχει το όνομα του και κυκλοφορεί εδώ και μήνες από τις εκδώσεις Κλειδάριθμος.

Δεν είναι γραμμένη σε πρώτο πρόσωπο, αλλά ως αφήγηση όσων άκουσε και είδε ο συγγραφέας, ο οποίος μίλησε και ανέφερε σχετικά αποσπάσματα αυτών των συζητήσεων, με τη μητέρα και τον αδελφό του επιχειρηματία.

Ο Μασκ κουβαλάει ακόμα τις «πληγές» που απέκτησε ως παιδί

Στις σελίδες του βιβλίου αυτού γίνεται κατανοητό και πώς έχει γίνει ο αμφιλεγόμενος καινοτόμος της εποχής μας, αλλά και πώς λειτουργεί ως άνθρωπος.

Μπορείτε να διακρίνετε και τις εμπειρίες που έζησε ως παιδί και σημάδεψαν τη ζωή του.

Κυρίως τα ψυχολογικά που του δημιούργησε ο πατέρας του. Θα διαπιστώσετε και ότι είναι όντως, αυτοδημιούργητος, αλλά την στιγμή που διακρίνεται σε εξαιρετικά ανταγωνιστικούς χώρους, παραμένει ένας ευάλωτος άνθρωπος.

Ιδιαίτερα στα προσωπικά του.

Κατά τον Άιζακσον, η σχέση του Μασκ με την Άμπερ Χερντ ήταν «μια από τις πιο οδυνηρές εμπειρίες της ζωής του, γεμάτη με αναταραχές και θύελλες», σε μια σειρά από δύσκολες σχέσεις.

Ο Μασκ έχει πάρει 3 διαζύγια από 2 γυναίκες και έχει 11 παιδιά

Όπως θα διαβάσετε στη βιογραφία του, στο ενεργητικό έχουν καταγραφεί τρία διαζύγια από δύο γυναίκες, πολλές σχέσεις και 11 παιδιά με τρεις διαφορετικές συντρόφους.

Τα πέντε (δίδυμα και τρίδυμα) τα απέκτησε με την πρώτη του σύζυγο, την Τζάστιν Ουίλσον. Γνωρίστηκαν στο Queen’s University και έμειναν μαζί έως το 2008. Ο Μασκ είχε ήδη αρχίσει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Μετά το διαζύγιο, συμφώνησε να δώσει 80.000.000 δολάρια στην μητέρα των παιδιών του. Εκείνη αρνήθηκε και ζήτησε μετοχές στην Tesla και την SpaceX. Πήγαν στα δικαστήρια και αυτά επιδίκασαν στην Τζάστιν 20.000.000 δολάρια.

Ο Μασκ πλήρωσε τα δικαστικά έξοδα και 20.000 το μήνα, για τα έξοδα της πρώην συζύγου του (για ρούχα και ό,τι άλλο θέλει).

Δεν έγινε γνωστό το ποσό της διατροφής των παιδιών. Η Τζάστιν είχε ζητήσει 80.000 δολάρια το μήνα. Σε κάθε περίπτωση, ο Μασκ πληρώνει και τις νταντάδες των παιδιών.

Η ηθοποιός Ταλούλα Ράιλι ήταν η επόμενη σύζυγος του. Παντρεύτηκαν το 2010, χώρισαν το 2012, ξαναπαντρεύτηκαν το 2013 και ξαναχώρισαν το 2014.

Η Ράιλι πήρε σε διακανονισμούς αυτών των χωρισμών 6.000.000 δολάρια σε ρευστό, το 10% των μετοχών του Μασκ στην Space X και ένα Tesla Roadster, αξίας 200.000 δολαρίων. Συνολικά, έγινε πλουσιότερη κατά τουλάχιστον 20.000.000 δολάρια.

Το 2022 δήλωσε ότι «ο Ίλον είναι εξαιρετικός πρώην σύζυγος». Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τον παντρευτεί και τρίτη φορά.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις (άνευ γάμου), στο βιβλίο γίνεται εκτεταμένη αναφορά σε αυτήν που είχε συνάψει ο δισεκατομμυριούχος με την ηθοποιό Άμπερ Χερντ. Mάλιστα, κατέθεσε και στη δίκη της εναντίον του πρώην συζύγου της, Τζόνι Ντεπ.

Πάντα σύμφωνα με τη βιογραφία του Μασκ, ο επιχειρηματίας άρχισε να ενδιαφέρεται για την ηθοποιό όταν την είδε στην ταινία με τίτλο «Machete Kills» το 2013. Η πρώτη επαφή έγινε ένα χρόνο μετά, όταν την κάλεσε στα γραφεία της Space X.

Όπως είπε η Χερντ στον βιογράφο «είμαι σπασίκλας που θεωρείται και ‘καυτή’ γυναίκα».

Εν πάση περιπτώσει, η σχέση ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2017 με ποστ που έκανε η Χερντ στο Instagram.

Ο Μασκ περιγράφει αυτήν την ένωση ως «βίαιη» και «απίστευτα επώδυνη», με την Χερντ να δηλώνει ότι «εξακολουθώ να αγαπώ πολύ τον Ίλον».

«Αγαπά τη φωτιά και μερικές φορές αυτή τον καίει».

Ο συγγραφέας ρώτησε τον Μασκ για την τάση που εμφανίζει να μπλέξει σε δύσκολες σχέσεις, με ταραχώδη φύση.

Στην ερώτηση «γιατί ερωτεύεσαι τέτοιου τύπου γυναίκες, που είναι όμορφες αλλά έχουν μια σκοτεινή πλευρά;» ο μεγιστάνας της τεχνολογίας απαντά «επειδή είμαι απλώς ανόητος για την αγάπη. Είμαι συχνά ανόητος, αλλά κυρίως για την αγάπη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα