Ράνια Τζίμα: Οι ισορροπίες στη ζωή της, ο θαυμασμός των γυναικών και η απώλεια της μητέρας της

Διαβάζεται σε 4'
Ράνια Τζίμα: Οι ισορροπίες στη ζωή της, ο θαυμασμός των γυναικών και η απώλεια της μητέρας της
Ράνια Τζίμα EUROKINISSI

Αποκαλυπτική σε συνέντευξή της η Ράνια Τζίμα, η οποία μίλησε μεταξύ άλλων για την απώλεια της μητέρας της, τις ισορροπίες στην επαγγελματική και την προσωπική ζωή, αλλά και την αγάπη του κόσμου.

Καλεσμένη στην “Πάμε Δανάη” στο MEGA βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής η Ράνια Τζίμα για μια αποκαλυπτική συνέντευξη.

Η γνωστή παρουσιάστρια, μεταξύ άλλων, μίλησε για την ισορροπία μεταξύ του δελτίου ειδήσεων και της καθημερινότητας, όπου και επικαλέστηκε μια ατάκα του συναδέλφου της, Αντώνη Σρόιτερ.

“Έχει πει ο Αντώνης Σρόιτερ την καταπληκτική ατάκα ‘Ναι, κάποτε ήμουν κανονικός άνθρωπος’. Είναι όλα θέμα διαχείρισης και παίζει ρόλο πότε σου έρχονται τα πράγματα. Δελτία κάνω 3 χρόνια, κεντρικά δελτία κάνω 2 χρόνια, αυτό μου ήρθε σε μεγάλη ηλικία, οπότε είναι δύσκολο να ‘σαλέψεις’ σε αυτή την ηλικία, έχεις δομήσει κάποια πράγματα μέσα σου.

Επίσης, η δουλειά, παρόλο ότι είναι πολλές ώρες, είναι ένα παράθυρο. Μπαίνω σε έναν άλλον κόσμο για κάποιες ώρες, κλείνω τον διακόπτη μόλις συνεχίζω και μετά έχω μία κανονικότατη ζωή. Δεν έχει καμία διαφορά”, δήλωσε η Ράνια Τζίμα.

Και συνέχισε: “Κάνω αυτοκριτική κάθε μέρα. Βρίσκω λάθη μου καθημερινά, αλλά δεν νομίζω ότι έχω αδικήσει ποτέ κανέναν από τους συνομιλητές μου, δεν το πιστεύω. Μήπως για πολλά χρόνια ήμασταν ανεκτικοί και τώρα ξαφνικά που γίνονται ‘κανονικές’ ερωτήσεις, μας φαίνεται κάτι φοβερό; Ο κόσμος έχει κάποιες απαιτήσεις και πρέπει να έχει κι από εμάς, είμαστε εκεί για τον κόσμο και όχι για τους εαυτούς μας. Έχω βρει λάθη σε διατυπώσεις μου, σε θέματα διαχείρισης εσωτερικής ισορροπίας”.

Για την αγάπη που εισπράττει από τον κόσμο και τις αντιδράσεις, κυρίως από τις γυναίκες, είπε: Μου αρέσει πολύ που με σταματούν στον δρόμο γυναίκες. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Οι 8 στις 10 είναι γυναίκες. Είναι ακόμη πιο γλυκό όταν μου λένε ‘σε βλέπει ο άντρας μου’. Είναι σημαντικό, γιατί σημαίνει ότι αυτές οι γυναίκες δεν έχουν την αίσθηση του ανταγωνισμού. Και νέα παιδιά με σταματούν. Αν καταφέρουμε να επαναφέρουμε έστω και έναν νέο άνθρωπο να έρθει λίγο πιο κοντά στο να βλέπει ειδήσεις, θα είναι πολύ μεγάλη χαρά για μένα”.

Όταν της ζητήθηκε να αποκαλύψει το πιο δύσκολο πράγμα στη δουλειά της, η Ράνια Τζίμα υποστήριξε: “Η έκθεση θέλει πολύ μεγάλη διαχείριση. Θέλει να είσαι στέρεος μέσα σου, με καλές και δυνατές σχέσεις γύρω σου και τα πόδια σου βιδωμένα στη γη. Σωματικά μου έχει συμβεί να μην έχω καλές αντοχές, ψυχικά όμως όχι.

Η κόρη μου δεν καταλαβαίνει ακόμα πολλά -και είμαι χαρούμενη γι’ αυτό- γιατί δεν τη βάζουμε εμείς σε μία ζωή που να καταλάβει ότι η μαμά της κάνει μια δουλειά που είναι διαφορετική. Ζει απλά, κανονικά. Και οι φίλοι μου με βοηθούν πολύ, είναι κανονικοί άνθρωποι. Υπάρχουν και “κανονικοί” δημοσιογράφοι που ζουν και παλεύουν για την καθημερινότητά τους. Υπάρχουν και οι “τζαζ”, που έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Πώς θα καλύψεις την καθημερινότητα από την οποία έχεις αποκοπεί; Την άλλη πλευρά δεν θα τη δεις ποτέ;”.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην απώλεια της μητέρας της, για την οποία δήλωσε τα εξής: “Είχαμε συνήθεια να στολίζουμε με τις φίλες μου το χριστουγεννιάτικο δέντρο, και αυτό το είχε ξεκινήσει η μαμά μου. Είπα στην κόρη μου φέτος να έρθουν οι φίλες της να στολίσουμε το δέντρο. Το έκανα εικόνα. Είμαστε άνθρωποι με τα καλά και τα κακά μας, με τα δύσκολά μας, με τα σωστά μας, με τα λάθη μας, δεν υπάρχει το τέλειο, δεν το επιδιώκω κιόλας, δεν μπορώ και να το πετύχω, αλλά έχω πάψει και να το κυνηγάω.

Αγαπάω πολύ τις ατέλειες στους ανθρώπους, αλλά θέλω κοντά μου αυτές που μου ταιριάζουν. Δεν μου ταιριάζουν όλες οι ατέλειες του κόσμου. Εγώ δεν μπορώ την τσιγκουνιά, είναι φρίκη, τραγωδία. Δεν μπορώ επίσης την ‘γκρίνια με πόδια’, το ανικανοποίητο των ανθρώπων, δεν μπορώ την τοξικότητα. Στην καθημερινότητά μου είμαι ευχάριστη και εχέμυθη. Παροτρύνω τους ανθρώπους να κάνουν πράγματα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα