Ηρώ Κυριακάκη: Πώς είναι σήμερα η 91χρονη “Κατερίνα” από τα “Κόκκινα Φανάρια”

Διαβάζεται σε 2'
Η Ηρώ Κυριακάκη στα "Κόκκινα Φανάρια"
Η Ηρώ Κυριακάκη στα "Κόκκινα Φανάρια" Youtube

Σπάνια φωτογραφία της ηθοποιού Ηρώς Κυριακάκη, που υποδύθηκε την “Κατερίνα” στην ταινία “Τα Κόκκινα Φανάρια”. “Πολλοί θεωρούσαν ότι έφυγε από τη ζωή” λέει ο Σπύρος Μπιμπίλας.

“Γερή και δυνατή” είναι η γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός Ηρώ Κυριακάκη, όπως δηλώνει σε ανάρτησή του στα social media ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, δημοσιεύοντας μια σπάνια φωτογραφία της, όπου ποζάρουν μαζί.

Η Ελληνίδα ηθοποιός, που είναι σήμερα 91 ετών, έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από την ερμηνεία της στο ρόλο της “Κατερίνας” στην εμβληματική ταινία του ελληνικού κινηματογράφου “Τα Κόκκινα Φανάρια” του Βασίλη Γεωργιάδη σε σενάριο Αλέκου Γαλανού, στο πλάι του ηθοποιού Νότη Περγιάλη.

Η Κατερίνα (Ηρώ Κυριακάκη), ήταν η καθαρίστρια του σπιτιού, μια ταλαιπωρημένη και μεσόκοπη γυναίκα, που περίμενε τον γέρο άντρα της (Νότης Περγιάλης) να βγει από το άσυλο και ονειρευόταν να φύγουν και να ζήσουν ειρηνικά στην παράγκα τους.

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα:

Ο Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε στην ανάρτησή του:

Όταν οι ηθοποιοί μας της παλιότερης γενιάς έρχονται στο Σωματείο μας δεν είναι μόνο τιμή είναι και μεγάλο κέρδος για όλους μας. Μας δίνουν τα φώτα τους, την λάμψη τους και την αγάπη για το σινάφι μας. Η εμβληματική φιγούρα της σπουδαίας Ηρώς Κυριακάκη ως Κατερίνα από τα Κόκκινα Φανάρια δεν μπορεί από κανέναν να ξεχαστεί. Οι ρόλοι της στο Θέατρο Τέχνης όπου ήταν στέλεχος αξέχαστοι.Σήμερα στα 91 της, γεμάτη σοφία και πολυταξιδεμένη έχει τόσα να μας αφηγηθεί…Χαίρομαι που την γνώρισα από τα νεανικά μου χρόνια μιας και είναι εξ αγχιστείας συγγενής μου και χαίρομαι που την έχουμε ξανά στο Σωματείο μας. Πολλοί κακώς θεωρούσαν ότι έχει φύγει από την ζωή, όμως η Ηρώ είναι γερή και δυνατή κοντά μας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα