Μιχάλης Ρακιντζής: “Συγγνώμη, η Eurovision δεν είναι για μένα”

Μιχάλης Ρακιντζής: “Συγγνώμη, η Eurovision δεν είναι για μένα”
Μιχάλης Ρακιντζής

Για τη συμμετοχή του στη Eurovision το 2002, τη συνεργασία του με την Ελένη Μενεγάκη, το νέο του κομμάτι με τίτλο " Ο Παλιός μου Εαυτός" και άλλα πολλά μίλησε ο Μιχάλης Ρακιντζής στο πλατό της εκπομπής "Αυτός και ο άλλος".

Στο πλατό της εκπομπής “Αυτός και ο άλλος” με τους Θοδωρή Βαμβακάρη και Τάκη Γιαννούτο βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο Μιχάλης Ρακιτζής,ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για τις κορυφαίες συνεργασίες του, όπως ήταν αυτή με τον βασικό τραγουδιστή των Deep Purple, Ίαν Γκίλαν, ενώ αναπολεί και το πώς γυρίστηκαν τα πρώτα ελληνικά βιντεοκλίπ, σ’ ένα από τα οποία μάλιστα είχε κάνει την πρώτη της εμφάνιση η Ελένη Μενεγάκη. Δεν άφησε έξω από τη συζήτηση βέβαια και την εμπειρία του στη Eurovision, απαντώντας στο ερώτημα εάν θα το ξαναέκανε.

Μιλώντας για τη νέα του κυκλοφορία “Ο παλιός εαυτός” ανέφερε τα εξής: “Επειδή το κομμάτι δεν αφήνει κάποιο επριθ΄βριο να μην καταλάβεις κάτι, ε΄ρχεται ο παλιός μας ευατός και μας υπενθυμίζει ότι κάποτε, μπορεί αν μην ειχαμε μία, να ξεκινούσαμε με τους φίλους μας χωρίς χρήματα για να πάμε διακοπές, περνούσαμε πάρα πολύ όμορφα σε αντίθεση με το τώρα, που ο κόσμος έχει περισσότερα από αυτά που του χρειάζεται και δεν μπορεί να βρει αυτή την απλή ευτυχία που είχαμε τότε”. Το sleeping bag φοριώταν πολύ κάποτε. Οι διακοπές ξεκινούσαν με sleeping bag, σακίδια και μία κιθάρα”.

 “Δεν μπορούσες να γνωρίζεις ότι η Μενεγάκη θα γίνει η παρουσιάστρια της Ελλάδας, ήταν η πρώτη της δουλειά!”, δήλωσε αναφερόμενος στο βίντεο κλιπ όπου πρωταγωνίστησε η Ελένη Μενεγάκη. 

 

Στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι του αρέσει πολύ το τραγούδι SAGAPO ακόμη και σήμερα, παρόλο που θα απαντούσε αν ήξερε “συγγνώμη, η Eurovision δεν είναι για μένα. “Δεν πήγα στη Eurovision για να μου κάνει καλό ή κακό. Ήταν κόντρα! Δεν ήξερα ακριβώς σε τι περιβάλλον πηγαίνω. Είχα δει Eurovision, αλλά άλλο να δεις και άλλο να πας. Δεν μετανιώνω ποτέ για τίποτα! Είναι λίγο μυστήριο… Αν μου έλεγες να ξαναπάω, θα έλεγα ότι δεν είναι για εμένα”.

“Ο διαγωνισμός ήταν πολύ φρου-φρου, ήμασταν ξένα σώματα! Είναι λίγο απρόβλεπτα τα πράγματα με τη Eurovision, αλλά βγήκαν και οι Lordi. Το θέμα είναι όταν κάνεις κάτι, να το υποστηρίξεις, να το χαρείς. […] Το τραγούδι πολεμήθηκε πάρα πολύ με το που “έσκασε μύτη” εδώ, τα fan club στο εξωτερικό παρακολουθούν τι γίνεται στην Ελλάδα, δεν τους ξεφεύγει τίποτα, τα ξέρουν όλα χαρτί και καλαμάρι. Είχε διαμορφωθεί ένα κλιματάκι, το οποίο ήταν πολύ εχθρικό για εμάς και αυτοί ήταν εχθρικοί για εμάς”, συμπλήρωσε. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα