Eurovision 2024: Σε ποιον ημιτελικό θα εμφανιστεί η Μαρίνα Σάττι

Διαβάζεται σε 3'
Μαρίνα Σάττι
Μαρίνα Σάττι ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ / PAPADAKIS PRESS

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση των Ημιτελικών για την Eurovision. Σε ποιον θα εμφανιστεί η Ελλάδα και σε ποιον η Κύπρος. Δείτε αναλυτικά.

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης (30/01), στο Μάλμε της Σουηδίας, η κλήρωση των Ημιτελικών (semifinal allocation draw) για τον 68ο διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, με σκοπό την κατανομή των χωρών στις δύο ημιτελικές βραδιές.

Η Ελλάδα κληρώθηκε στον 2ο ημιτελικό (στο 1ο μισό) που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου. H Κύπρος θα εμφανιστεί στο 1ο μισό του 1ου ημιτελικού (7 Μαΐου). Αντίθετα, πέρσι οι δυο χώρες βρέθηκαν στον ίδιο ημιτελικό, όπως και το 2019.

Η ακριβής σειρά εμφάνισης θα προκύψει από τους παραγωγούς του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2024, με σκοπό το καλύτερο τηλεοπτικό αποτέλεσμα.

Eurovision 2024: Δείτε την κλήρωση των Ημιτελικών

Όπως μεταδίδει το Ogaegreece.com, εκτός από την κλήρωση των ημιτελικών, σήμερα έγινε και η τελετή παράδοσης – παραλαβής της διοργάνωσης από τους Βρετανούς περσινούς διοργανωτές προς τους Σουηδούς, το λεγόμενο Host City Insignia. Παρούσες στην εκδήλωση ήταν η δήμαρχος του Μάλμε, Katrin Stjernfeldt Jammeh και o δήμαρχος του Λίβερπουλ, Steve Rotheram.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Eurovision, η κλήρωση αναβαθμίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή με δικό της όνομα, “Eurovision Song Contest 2024 – The Draw”. Παρουσιάστριες ήταν οι Pernilla Månsson Colt, η οποία είχε την επίβλεψη της κλήρωσης των ημιτελικών της Eurovision 2013, πάλι στο Μάλμε, και Farah Abadi, ιρανο-σουηδικής καταγωγής – και οι δύο εμπειρότατες παρουσιάστριες του SVT.

Συνολικά, 37 χώρες θα λάβουν μέρος στη φετινή Eurovision. Οι 31 από αυτές θα διαγωνιστούν στους δύο ημιτελικούς με στόχο ένα από τα δέκα χρυσά εισιτήρια για τον τελικό που χαρίζει ο κάθε ημιτελικός. Οι BIG 5 χώρες έχουν ήδη εξασφαλίσει τη θέση τους στο Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου.

Eurovision 2024: Η κατανομή των χωρών στους Ημιτελικούς

1ος ημιτελικός (7 Μαΐου)

2ος ημιτελικός (9 Μαΐου)

Eurovision 2024: Τι έγινε με το Ισραήλ

Σημειώνεται ότι για το Ισραήλ υπήρχε ειδική διαδικασία, καθώς οι υπεύθυνοι της χώρας κατέθεσε αίτημα για εξαίρεση από τον 1ο ημιτελικό, καθώς συμπίπτει με εθνική τους εορτή, την Ημέρα Μνήμης. Έτσι, το Ισραήλ τοποθετήθηκε στον 2ο ημιτελικό και με κλήρωση αποφασίστηκε ότι θα διαγωνιστεί στο 2ο μισό.

Αφού έχουμε πλέον την κατανομή των χωρών στις δύο βραδιές, αλλά και στα δύο μισά του κάθε ημιτελικού, απομένει να καθοριστεί η ακριβής σειρά εμφάνισης των χωρών. Αυτό θα αποφασιστεί αργότερα από τους διοργανωτές, όταν θα έχουν κατατεθεί όλα τα τραγούδια με τον σχεδιασμό του staging τους, με σκοπό την δημιουργία του καλύτερου δυνατού τηλεοπτικού αποτελέσματος.

Οι BIG 6, αν και δεν συμμετέχουν στους ημιτελικούς, θα ψηφίσουν κανονικά συμβάλλοντας στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Όπως καθορίστηκε σήμερα, στον Πρώτο Ημιτελικό θα ψηφίσουν οι Σουηδία, Ην. Βασίλειο και Γερμανία ενώ στον Δεύτερο Ημιτελικό οι Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα