Eurovision 2022: Πού θα διοργανωθεί ο διαγωνισμός το 2023 εάν κερδίσει η Ουκρανία

Eurovision 2022: Πού θα διοργανωθεί ο διαγωνισμός το 2023 εάν κερδίσει η Ουκρανία
Eurovision 2022 - Η συμμετοχή της Ουκρανίας AP

Οι Kalush Orchestra με το τραγούδι Stefania αποτελούν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στον φετινό ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού. Όμως πού θα διοργανωθεί η Eurovision εάν καταφέρουν πράγματι να επικρατήσουν στην ψηφοφορία του Σαββάτου;

Η δήμαρχος της Στοκχόλμης φαίνεται πως έχει ήδη προτείνει τη διοργάνωση της Eurovision το 2023 στην σουηδική πρωτεύουσα σε περίπτωση που η Ουκρανία αναδειχθεί νικήτρια του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού για το 2022.

Με τους Kalush Orchestra να αποτελούν το μεγαλύτερο φαβορί για φέτος και δεδομένου ότι ο πόλεμος μαίνεται στην χώρα, η Σουηδία δεσμεύτηκε να παραχωρήσει το στάδιο Globen/Avicii Arena για την διεξαγωγή του διαγωνισμού στην περίπτωση που το τραγούδι Stefania καταφέρει να επικρατήσει στη βαθμολογία στον τελικό του Σαββάτου (14/05).

Άλλωστε, η Στοκχόλμη είναι αδελφοποιημένη με την ουκρανική πρωτεύουσα και έχει ήδη προθυμοποιηθεί να αναλάβει την διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, οι οποίες είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή να πραγματοποιηθούν στο Κίεβο.

Συγκεκριμένα, η δήμαρχος της Στοκχόλμης Anna König Jerlmyr δήλωσε: “Αρκετοί έχουν ήδη αρχίσει να ρωτούν τι θα συμβεί εάν κερδίσει η Ουκρανία το Σάββατο. Δεν θέλουμε το κοινό να διστάσει να ψηφίσει το αγαπημένο του τραγούδι λόγω αμφιβολιών για το εάν η νικήτρια χώρα θα είναι σε θέση να διοργανώσει τον διαγωνισμό. Θέλουμε η Ουκρανία να ξέρει ότι σε περίπτωση που κερδίσει, είναι ευπρόσδεκτη να πραγματοποιήσει τη Eurovision στην Στοκχόλμη“.

Το Κίεβο φιλοξένησε το διαγωνισμό τελευταία φορά το 2017, μετά τη νίκη της Jamala στη Στοκχόλμη το 2016 με το τραγούδι 1944. Φέτος, οι Kalush Orchestra με το κομμάτι Stefania αποτελούν το φαβορί για τη νίκη στο Τορίνο. Σύμφωνα με τα στατιστικά, έχουν 49% πιθανότητα να κερδίσουν τον διαγωνισμό. Ακολουθούν η Ιταλία (14%), το Ηνωμένο Βασίλειο (9%) και η Σουηδία (8%).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα