Ο Τζίμι Φάλον ζήτησε “συγγνώμη” για το τοξικό εργασιακό περιβάλλον

Ο Τζίμι Φάλον ζήτησε “συγγνώμη” για το τοξικό εργασιακό περιβάλλον
Ο Τζίμυ Φάλον. Evan Agostini/Invision/AP

Απολογήθηκε ο Τζίμυ Φάλον, παρουσιαστής του "Tonight Show", στους πρώην και νυν εργαζομένους της εκπομπής, οι οποίοι καταγγέλουν ότι το κλίμα ήταν τοξικό.

Τη “συγγνώμη” του εξέφρασε ο Τζίμι Φάλον στο προσωπικό του “Tonight Show”, μετά από δημοσίευση καταγγελιών από τωρινούς και παλιούς συνεργάτες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι στα παρασκήνια του βραδινού του τηλεοπτικού σόου αντιμετώπιζαν τοξικό εργασιακό περιβάλλον.

“Είναι ντροπιαστικό και νιώθω τόσο άσχημα. Συγγνώμη αν έφερα σε δύσκολη θέση εσάς, την οικογένεια και τους φίλους σας” , απολογήθηκε ο Τζίμι Φάλον στο προσωπικό του “Tonight Show”, σε σύντομη διαδικτυακή συνάντηση, μέσω Zoom, το απόγευμα της Πέμπτης (7/9), σύμφωνα με το προσωπικό στο Variety και στο Rolling Stone. “Νιώθω τόσο άσχημα που δεν μπορώ να το περιγράψω” ομολόγησε.

“Θέλω αυτό το σόου να είναι διασκεδαστικό, πρέπει να είναι χωρίς αποκλεισμούς για όλους, πρέπει να είναι αστείο, πρέπει να είναι το καλύτερο σόου, πρέπει να είναι οι καλύτεροι άνθρωποι”, δήλωσε ο παρουσιαστής σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των Variety και Rolling Stone.

Νωρίτερα την Πέμπτη, το Rolling Stone δημοσίευσε καταγγελίες από 2 νυν και 14 πρώην εργαζόμενους στο σόου, μέλη των συνεργείων παραγωγής και σεναριογράφους, οι οποίοι ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, καθώς φοβόντουσαν πιθανή αντεκδίκηση.

Στο δημοσίευμα του Rolling Stone αναφέρεται ότι προσεγγίστηκαν άλλοι 80 νυν και πρώην εργαζόμενοι, αλλά “κανείς δεν δέχτηκε να μιλήσει και να καταγραφεί επίσημα ή να πει θετικά πράγματα σχετικά με τις συνθήκες εργασίας στο Tonight Show”.

Πολλές πηγές υποστήριξαν ότι ο Φάλον είχε ιστορικό “εκρήξεων” και επιθέσεων εναντίον του προσωπικού, όταν ήταν υπό πίεση, ότι πρώην ανώτερα στελέχη της εκπομπής αλλά και ο ίδιος ο παρουσιαστής εκφόβιζαν και υποτιμούσαν τους εργαζόμενους και ότι τα καμαρίνια των επισκεπτών ήταν κοινώς γνωστά ως “δωμάτια κλάματος”, αφού οι υπάλληλοι του σόου κατέφευγαν εκεί για να ξεσπούν από την ένταση.

Το προσωπικό φέρεται να είπε ότι η εκπομπή ήταν ένας “τοξικός εργασιακός χώρος για χρόνια – πολύ πέρα από τα όρια αυτού που θεωρείται φυσιολογικό στον κόσμο της έντονης πίεσης της μεταμεσονύχτιας τηλεόρασης”.

Κάποιοι ανέφεραν ότι δυσκολεύονταν να πουν “όχι” στον Φάλον και άλλοι πρώην εργαζόμενοι υποστήριξαν ότι στην εκπομπή επικρατούσε “τεταμένη” και “αρκετά απαίσια ατμόσφαιρα”.

Αν ο Τζίμι δεν είχε… τις καλές του, η μέρα όλων ήταν χάλια, σύμρφωνα με πρώην εργαζόμενο στο σόου. “Οι άνθρωποι δεν αστειεύονταν στο γραφείο και δεν μιλούσαν μεταξύ τους” , συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πολλά μέλη του προσωπικού είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, αλλά τα προβλήματα συνεχίστηκαν. “Είναι τρομερό γιατί ήταν η δουλειά των ονείρων μου” ανέφερε πρώην υπάλληλος. “Να είσαι σεναριογράφος σε βραδινό σόου είναι η εργασία που ονειρεύονται πολλοί άνθρωποι, και μπαίνουν σε αυτό και γίνεται εφιάλτης πολύ γρήγορα. Είναι λυπηρό που είναι έτσι”, τόνισε .

Οι εκπρόσωποι του Τζίμι Φάλον αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα όσα αναφέρονται στο Rolling Stone, σχετικά με τη συμπεριφορά του, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Εκπρόσωπος του NBC είπε στο περιοδικό: “Όπως σε κάθε χώρο εργασίας, είχαμε εργαζόμενους που έθεταν ζητήματα, έχουν διερευνηθεί και έχουν ληφθεί μέτρα. Όπως συμβαίνει πάντα, ενθαρρύνουμε τους εργαζόμενους που αισθάνονται ότι έχουν βιώσει ή έχουν παρατηρήσει συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τις πολιτικές μας, να αναφέρουν τις ανησυχίες τους, ώστε να τις αντιμετωπίσουμε ανάλογα”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα